Oldala 136 of 261 ElsõElsõ ... 3686126134135136137138146186236 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,351 to 1,360 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Hát, ha ez köhögõ kínai turistáktól terjedt el úgy, ahogy a korábban belinkelt térkép ábrázolja, illetve a belinkelt szöveg leírja, akkor tényleg "le a kalappal" a turisták elõtt.

De mi változott a beadott 187 ezer adagtól, ha a beoltottak ugyanúgy fertõzhetnek, és ugyanúgy tartaniuk kell minden óvintézkedést? (Korábban belinkeltem az illetékesek egyértelmû nyilatkozatait.) A WHO szerint 80-85 %-os átoltottság kellene (Szlávik 60-70-et mond). A toronymagasan világrekorder Izraelben 30 % kapta meg az elsõ, és olyan 15 % a második oltást. Az az eddig érkezett 402 ezer adag egy hangyabokányit kevés lesz.

A beadott 187 ezer adag ellenére pedig éppen ma hosszabbították meg változatlanul a korlátozásokat - miközben túljutottunk a második hullámon. Éppen most véreztetik ki a turizmust és a vendéglátást.

Azt, hogy 10-20 év helyett 1 év alatt fejlesztettek ki egy elrákosított sejtvonalakkal dolgozó, és a beoltottak sejtjeit genetikussn programozó vakcinát, azt nem örömteli hírnek gondolod, ugye?

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

De, oromteli hirnek gondolom, hogy 11-21 ev helyett 2 ev alatt lesz olyan atoltottsag, hogy feleslegesek lesznek a korlatozasok. :-)

Sajnos szerintem egy par honapot ki kell meg birni a mostani kozep-szigoru korlatozasokkal (mert azt ne felejtsuk el, hogy pl. Kinaban volt arra pelda, hogy az emberek nem lephettek ki az utcara se!), es utana is az az esszeru, ha fokozatosan csokkennek a szigoritasok az oltottak eseteben.

Elso lepeskent a tervezett muteteket kellene engedelyezni, mert azok halasztasa igen sok szenvedest okoz!

ui. alapvetoen a turizmusnak a januar-februar gyenge eve szokott lenni, ott az a lenyeg, hogy nyaron jon-e a 3. (4.?) hullam.

Bel

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az ismert tény, hogy én a munkahelyen kívül nem járok sehova. Szóval ha az én életembe ennél drasztikusabban nem nyúlnak bele a korlátozásokkal, akkor személy szerint évtizedekig is ellennék így.

Legyen igazad, és ne kezdjék elölrõl, aztán megint elölrõl, aztán megint elölrõl a történetet a tetszõleges számú mutációval.

De akkor ezek szerint téged nem aggasztanak az immortalizált sejtvonalak, és a sejtjeinkbe genetikusan "belenyúló" új technológia - ennyire sebtében "összedobva"? (Laikusként olvasgatva én ennyit értettem meg belõle, a múltkor belinkelgettem az anyagokat.) Amerikában és Norvágiában eddig elég sok rossz tapasztalat lett vele - ezek tehát a rövid távú problémák.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Norvágia nem egy új állam, Norvégiát akartam volna bevésni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    ui. alapvetoen a turizmusnak a januar-februar gyenge eve szokott lenni, ott az a lenyeg, hogy nyaron jon-e a 3. (4.?) hullam.

Bel
    Ja, ez kimaradt, hogy: a vendéglátás és a turizmus korlátozása nyilván nem most kezdõdött. Tehát nem azt kell nézni, hogy a január meg a február egyébként sem szokott nagy bevételt hozni, hanem azt, hogy mióta nincs bevételük, mióta kell zárva lenniük, és meddig bírják ki a csõdig. Ha nyár elõtt lehúzzák a rolót, akkor már mindegy nekik, hogy nyáron mekkora lesz a forgalom. Lassan egy éve, hogy a WHO bejelentette a világjárványt.

Plusz még egyszer mondom: Gulyás(kommunizmus) úgy beszél a harmadik hullám elkerülésének és a korlátozásoknak a kapcsolatáról, mintha korlátozásokkal sikerült volna elkerülniük a második hullámot. Ha jól emlékszem, egy ideig konkrétan "rekordszámú" halálozási adatok voltak Magyarországon a térség országaihoz képest.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "A védõoltás kapcsán rengeteg a bizonytalanság, ami egyszerûen abból fakad, hogy még a betegség megértésére sem volt túl sok idõnk. Például kulcskérdés, hogy mennyi ideig marad fenn az oltás adta immunitás, de hogyan tudnánk rá válaszolni, amikor jelenleg még azt sem tudjuk, hogy maga a kiállt betegség meddig tartó immunitást ad. Egy másik kérdés, vajon vannak-e olyan immunológiai markerek, amelyekbõl jól lemérhetõ, hogy az alany mennyire vált védetté a betegség ellen. Ilyenek hiányában vagy meg kell várnunk, amíg a próbákban részt vevõ alanyaink spontán megfertõzõdnek, vagy szándékosan meg kell õket fertõzni – mindkettõ sok kérdést vet fel. Nem tudjuk továbbá, hogy az oltás a megfertõzõdés és a kórokozó terjesztése ellen is véd-e, vagy csak a megbetegedés ellen. Utóbbi esetben nem lesz közösségi immunitási hatása."

(mta.hu, 2020. 06. 15.)

Az eddig ismertetett nyilatkozatok szerint az oltás nem véd a terjesztés ellen. Az MTA-cikk szerint, ha nem véd a terjesztés ellen, akkor nem lesz közösségi immunitási hatása. Viszont amíg nincs "nyájimmunitás", addig ugyebár maradnak a korlátozások.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Reggel ez volt az Index címlapján: A védõoltásban kételkedõk orosz rulettet játszanak

Valami mikrobiológus írta.

Most megnéztem az egy héttel ezelõtti adatot. Addig 11 713 ember halt meg Magyarországon valamiben, miközben kimutatták nála a koronavírus fertõzést. A 11 713 emberbõl 349 fõ volt 50 év alatti. Ez kevesebb, mint 3 %. A 11 713 pedig a lakosság egy ezreléke.

Tehát 50 éves kor alatt a lakosság egy ezrelékének a 3 százaléka (0,003 %) sem halt meg. És még náluk is csak annyit tudhatunk, hogy valamiben meghaltak, és kimutatták náluk a fertõzést.

Ez megint egy qrva jó vészjósló, hatásvadász cím. De orosz rulettnél egy a hathoz a golyó esélye, nem egy az ezerhez. Vagy pláne, ha az 50 év alattiak arányát nézzük. Úgyhogy elég messze van az oltás elutasítása az orosz rulett játéktól.

Ugyanez az arány a 60 év alattiaknál nincs 9 %: a 11 713 fõbõl 1049 hatvan év alatti halt meg. Az is messze van az egy a hathoz aránytól.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Alapvetoen 10 eve keszitenek mRNS vakcinakat, csak mivel normalisan ennel hosszabb ido egy uj emberi vakcina elkeszitese, ezert nem volt engedelyezett mRNS vakcina (allatok szamara volt eddig is).

Tehat rovid ideje van ilyen vakcina fejlesztve, de ez a rovid ido kb. 10 ev.

Zart ettermek problemajahoz: ha az EU altal adott 1530 milliard Ft-nak csak a 80%-t lopnanak el, akkor jutna tamogatasra 300 milliard Ft. Ebbol lehetne adni egymillio embernek fejenkent 300 000 Ft-ot. Ha semmit se lopnanak el, akkor meg masfelmillio Ft-ot. Mindezt ugy, hogy a magyar allam egyetlen fillert sem ad!

Bel

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "Nem oltatná be magát a kínai vakcinával Zacher Gábor – mondta a toxikológus az ATV Civil a pályán címû mûsorában. Szerinte nagyon keveset lehet tudni a kínai vakcináról, és míg a a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz – érvelt a szakember."

(Index)

Megint a hülyeség, a ferdítés, az úgy néz ki, mintha mondtam volna valamit, de közben nem mondtam semmit. Most minek emlegeti a 20 ezer oldalt? Hányat olvasott el a 20 ezerbõl? Hányat olvasott el a kínai vakcina több száz oldalából? Pénzt kap valahonnan ezért, hogy keveregjen az ATV-ben? Most ez megint egy politikai szarkavarás: Orbán a kínaiban bízik, akkor az ATV-nek rögtön kell vergõdnie valamit.