Oldala 1 of 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 29

Topic: Darázs csapda

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,186
    Given: 1,178

0 Not allowed!

Darázs csapda

Keeper videója. Ti csináltatok már ilyet? Mûködik is?

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Keeper videója. Ti csináltatok már ilyet? Mûködik is?
    Igen mûködik.
    Felül nyitott kivitel az esõvíz begyûjtése miatt nem alkalmazható fedetlen helyen, beltéren pedig azért nem mert behozza a darazsat a lakásba.
    Ezzel errõl a remek 5 letrõl el is mondtam a véleményem.
    A videó készítõje hibázott ne rakjatok bele cukrot, mert a hasznos méhek rámennek a cukros vízre és bele fognak dögleni.
    Rothadt gyümölcsös víz, vagy ecetes vizet kell bele tenni, mert az ecetes vízre inkább csak a darázs megy.
    PET palack oldalán néhány ujjnyi lyukkal nékem is lóg a szõlõ lugasban, nagyon hatékony, nem kell bonyolítani az elkészítést.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én is ecetre emlékeztem. Nagyszüleim készítettek hasonlót, de mintha ecettel csinálták volna õk is, nem cukorral.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 267
    Given: 318

0 Not allowed!
    Nem találom a linket de egy méhész oldaláról való az összes ötlet, nálunk bevált.
    Szóval: pet palack, le van rövidítve a magassága, rajta 4db kb. 6mm-es lyuk. Benne sör, szörp és cukor illetve kb. 2dl cuccban egy kiskanálnyi ecet. A méhek az ecet miatt elkerülik, a darazsak és egyéb bogarak imádják. Tuti bevált, fel vannak lógatva egy dróttal a fára, bírja az esõt, vihart is.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Szegény darazsak. Valójában õk is hasznosak. Mit meg nem adnék egy-két kisebb fészeknek a szilvafámon, esélyes, hogy lecsökkentené a szilvamolykárt.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Hát akkor szedjél össze, és vigyél a kertedbe
    Vannak élvefogó alkalmatosságok is, tegyél egy próbát

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az elsõre kotyvasztott lötty valamennyire bevált, mert egy rakás döglött/döglõdõ darázs fetreng a fészek elõtt, meg egy csomó beleragadt az elé tett légypapírba is. Adtam nekik egy kis gázolajat is, hogy érezzék a törõdést. Eléggé elkapta õket az ideg, rohadt sok kirepült.

Kapom a bolti darázsölõ-szeres javaslatokat, de én nem akarok olyasmire költeni. Inkább felveszek egy rakás védõruhát és éjjel leverem a fészket lapáttal és kirántom, rádobok egy szatyrot, papírt, aztán meggyújtom. Nehogy már rájuk költsem 3 napi kajapénzünket. Ha muszáj akkor kémiai hadviselés helyett puszta kézzel végzek velük. Hamarosan vége lesz a ház körüli darázskodásnak.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 2

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Az elsõre kotyvasztott lötty valamennyire bevált, mert egy rakás döglött/döglõdõ darázs fetreng a fészek elõtt, meg egy csomó beleragadt az elé tett légypapírba is. Adtam nekik egy kis gázolajat is, hogy érezzék a törõdést. Eléggé elkapta õket az ideg, rohadt sok kirepült.

Kapom a bolti darázsölõ-szeres javaslatokat, de én nem akarok olyasmire költeni. Inkább felveszek egy rakás védõruhát és éjjel leverem a fészket lapáttal és kirántom, rádobok egy szatyrot, papírt, aztán meggyújtom. Nehogy már rájuk költsem 3 napi kajapénzünket. Ha muszáj akkor kémiai hadviselés helyett puszta kézzel végzek velük. Hamarosan vége lesz a ház körüli darázskodásnak.
    Nekem a hab-aeroszolt ajánlották, eddig bevált.
    Nem olcsó, de kevés fogy belõle, és hatékonyabb, mint a spray.
    Kiszórás után órákkal oldódik fel teljesen, így a hazatérõ dögök is belekóstolhatnak...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Levertem a fészket macsétával, a lötty meg kicsinálja õket. Most már szerintem nem sok maradt élve, ha ütögetem a falat akkor már nem tömegével jönnek elõ, hanem csak 3-5 darab száll ki.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Valakinek van ötlete földben lévõ darázsfészek ártalmatlanítására?
    Földben van egy darázsfészek, folyamatos a darázsforgalom, veszélyes így a kert azon része.

Múltkor kapott fáradtolajat arra benzint és gyújtást. Másnap alig lézengett ott darázs, gondoltam kiásom a fészket, de egy ásónyom után nem tudtam követni a járat irányát, mert nem látszott.
    Betemettem, megtapostam.
    Most újra kifúrták. Gondoltam most egy ásónyom, majd ha újra fúrnak újabb ásó, aztán egyszer csak meg lesz fészek.
    Most "elõkezelés" nélkül ástam egyet, aztán ásót eldobva csapkodhattam magamról a darazsakat, mert egybõl rámtámadtak. Megúsztam 6 szúrással, de most felbosszantottak.

Milyen itthon lévõ dolgokkal próbálkozzak?
    Most este megpróbálok szappanos forró vizet, volt akinek bejött. De azt is írják, hogy addig eredménytelen a dolog amíg a királynõ él mert folyamatosan rakja a petéket és kelnek ki.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"