Oldala 33 of 39 ElsõElsõ ... 233132333435 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 321 to 330 of 390

Topic: Hit és vallás

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 554
    Given: 1,037

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló sukran4fish Hozzászólás megtekintése
    En csak leirtam a velemenyemet mert ez "a zsék" igy meg ugy mar kicsit atutotte az ingerkuszobomet. Az hogy tekintelyre hivatkozol ugyanugy brutalis logikai hiba, raadasul te magad latod be mennyire nem heterogen mar az olyan egyszeru kerdes sem, hogy negy massalhangzobol mit lehet levezetni es mit nem. Kepzeld el mennyire lehetett heterogen isz. 500, a talmud kanonizalasa elott (ami evszazadokig tartott) egy egesz vallasi kulturkor velemenye olyan dolgokrol amiket egyszeruen elintezel ugy, hogy "a zsék levontak azt a kovetkeztetest, hogy ki kell irtaniuk minden mas nepet". Minden bizonnyal voltak ilyen es olyan vonalak is, de ez igy egyszeruen durva. Talan jobb lett volna tenyleg hivatkozasokat hasznalnod, mert ez kb olyan mintha minden zsidot cionistanak hivnal mikozben nagyon megosztottak arrol a kerdeskorrol is. Felolem meg zsido vilagosszeeskuvesekrol is lehet konteozni, valoszinuleg elbirja az amerikai host, de ne feledjuk hogy olyankor is altalaban egy szuk retegrol van szo. Ha mar tortenelmi kontextusban irsz igy valamirol az nekem santit.
    Azért írtam "zséket", mert amennyire tudom, a fórumon a Google miatt vigyázunk bizonyos kifejezésekkel (trrorizmus, krucinfo, cgány, zsé, stb.).

Nem hivatkoztam tekintélyre, csak beazonosítottam, hogy a kormánnyal együttmûködõ EMIH honlapjáról írtam, ami a Chábád Lubavics nevû irányzat. Nem biztos, hogy mindenki ismeri.

A "logikai hibát" szó szerint értettem, vagyis a katolikus dogmatika olyan tételeire utaltam, amik beazonosíthatóan logikai alapelvekbe ütköznek, vagyis semmiképp sem tudnak igazak lenni. Sokat foglalkoztam ezzel.

A kiirtással az Ószövetségre hivatkoztam, de ezt leírtam. Engedtessék meg, hogy ha a teljes Ószövetség más népek kiirtásáról szól, akkor leírjam, hogy a zsék ezt tekintették a feladatuknak "Jahve" nevében. Amit büszkén le is írtak számos oldalon. Említettem a 434 igehelyet is, ahol válogatott borzalmakról olvashatsz. Nem fogom mind a 434-et behivatkozni. ("áldott, aki a sziklához paskolja a gójok kisdedeit", Zsolt 137,9 stb. Vagy Ezékiel 30 és 32, erõs gyomrúaknak. Sokáig lehetne sorolni.) Szintúgy nem szeretném ide a fél Talmudot bemásolni, de az is magáért beszél. Ezekre az "alapmûveikre" hivatkozni nem jelent általánosítást.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Én arra gondoltam amiket Jézus mondott, illetve a ne ölj, ne lopj és hasonló dolgokra. Fogalmazzunk úgy, hogy az alapokban vannak jó és hasznos dolgok is.
    Hát, nyilván nem kell lopni stb., igen. Azért itt kicsit rezeg a léc, mert magát a tízparancsolatot is lopták Hammurapitól, akinek a hagyomány szerint az akkád napisten, Samas (Azazel) adta. Igazából az ószövetségi törvényeket és a tízparancsolatot úgy szedegették össze Ur-nammu sumer király törvénykönyvébõl, a két hettita törvénytábláról, a középasszír joggyûjtemény tábláiról, az újbabiloni fragmentumokból, az asszír Ahiqar-szövegbõl, Amenemope egyiptomi írásából, Ptahhotep intelmeibõl, és így tovább.

Tehát lehet, hogy hasznos, csak eredetileg egyik sem a Bibliából származik.

Jézusról már írtam, hogy a tudomány állása szerint semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy létezett volna. És mivel másokról viszont egyértelmû bizonyítékok vannak, azt kell mondani, hogy ha õróla 2021-ig nem került elõ semmi, akkor nyilván nem létezett. Persze más is erre mutat. Például, hogy az alakja és története megint csak korábbi mítoszok elemeivel van tele.

