Oldala 14 of 32 ElsõElsõ ... 4121314151624 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 131 to 140 of 312

Topic: Digitális pénz

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    " A dollár a világ elsõ számú tartalékvalutája."

Ha ilyen ütemben nyomtatják nem sokáig lesz az. Már a vírus elõtt is gyengült ez a pozíció, de most tényleg nem néz ki jól.

Egy államkötvény most szerintem nagyon kockázatos.

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 475
    Given: 866

0 Not allowed!
    Bill Gates szerint nem jó befektetés a bitcoin

"A Microsoft alapítója, Bill Gates nem rajong a bitcoinért, fõleg a kriptovaluta energiaigénye és az ebbõl fakadó környezetterhelés miatt. Gates emellett úgy vélte, hogy nem érdemes olyannak bitcoinba fektetnie, akinek nincs annyi pénze, mint Elon Musknak."

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    nem érdemes olyannak bitcoinba fektetnie, akinek nincs annyi pénze, mint Elon Musknak.
    Musk a világ leggazdagabb embere, vagyis senkinek nincs annyi pénze, mint neki.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Musk a világ leggazdagabb embere, vagyis senkinek nincs annyi pénze, mint neki.
    Akkor Bill Gates mindenhez is ért, csak a logikus gondolkodáshoz nem?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Zuhan a bitcoin árfolyama

"Tovább zuhant a bitcoin árfolyama kedden, a befektetõket megijesztette a világ legnagyobb és legismertebb digitális devizájának közelmúltbeli szárnyalása, ami a tõkeáttételes pozíciók zárását és eladási hullámot váltott ki szerte a világon. A bitcoin az utóbbi egy hónap legnagyobb mértékû napi veszteségét szenvedte el, amikor 45 ezer dollár alá süllyedt értéke. Két nappal ezelõtt, vasárnap több mint 58 ezer dolláron még történelmi csúcson járt az árfolyam."

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,023
    Given: 1,031

0 Not allowed!
    Ja, a szakértõk a zuhanás elõtt meg arról beszéltek hogy 1 millió dollárra is felkúszhat majd a Bitcoin. Aki most vásárolt be belõle, az megszívta...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Ja, a szakértõk a zuhanás elõtt meg arról beszéltek hogy 1 millió dollárra is felkúszhat majd a Bitcoin. Aki most vásárolt be belõle, az megszívta...
    Ej, ej.
    2010-ben kezdtek elõször beszélni arról, hogy 1 milláig felkúszhat. Akkor ért nagyjából 10 centet. Most 45 ezer dollár körül van. Nem tudom kinek mennyi pénze volt a bankban 2010-ben, de tegye fel a kezét, akinek 450 ezerszer annyi van most...

Aki most vásárolt, az megszívta? Én ezt már rengetegszer hallottam az évek során Ki mondja ezt? Most 45k, két hónapja 20k volt, egy éve meg 10k. Hol van a történetben a hatalmas szívás? Igen, volt már 58k is, és majd lesz is még. Ilyen a piac, fel-le megy. Minden eszköznél.

Félre ne értsetek, ha nem tetszik a bitcoin, mint technológia, semmi baj, én sem akarok rábeszélni senkit, csak érdemes ránézni a számokra.
    Érdemes ránézni arra, hogy mekkora cégek szállnak be a buliba, mekkora összegekkel, és úgy, hogy valódi befolyásuk nincs a hálózatra, mert az csak a bányászoknak van.
    Azt érdemes megnézni, hogy a világ legfejlettebb pénzügyi kultúrájával rendelkezõ Svájc évszázados törvényeket vizsgál felül és változtat meg, hogy az országba csábítsa a kriptós cégeket, mert úgy gondolják, hogy a bitcoin és a kriptó a pénz evolúciójának a következõ lépcsõfoka.

Bill Gates meg az energiaterhelés, ugyebár. Nem értem miért kell egyáltalán mosógépet használni, a kézi mosás sokkal kevésbé terheli a környezetet. Meg ez az egész számítógépesdi is fasság, az abakusz sokkal környezetbarátabb, és kevesebb áram kell hozzá.

Amúgy Gates esetében az angol cikkeket érdemes elolvasni. Nincs semmi valódi baja a bitcoinnal, csak az, hogy decentralizált. Azaz nem tetszik neki, hogy nem lehet õ a fõnök

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem 2010-et mondtam, hanem hogy most. 58ezer volt, most 47ezer. Lényeges hogy mikor veszi meg az ember. Igazából sosem lehet tudni hogy mikor-mi dõl be, tehát nem lehet biztosra mondani.

A Dogecoin is bajban van most, 8, 40%-ot csökkent az árfolyama. Musk ellen pedig eljárást indítottak, hogy õ "manipulálta" az árfolyamot. Azzal hogy vásárolt és errõl beszélt is... Az miért lenne tilos?

(Ha jól hallottam akkor viszont a Game-Stop részvények újra megugrott, 40-rõl 114-re. Úgyhogy talán mégsem buknak akkorát vele a kisbefektetõk.)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    De tessék, itt egy jókedvre derítõ kis kép a nagy emberek kedvencérõl, a dollárról:

Ebben a cikkben van amúgy, ha valakit a kontextus is érdekel:
    https://www.forexlive.com/news/!/usd...tends-20200817

Szóval amit láthatunk, az az, hogy a 2020 elején nagyjából 1 billió dolláros M2 pénzkészlet (azaz bankjegyek és bankszámlákon vezetett pénz) egy év alatt 3,5 billióra nõtt. Az USA gdp-jével nem vagyok tisztában, de gyanítom, hogy a gazdasági növekedés tavaly egy kicsit elmaradt a pénzbõvülés által sugallt 250%-tól.
    Tehát ugyanakkora gazdaságra jut háromszor annyi pénz. Ez azt jelenti, hogy hamarosan az infláció mértéke annyira elszaladhat akár pár éven belül, hogy minden háromszor annyiba fog kerülni, mint most. Ebbe nem számoltam bele a most nyomtatott friss pénzt, mert az nem tudom mennyi. Természetesen akinek tavaly háromszor annyi lett a fizetése, annak semmi problémája nem lesz.

Ami még problémás, hogy nem csak az usa lakosok tárcáiban lévõ dollár fog harmadannyit érni, hanem a világ összes pontján lévõ dollár, az is, amelyiket külföldiek birtokolják, szóval az usa kormány most annyira nem lopta be magát a nemzetközi gazdaság szívébe.

A bitcoin kibocsátása bele van rögzítve a programkódba, nem lehet csak úgy nyomtatni, és elinflálni a tulajdonosok készleteit. De mivel ez egy programkód, természetesen egy semmitérõ bolondság. 12 év alatt ugyan egyetlen kék halált sem produkált a rendszer, de fogadjuk el, hogy Bill "megint lefagyott a windows" Gates jobban tudja

A topic keresõszavai: