Oldala 189 of 220 ElsõElsõ ... 89139179187188189190191199 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,881 to 1,890 of 2200

Topic: Off topic

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 463
    Given: 826

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Tessék, erre fölmegyek az Indexre, és ez fogad a címlapon: "Részeg ámokfutó gázolta halálra Sükösdnél a motoros házaspárt".
    A tettes 37 éves etnikum, az áldozat házaspár egy 50 éves nõ és 44 éves férfi. Az elkövetõ járni is alig tudott, annyira részeg volt. Emellett jogosítvány nélkül vezetett, mert korábban már lebukott ittas vezetéssel.

A gyilkosság elõtt megállt tankolni, állítólag az is nehezen ment neki, és alig talált oda az autójához. Kérdés, hogy a benzinkúton miért nem tartóztatták fel, miért nem hívták a rendõrséget.

Akkor talán még élne a házaspár. Három lányuk maradt szülõk nélkül. A férfi polgárõr is volt, a nõ gyógypedagógiai asszisztens. Az autó féknyomot sem hagyott, valószínû, hogy az a béltraktus elaludt a volánnál. Könnyû sérülésekkel megúszta, és a kórházban állítólag nem emlékezett semmire, még magára a balesetre sem, satu részeg lehetett...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Nem feltétlenül politika, offtopicban viszont érdekességnek jó.

Mostanában rendõr-civil helyzeteket nézek az "Audit the Audit" csatornán.

Vannak érdekes helyzetek...

Itt van ez a videó példának. Fekete férfi ezet, megállítja a rendõr. Kérdezi a fekete hogy mi a baj, a rendõr meg azt mondja hogy azért állította meg hogy megkérdezze hogy jól van-e, mert gyanúsan lassan vezetett.

65-el a 70-es táblánál!!! Ez lenne a gyanúsan lassú?!

A fekete férfi átadta a papírjait, válaszolt a kérdésekre. Mire a rendõr hozott egy írásbeli figyelmeztetést egy szó nélkül. A fekete férfi kiszállt, hogy legalább mondja meg hogy miért kap figyyelmeztetést, erre a rendõr válasza az, hogy amiért "nagyon lassan vezetett az úton".

Ez esetben elég egyértelmû hogy a rendõr rasszista (vagy csak mocsok és valakivel szívózni akart aznap). Nem volt oka megállítani a fickót, nem volt oka azt állítani hogy lassan vezetett, a 65 a 70-es táblánál pont ideális, és még írásbeli figyelmeztetést is ad neki, azért mert betartotta a szabályokat.

Sok érdekes videó van a csatornán, fehérek, feketék, hispánok vegyesen. Volt hogy fekete ingatlanügynök mutatta a házat a fekete érdeklõdõnek, mire rájuk hívta egy nyugdíjas rendõr a jardot. Azok meg hiába magyarázták hogy kik õk és miért vannak ott, a rendõrök akkor is zargatták õket tovább. A legújabb videón meg egy rendõr azért piszkál egy fiatal férfit, mert szerinte "túl fiatal és iskolában lenne a helye", holott a fiatal férfi 19 éves és munkahelye van.

Persze vannak olyan videók is ahol a rendõröknek van igazuk és a "civilek" tudnak rosszul dolgokat, hõbörögnek, stb. Úgyhogy nem mondanám a csatornát szubjektívnek.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    "69 éves korában elhunyt Balázs Fecó billentyûs zenész, számos népszerû sláger szerzõje és elõadója. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész koronavírus-fertõzéssel került kórházba, múlt hét közepén már arról jöttek a hírek, hogy válságos állapotban, lélegeztetõgépen van."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Éppen a jogképességgel foglalkoztam, és eszembe jutott, hogy anno kihagytam egy fontos gondolatot a diplomamunkámból. A Ptk. ugye azt mondja, hogy a jogképesség az embert a fogamzásától kezdve illeti meg, de csak akkor, ha élve megszületik. Viszont most jöttem rá, hogy ez így mekkora aljasság, jogi köntösben.

A szakdolgozatban csak arra tértem ki, hogy ellenkezik a logika követelményeivel, és értelmezhetetlen. Csakhogy aljas is. Mert olyan, mintha mondana valamit. Mintha lefektetne egy jogi rendelkezést. De közben valójában csak ennyit mond: "Az ember jogképes, ha élve megszületik. De te bármikor megölheted a 12. hétig, tehát te döntesz arról, hogy élve megszületik-e."