Ha pedig a neki tulajdonított szövegeket nézzük az evangéliumokban, azért a "szeressétek egymást", stb. felszín mögött vannak cifra dolgok is. Például a leírt jézusi tettekben és szavakban mind a tíz parancsolat megszegésére vannak példák, úgy emlékszem. Vannak önellentmondások, van jó néhány olyan mondata, amikrõl ordít, hogy politikusok találhatták ki a pórnép rendszabályozására. De jól összeilleszthetõek a kommunisztikus eszmékkel is - amikrõl nem egy héber forrás úgy nyilatkozik, hogy az az õ eredeti szellemiségük.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Van egy kis fogalomzavar (fordítási zavar)
    Úgy tudom a Magyar "Isten" szavunk a világ teremtõjét jelenti
    IS (Õs) + ten (tenger ~ "teremtõ")

Azt viszont nem tudom minek nevezi a Magyar nyelv az egyéb, (nem õsteremtõ) entitást.
    Ezt nem vágom annyira, hogy mire írtad. A magyar nyelvrõl én nem tettem említést, csak a Jove (Jupiter)/Jahve párhuzamra utaltam. Emellett ugye Jupiter elõdje Egyiptomban Ré. Nála pedig szerepelt egy titkos névrõl szóló történet, vagyis "Jahve titkos nevét" meg valószínûleg onnan vették.

Bobula Ida ír nagyon izgalmasakat arról, hogy a magyarság a sumer Istent, Enkit tisztelte. (Babilonban Ea volt a neve.) Az egyik neve Dara-Mah, vagyis "A Nagy Szarvas" volt.

A téli napforduló ünnepének a térségben Magyarország volt a középpontja, és mi egyedülálló módon ünnepeltük. Tudatos, szervesen felépített termékenységi mágiánk és vallásunk volt, ami egyedül nálunk maradt meg az eredeti mezopotámiai nevén. Elvileg ez volt a világon az utolsó ismert, tudatos kultusza a Fényhozónak, a jóságos Szarvas Istennek.

A kereszténység háborút folytatott ellene Magyarországon (is), és kénköves ördögöt csinált Enkibõl. A 4. és 9. század közötti idõszakból dokumentumok sora maradt fenn arról, hogy egész Európában ez ellen a kultusz ellen küzdött a kereszténység, és évszázadok alatt mindenhol elültették Enkinek, mint szarvas, patás gonosznak a tévképzetét. Miközben Enki és családja mindig is segítették az emberiséget az eredeti mondakörben.

Nálunk a szarvas és madár motívumokat (a korong vagy madár a szarvak között) nem tudták kiölni a magyar mûvészetbõl. Enki neve, a Dara-Mah pedig a magyar hit ördög-neveiben élt tovább: Doromo, Duromo, Dromo. Magyarország összes vidékén ezek a nevek jelentek meg a "Sötétség Hercegének" megnevezésére.

Nagyon megindítóan ír arról Bobula Ida, hogy miként maradtak meg ennek az õsi hitnek a motívumai, jelképei a népmûvészetünkben, tudat alatt, miközben már nem is emlékszünk az eredeti jelentésükre.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kilencévnyi börtönre ítélték a volt vatikáni bankelnököt

"Közel kilencévi börtönre ítélte a vatikáni bíróság csütörtökön Angelo Caloiát, a pápai állam bankjának volt elnökét, valamint egykori ügyvédjét sikkasztás és pénzmosás miatt. (...) Liuzzo fiát, Lambertót bûnsegédként szintén bûnösnek találta a bíróság, õt öt év két hónapi börtönre ítélték. (...) A bíróság elsõdlegesen 23 millió euró kártérítés megfizetésére kötelezte az elítélteket."

"A vatikáni igazságszolgáltatás jelenleg egy másik ingatlanbotrány ügyét is vizsgál, amely szintén perrel végzõdhet: a szentszéki államtitkárság (kormány) gyanús londoni luxusingatlan-vásárlását, amely révén olasz közvetítõk busás jutalékhoz jutottak.

