Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
Ha jól tudom , akkor a kondenzátor töltésmennyiséget tárol , viszont a töltést minimális idõ alatt adja le . Hogy tudod ezt felhasználni ?
Ha szuper kondenzátort használ, akkor az nem sül ki olyan gyorsan, mert annak nagyobb az energiasûrûsége. Szünetmentes áramellátó rendszerekhez tervezték ezeket, hogy addig biztosan legyen elég energia, ameddig beindul a fõ generátor. ~6,5 Wh/kg energiasûrûségnél járnak a kereskedelmi forgalomban kapható megoldások.
10 évig bírják papír szerint és több mint 100 000 töltés/lemerítés ciklust bírnak ki.
Gondolkodtam hogy veszek pár ilyen kondenzátort, csak újonnan elég drágák és ezekbõl a 2,7 voltos kondenzátorokból kell 5db, hogy kijöjjön a névleges 12 voltos rendszer feszültsége.

Szerintem arra gondolt Raktáros, hogy az akkumulátorok feltöltése után a töltésvezérlõ 12 Voltos egyenáramú fogyasztóknak fenntartott kimenetének a segítségével a napelem által termelt összes energiát(leszámítva a veszteségeket) egy egyenáramú fûtõszálra vezeti, amely a fûtésrendszer vagy a HMV vizét melegíti.
Ezt az automatikus átkapcsolást mondjuk meg is kell oldani, hogy akkumulátorról ne fûtsön miután besötétedik és nem termelnek áramot a napelemek. Illetve addig ne mûködtesse a fûtõszálat, ameddig az akkumulátorok nem töltõdtek teljesen fel.
Mondjuk lehet hogy némelyik töltésvezérlõnek van ilyen funkciója gyárilag vagy lehet hozzá venni ilyen kiegészítõ áramköri vezérlést.