0

Thumbs Up |
Received: 209 Given: 243 |
Mi a Balatonra mentünk le tegnap megnézni a jeget. Sok-sok ember, maszk kb. senkin. Mi is csak akkor vettük elõ, mikor bementünk valahová, mert ott persze kötelezõ hordani. Távolságtartás sem volt az emberek erõssége. Én azért igyekeztem megtartani az 1,5 métert, bár sok helyen nem sikerült, pl. mólókon sokan voltunk kint egyszerre.
elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!
Újra lezárhatják teljes Olaszországot
"Az olasz egészségügyi miniszter szerint az újonnan felállított olasz kormány hamarosan újabb többhetes, teljes lezárást rendelhet el, amennyiben megfogadják a szakértõi tanácsokat."
Érdekes, ha néha szóba kerül valakivel a járvány, meglepõdnek, amikor mondom, hogy a politikusok években gondolkodnak, csak nyilván nem azt kommunikálják. Mit gondolnak az emberek? Elhiszik, hogy itt húsvétra leoltják a lakosságot?Épp ma említettem valakinek TMIB számítását a napi 10 ezer oltásos tervrõl, ami 3 év lenne, illetve fejenként két oltással 6 év. És az emberek meglepõdnek ezen. De mire számítanak? Nem értem.
Thumbs Up |
Received: 933 Given: 971 |
Elfelejtetted a maszkod? Mostantól 250 dolláros büntetés, 1500 dolláros büntetés
Biden elnöki rendelete szerint mostantól elõször 250 dollárra, majd utána újra és újra 1500 dollárra büntethetõek azok akik repülõn, vonaton vagy buszon nem viselnek maszkot.
https://www.latimes.com/business/sto...lane-bus-train
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
Nem olvastam vissza, hogy pontosan honnan származik ez a napi 10 ezer oltásos terv. Jelenleg a vakcinagyártás a szûk keresztmetszet. Itthon kb. 6500 háziorvosi praxis van. Ha mindegyik bead a rendelési idõ elsõ órájában 10 oltást (6 percenként 1 oltás szerintem nem kivitelezhetetlen), akkor napi 65.000 ezer oltásról beszélhetünk, plusz a kórházak és ideiglenes oltóközpontokkal együtt akár 100.000 oltás/napra fel lehet tornázni ezt a számot. Most valahol két millióhoz közelít a regisztráltak száma, ennyit egy hónap alatt le lehetne bonyolítani, ha lenne elég oltóanyag.
Egy óra alatt a 10 oltás sajnos nem kivitelezhetõ. Nem a beadás tart sok ideig, hanem a betegeket az oltás után meg is kell figyelni (legalább 20-25 perc), hogy nem lép-e fel akut mellékhatás. Sok háziorvosi rendelõben nincs elég hely, ezért az oltandókat idõben elcsúsztatva lehet csak behívni. Emellett rengeteg idõt elvesz a sok dokumentációs teendõ is (három helyre kell jelenteni az oltásokat).
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
Szerinted hány embert tud beoltani naponta egy körzeti orvos, reálisan? Úgy hogy közben ne legyenek elhanyagolva a sürgõs esetek?
Szervezés, hozzáállás kérdése. Ha fontos az oltás, akkor ne a dokumentációra fordítsák a több idõt, biztos, megoldható lenne, hogy csak egy helyre kelljen jelenteni. Egyébként mi az a három hely, ahová jelenteni kell?
A megfigyelés párhozamosan történik, a rendelõn kívül. Beadják 10 embernek, akik várnak a váróban, ha valakivel gáz van, akkor intézkednek, nem? Ha muszáj, idõben el lehet tolni a betegeket, ez szervezés kérdése.
Egy hozzátartozóm már túl van az elsõ oltáson. Tíz embert berendelt a doki. Aki nem tudta otthon kinyomtatni és kitölteni a nyilatkozatot, az a helyszínen kapott és ott töltötte ki. Persze volt olyan "jóképességû" akinek ez se ment elsõre. Volt aki nem akarta megadni a telefonszámát (amin az orvos már elõtte felhívta) és az email címét (amit a regisztráció alkalmával már megadott) Persze a megfelelõ hozzáállás sokat lendítene a dolgon. A tíz ember egy óra alatt megkapta az oltást, vártak fél órát az utolsó vakcina beadásától számítva, aztán mindenki hazaengedtek.
Másfél óra volt a betegeknek, 1 óra az orvosnak (plusz az adminisztráció, amirõl nincs infóm, de nyilván két oltás között zajlik az adminisztráció nagy része)
Nem állítom, hogy nincs olyan rendelõ, ahol nem férnek el legalább 10-en. Én még nem jártam ilyen kis rendelõben, ebbõl indultam ki.
