De tessék, itt egy jókedvre derítõ kis kép a nagy emberek kedvencérõl, a dollárról:

Ebben a cikkben van amúgy, ha valakit a kontextus is érdekel:
https://www.forexlive.com/news/!/usd...tends-20200817

Szóval amit láthatunk, az az, hogy a 2020 elején nagyjából 1 billió dolláros M2 pénzkészlet (azaz bankjegyek és bankszámlákon vezetett pénz) egy év alatt 3,5 billióra nõtt. Az USA gdp-jével nem vagyok tisztában, de gyanítom, hogy a gazdasági növekedés tavaly egy kicsit elmaradt a pénzbõvülés által sugallt 250%-tól.
Tehát ugyanakkora gazdaságra jut háromszor annyi pénz. Ez azt jelenti, hogy hamarosan az infláció mértéke annyira elszaladhat akár pár éven belül, hogy minden háromszor annyiba fog kerülni, mint most. Ebbe nem számoltam bele a most nyomtatott friss pénzt, mert az nem tudom mennyi. Természetesen akinek tavaly háromszor annyi lett a fizetése, annak semmi problémája nem lesz.

Ami még problémás, hogy nem csak az usa lakosok tárcáiban lévõ dollár fog harmadannyit érni, hanem a világ összes pontján lévõ dollár, az is, amelyiket külföldiek birtokolják, szóval az usa kormány most annyira nem lopta be magát a nemzetközi gazdaság szívébe.

A bitcoin kibocsátása bele van rögzítve a programkódba, nem lehet csak úgy nyomtatni, és elinflálni a tulajdonosok készleteit. De mivel ez egy programkód, természetesen egy semmitérõ bolondság. 12 év alatt ugyan egyetlen kék halált sem produkált a rendszer, de fogadjuk el, hogy Bill "megint lefagyott a windows" Gates jobban tudja