0

A Szlávik-cikkben ez áll:
"Az oltáselleneseket szerinte nehéz megcáfolni, mert mindig megtörtént eseményekhez, tényekhez kötik az állításaikat, csakhogy ezeknél nem igazolták az oltással való kapcsolatot. Példaként említette, amikor az oltásellenesek azt állítják, hogy valaki meghalt az oltás beadása után, csakhogy a százmilliós beoltottnál elõfordul, hogy valaki meghal a vakcinázás után pár nappal, de korántsem biztos, hogy ehhez köze van az oltásnak."
De ez nem így van. Azért vagyok az mRNS-vakcina ellen, mert áprilisban még a hatásmechanizmusát sem ismerték a saját fejlesztõi sem. Karikó Katalin lenyilatkozta, hogy feltételezésük van csak arról, hogy a szintetizált mRNS-ek egyáltalán hogyan aktiválják az immunsejteket. Azt is lenyilatkozta, hogy "csak 62 nap telt el a koronavírus szekvenciájának megismerése és az mRNS vakcina elsõ human beinjekciózása között."
A Moderna pedig a saját honlapján hasonlítja számítógépes szoftverhez ezt a génmanipuláló vakcinát. Köszönöm, nem kérek belõle.
Ráadásul elrákosított sejtvonalakat használhatnak (HEK293, PER.C6 stb.), amikrõl sehol sem találok egyetlen megnyugtató tájékoztatást, magyarázatot, információt sem.
Lehet, hogy 80 évesen beadatnám, de ennyi idõsen nem áll szándékomban. A másik fenntartásom pedig az, hogy a sima influenza ellen sem szoktam oltást kérni. Meg sok más ellen sem. És a jelenlegi adatok szerint a koronavírus körülbelül hatodannyira fertõzõ, mint az influenza. Igaz, hogy elvileg sokkal halálosabb, viszont jellemzõen idõs, súlyosan és többszörösen beteg személyek halnak bele. Én pedig szerencsére nem vagyok az. Épp tegnap nyilatkozta Müller Cecília, hogy a napi elhunytak 3 százalékának nem volt krónikus alapbetegsége, 97 százalékuknak pedig volt. A mai adatokban 75,6 év az elhunytak átlagéletkora.
Mint mondtam, nem a koronavírusra hegyezem ki ezt a dolgot, és nem is általában az oltásokra: influenza és sok más betegség ellen sem szoktam védõoltást kérni. Ezzel nem vagyok az oltások ellen. És nem kellene összemosni az "oltáselleneseket" azokkal, akik válaszokat szeretnének, normális kérdésekre.