Vagyis a törvény megfogalmazásából úgy tûnik, mintha az élve megszületés az egy objektív körülmény lenne, ami nem függhet más emberek akaratától. Közben pedig napi szinten, tömegesen más emberek akaratától függ, indokolás nélkül. Tehát amirõl az egész "rendelkezés" szól(na), az "elidegeníthetetlen" jogképesség, az feloldódik és eltûnik a törvényszövegben. Hiszen pont, hogy elidegeníthetõ: egyszerûen megölöm a magzatot, aztán volt nincs jogképesség. És errõl a Ptk. szemérmesen (értsd: aljas módon) hallgat.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem sokkal reggel 6 után tekertem a munkahelyre, és megint olyan volt, mintha New Yorkban lennék. Gyalogosok, befeszülten hajtó autósok, parkolóhely keresés, forgalom. Szeméig húzva a maszk, kóvályog be elém. Mi a francnak van rajta maszk reggel hatkor az utcán?

Nem Budapesten lakom, és nem is a belvárosban. Mindig csodálkozom, amikor jövök dolgozni, hogy reggel hatkor mégis hova kevereg ennyi ember. Ráadásul úgy, hogy állítólag le van zárva a fél ország. Aki hatra ment dolgozni, az már ott van. Aki nem hatra megy, az általában fél nyolcra vagy nyolcra. De akkor hova szédölög? Persze sokan ingázhatnak is, de az az igazság, hogy látom a parkolókat olyan helyeken, ahol qrvára nem akkor kezdõdik a munka. Tehát ezeknek az embereknek egy jelentõs része tudatosan 1-1,5 órával a munkaideje elõtt megy be dolgozni, és ott csodásítja magát. És közben a hivatalból nem tud elõbb hazamenni, mert fix munkaidõ van. Idegesítõ kerülgetni õket meg lehúzódni elõlük, mert nekik olyankor nincs dolguk az utakon, én viszont idõre megyek, okkal és céllal. Társadalmi mozgalmat fogok indítani azért, hogy a polgárok csak akkor közlekedjenek, amikor ténylegesen mennek valahova.

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    A Covid, ha ember lenne... (Számmisztika kalkulátorral elemeztem)

covid 19

covid: 0
    19: 0

0: Az Univerzum

Az univerzum emberének a Mindent Rendezõ Elv ad hathatós segítséget, hogy másik nevének vagy neveinek feladatát hangsúlyosabban végrehajtsa. Ez az ember a nevébõl fakadó feladatait olyan módon tudja végrehajtani, hogy az sok ember életére is hatással lesz.
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 62

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Nem sokkal reggel 6 után tekertem a munkahelyre, és megint olyan volt, mintha New Yorkban lennék.
    Nekem is fura hogy délelõttönként mekkora gyalogos, autós forgalom van. Ennyien nem dolgoznak??
    Ennyi ember nem lehet délutános, éjszakások többsége meg alszik...
    Tegnap is 9kor vittem páromat vérvételre, megyek el a lidl elõtt, tele a parkoló.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Nekem is fura hogy délelõttönként mekkora gyalogos, autós forgalom van. Ennyien nem dolgoznak??
    Ennyi ember nem lehet délutános, éjszakások többsége meg alszik...
    Tegnap is 9kor vittem páromat vérvételre, megyek el a lidl elõtt, tele a parkoló.
    Homofisz....

Reggel vásárol, otthon meló közben meg fõz...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 62

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Homofisz....

Reggel vásárol, otthon meló közben meg fõz...
    Na de ennyi ember végez olyan munkát amihez nem kell ott lenni a munkahelyen??
    5-10% közé tippeltem volna.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Na de ennyi ember végez olyan munkát amihez nem kell ott lenni a munkahelyen??
    5-10% közé tippeltem volna.
    A munkahelyem közvetlen közelében vannak cégek, ahol-mivel IT jellegû munka megy- a dolgozók 95%-a HO-ban van, havi egy nap mennek be felváltva a telephelyre csoportterápiára...(ez kb. 900 fõt jelent egyetlen helyen!)

Az irodisták nagy részét hazaküldik, a fizikai állomány meg teszi a dolgát.
    Rengetegen otthonról melóznak most már...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.