Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
Valakinek van ötlete földben lévõ darázsfészek ártalmatlanítására?
Földben van egy darázsfészek, folyamatos a darázsforgalom, veszélyes így a kert azon része.

Múltkor kapott fáradtolajat arra benzint és gyújtást. Másnap alig lézengett ott darázs, gondoltam kiásom a fészket, de egy ásónyom után nem tudtam követni a járat irányát, mert nem látszott.
Betemettem, megtapostam.
Most újra kifúrták. Gondoltam most egy ásónyom, majd ha újra fúrnak újabb ásó, aztán egyszer csak meg lesz fészek.
Most "elõkezelés" nélkül ástam egyet, aztán ásót eldobva csapkodhattam magamról a darazsakat, mert egybõl rámtámadtak. Megúsztam 6 szúrással, de most felbosszantottak.

Milyen itthon lévõ dolgokkal próbálkozzak?
Most este megpróbálok szappanos forró vizet, volt akinek bejött. De azt is írják, hogy addig eredménytelen a dolog amíg a királynõ él mert folyamatosan rakja a petéket és kelnek ki.

Az elvileg a könnyebb. Éjszakáig vársz és nem mérgezõ tisztítószeres vízzel feltöltöd a lyukat/ fészket. De legalábbis vízzel. Éjszaka nem túl szaporák és megfulladnak. Sok helyen gázolajoznak, de az nem túl jó a termõföldnek.

Egy videóban egy fickó teletöltötte gázolajjal és meggyújtotta, mire berobbant. Sajnos nem találom, de elég vicces videó.

Én úgy döntöttem hogy most már megvárom a hideg idõt, aztán méretre vágok egy deszkát és beteszem a lyukba, keményedõ habbal köre"ragasztom", aztán jövõre nem tudnak újra odamenni a darazsak. A fészket úgysem tudom kivenni, viszont így olcsóbb lesz a megoldás, nem kell hozzá semmilyen méreg és biztosabb is lesz a végén hogy nem lesz jövõre darázs.