Eredmény 1 to 10 of 34

Topic: 1,2-24V elektronikák, akkuk felhasználása, építése

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5
    Given: 0

0 Not allowed!

1,2-24V elektronikák, akkuk felhasználása, építése

Raktáros írta :

"Tesla Powerwall", "LG Resu" féle dolog
    Egyszer már linkeltem, sok dolog van akkukról, töltõkrõl is:
    https://www.facebook.com/groups/diypowerwalls/
    http://diypowerwalls.com/

Sokan használt cellákat építenek be, én sajnos nem tudok szerezni ilyeneket.

A 24V-os rendszerhez a feszültségek miatt jobban illeszthetõk a Li-ion cellák és kétszer akkora teljesítményt elbír a töltõ mint 12V-on.
    A 7S feszültség nagyon hasonló az ólom-savas akkus rendszerhez, 12V-nál a 3S kevés 4S sok, bár többen használnak 3S megoldást.
    (12V sem pont 12V a kocsiban, 14.4V-ig tölti a generátor, 24V-nál meg a duplája...)
    Töltés-tárolás ~24V-on történik, onnan lesz dc-dc konverterekkel világításnak 12V konnektoroknak 13.8V.
    Egyenlõre az inverter nélküli verzió készül tesztelésre, ha beválik, kerül bele inverter meg még akkuk.
    (A 230V marad egyenlõre 24V-os ólom-savas akkukon)

Ilyen kis 35db-os csomagokból épül majd fel, ahogy van rá keret bõvítgetem ha beválik a dolog.
    Az ólom-savas akkuk nekem csalódás.

Click image for larger version. Name: 7s5p.jpg Views: 6 Size: 64.6 KB ID: 8258

Sziget üzemû rendszer akkujának szánod ? Napelemrõl töltenéd , vagy másképpen ?
    Hány ampert lehet kivenni belõle ?
    Élettartama szerinted mennyi lessz ?

Igen, a hétvégi házban szigetüzem van.
    Élettartamot nem tudom, de szerintem a lítium sokkal tartósabb mint az ólom-savas. Lúgosat nem tudok szerezni és azt gondozni is kell.
    Last edited by Laci; 12-10-2017 at 06:20 AM.