Én nem érzem túlzásnak a napi 10 tíz oltást, miközben a mérleg másik oldalán naponta 50-60 halott, több ezer fertõzött és egy lezárt ország van. Nemakarásnak nyögés a vége. Persze ennek a számolgatásnak nincs sok értelme a jelenlegi helyzetbe, mivel naponta nem érkezik be 100.000 adag vakcina.
Én csak a praxisok számából kiindul saccoltam, nem ragaszkodom a napi 100.000 oltáshoz, Ha csak a fele igaz, akkor is beoltható két millió ember 40 nap alatt.
Last edited by Ged; 02-16-2021 at 10:20 AM.
Eleve a háziorvosok kb. negyede nem akar ebben részt venni, vagy nincsenek meg hozzá a feltételei, hogy embereket nagyobb számban oltson. Úgyhogy 6500 helyett olyan 4900 háziorvossal lehet számolni, aki olt.
Egy óra alatt szerintem sem mindenhol jön össze a 10 oltás. A háziorvosi rendelõkben nem egyszer rengeteg idõt elvisz az adminisztráció, számítógépen pötyögés, nyomtatgatás.
Index címlap, vezetõ hír: "Müller Cecília: Nem lesz vége a koronavírus-járványnak"
"Én azt hiszem, hogy nem nagyon lesz vége, hiszen magának a koronavírusnak a természete az, hogy állandóan változtatja a genetikáját. Ez egy ilyen jószág. Tudomásul kell vennünk, hogy olyan módszert kell alkalmaznunk vele szemben, ami ezt valahogy lekövetni képes."
Úgy látszik, hogy most jön az a szakasz, amikor az embereket elkezdik "megbarátkoztatni" a végtelen történet és az új világrend gondolatával. Kérdés, hogy mit terveznek majd azokkal, akiknek nem tetszik az új világrend.
"...éppen ezért nem a hatékonyság fontos elsõsorban egy oltóanyagnál, hanem az a képessége, hogy le tudja követni a vírus mutációját."
Ez biztató! Akkor igazából lényegtelen, hogy egy vakcina hány százalékos hatékonyságú, vagy meddig ad immunitást. Az számít, hogy egyáltalán reagáljon a heti mutációkra.
(Közben továbbra sincs hír arról, hogy megjelent volna az influenzajárvány az országban. Kész szerencse, hogy az influenza 2020-2021-et választotta arra, hogy vakációra menjen.)
Saját tapasztalat alapján írtam. A múlt héten egy kollégának segítettem a rendelõi oltásoknál. Ott a váróterem nem volt akkora, hogy a 1,5 m távolság betartásával egyszerre figyelhessünk meg 10 beteget. Oltás elõtt meg is kellett vizsgálni õket, oltható állapotban vannak-e (lázas betegség pl. kizáró ok). Emellett fenn kellett tartani egy üres vizsgálóágyat arra az esetre, ha valaki rosszul lenne (mellé még a sürgõsségi táska és az oxigén is). Mivel újak az oltóanyagok, fokozott óvatosság szükséges. Egy régebbi oltással (pl. influenza) azonos idõ alatt több embert lehetne beoltani. A dokumentációs kötelezettségeket pedig nem mi választjuk. Sajnos így is elég nagy a bürokrácia, és ez csak növekszik. Nyilván az lenne a legjobb, ha csak egy helyre kellene feltölteni, és a NEAK, Országos Kórházi Fõigazgatóság, stb. onnan leszedné magának az adatokat. Lassan több idõ megy el jelentésgyártással mint tényleges betegellátással.
Inkább az a kérdés, hogy mi a terv azzal a közel 8 millió emberrel, aki jelen állás szerint oltatlan marad. A 2 millió az kb. 20 %, az nagyon messze van a Szlávik által javasolt 60-70 %-tól, és még messzebb a WHO által ajánlott 80-85 %-tól. Vagyis valószínû, hogy a kormány el fog kezdeni egy kemény zsarolást, hogy az emberek kénytelenek legyenek beoltatni magukat. Ahhoz kötik a szolgáltatásokat stb. (És így nem kell jogilag kötelezõvé tenni az oltást.)
Persze akkor még mindig kérdés, hogy mi lesz a sok emberrel, akik betegség miatt, életkor miatt nem kaphatnak oltást. Mi lesz azokkal a nõkkel, akik a közeljövõben gyermekvállalást terveznek, vagy most várnak gyereket stb.
Jöhet akármennyi vakcina, ha csak kétmillióan regisztráltak.