0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Az ár/érték arányba beleszámoltad a 250 literenként cserélendõ ~1600 Ft-os szénszûrõt is?
Van egy másik bajom is ezekkel a vízszûrökkel (és ezt már nem csak neked szánom, de nem akarok még egy hozzászólást írni). Szép dolog a maximálisan megtisztítható vízmennyiség, de mi van az idõfaktorral? A LifeSaver is leírja a kezelési utasítás 16. oldalának alján, hogy a beavatott szén szûrõ 2 hónap után cserélendõ a tisztított víz mennyiségétõl függetlenül. A többinél nem találtam pontos adatot, de szerintem csak én nem kerestem elég alaposan.
A szûrõk megállítják a kórokozókat, de nem ölik meg. Azok szépen lerakódnak a felületükön és a többi szerves szennyezõdés között jól érzik magukat, szaporodnak. Én meg megveszem verítékkel megszerzett pénzemen, jól kipróbálom, esetleg 1-2 hetet még használom is itt-ott. Utána meg cserélhetem ki a félig, negyedig kihasznált szûrõt, ha 2-3-6 hónap után újra használni szeretném.
Ha ez más termékeknél is így van, akkor inkább több, kisebb kapacitású (és olcsóbb) szûrõt vennék, mint egy nagyot. Úgy sem használnám ki.