A bíróság hétfõn jelentette be, hogy rövidesen ítéletet mond Cecilia Marogna olasz tanácsadó ügyében is, akinek a vatikáni államtitkárság félmillió eurót utalt egy szlovéniai bankszámlára, az Afrikában és Ázsiába elrabolt papok kiszabadításáért folytatott állítólagos közvetítése címén."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "Három nõ ellen vádat emeltek Zala megyében, mert nem engedték távozni kolléganõjüket egy megbeszélésrõl, amíg nem írta meg felmondását. Pirger Csaba, a Zala Megyei Fõügyészség szóvivõje közölte: az eset egy egyházi misszió zalaegerszegi irodájában történt,"

(Index)

Hol máshol, mint egy egyházi misszióban... Talán még apácák is voltak? Elképzelem, ahogy három kigyúrt apáca beállt az ajtóba, és a habitus alatt már finoman rámarkoltak a boxerre, illetve a viperára.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Német apácák horrorisztikus visszaéléseire derült fény egy titkosított riportból

Az esetek a 60-as és 70-es években zajlottak, 175 bántalmazott kiskorút azonosítottak...

"A riport egy olyan per terméke, amely szerint az Isteni Megváltó Nõvéreinek Rendje alatt mûködõ árvaházakban élõ gyerekeket az azt mûködtetõ apácák eladták vagy kikölcsönözték üzletembereknek és papoknak szexuális célokra. A felperesek szerint sokuk örökbefogadását megakadályozzák, mert rengeteg bevétele származott a rendnek a szexkereskedelembõl, egyeseket konkrétan szexrabszolgának neveltek az irat szerint. (...) Egyes gyermekeknek orgiákon is részt kellett venniük, mielõtt visszavitték õket az apácákhoz, akik aztán elverték õket, ha gyûrött volt a ruhájuk."

"A pert, amelyrõl a Deutsche Welle számolt be elõször tavaly, a 63 éves Karl Haucke vezeti 15 másik árvával együtt, azt követelték, hogy az egyházmegye teljes vizsgálatot folytasson az ügyrõl, ez pedig idén januárban le is zárult, azonban olyan borzalmakat tárt fel, hogy Reiner Maria Woelki érsek megtagadta a közzétételét és az azt megtekinteni kívánó újságíróknak is titoktartási szerzõdést kellett volna aláírni, nyolc német újságírótól meg is tagadták a betekintést."

"A riportban megnevezett fõ bántalmazók már elhunytak, sok áldozat pedig korábban már megegyezett pénzügyi kártérítésben az egyházzal, így nem tudtak a perhez csatlakozni. Az egyházmegye a riport szerkesztett változatát márciusban tervezi közzétenni."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kolostoron keresztül mosta tisztára a kenõpénzt az orvoslátogató banda

"Az orvosok lefizetésére használt pénzt egy kolostor és egy sportklub segítségével mosta tisztára a romániai Ropharma gyógyszerforgalmazó cég – írja a Fõtér. Mint kiderült, tizenhét alkalmazottat úgy vontak bele a pénzmosásba, hogy nem is sejtették, mire használják a bankszámláikat. (...) A bûnszervezet a Ropharma hat alkalmazottjából és a kolostor apátnõjébõl állt, akik két év leforgása alatt 914 ezer lejt (több mint 67 millió forintot) mostak tisztára."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Én arra várok hogy végre szétossza az egyház a vagyonát. De egyelõre csak addig jutottak el hogy mindenki más ossza szét, kivéve õket.
    aranykereszt_papa.jpg

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 68
    Given: 92

0 Not allowed!
    Hú de magasröptû írások, Azt ismeritek, hogy Isten szárnyakat teremt egy csecsemõ n éger nek? Kérdi Istenkém angyal lettem?
    - neeem, denvér...

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Nem fogom mind a 434-et behivatkozni. ("áldott, aki a sziklához paskolja a gójok kisdedeit", Zsolt 137,9 stb.
    Azt ugye tudod, hogy Ezékiel 30,32 mirõl szól? Egyiptomról. A Zsoltárok könyve 137 pedig mirõl is szól? Babilonról. Nincs szó benne gójokról, itt láthatod is a héber eredetit: https://biblehub.com/text/psalms/137-9.htm

Arról nem is beszélve, hogy az Ószövetség és az Újszövetség is sugalmazott könyv, tehát a zsidó-keresztény kultúrkör szerint a próféták szavai azok, amik sugalmazottak, de ettõl még egy zsoltárban (történetben, versben) szereplõ sor nem lesz isteni igazság, útmutatás, vagy ilyesmi. Szerintem márpedig általánosítasz...