Oldala 52 of 73 ElsõElsõ ... 242505152535462 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 511 to 520 of 725

Topic: Filmek

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 806

0 Not allowed!
    Most ezt néztem meg:

Hellevator aka. The Bottled Fools ((Gusha no bindume)) (2004)

Ez nem Takashi Miike munkája, Hiroki Yamaguchinak hívják a rendezõt. Kicsit "prepper" is a film, mert egy elképzelt jövõbeli Japánban játszódik, ahol valamiféle apokalipszis után a föld alá költöztek az emberek. Ott építették ki a társadalmukat, ami egy megfigyelt, ellenõrzött diktatúra. És liftekkel közlekednek a társadalom/gazdaság különbözõ szintjei, területei között.

Állítólag a valóságban is jellemzõ Japánra ez a lefelé építkezés.

A filmbõl nem értettem meg mindent, ahhoz többször meg kellene nézni, és kevésbé fáradtan. De tetszett.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 924
    Given: 955

0 Not allowed!
    Ez mi?

A Hun az elsõ magyar szuperhõs elõzetes

Ez valódi film lesz, vagy csak egy hamis elõzetes? Az biztos hogy jól néz ki.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Valaki beírta a kommentekbe, hogy Hun Solo. A csatorna gazdája azt írja a hozzászólásokban, hogy valódi film, és jelen állás szerint 2022-ben jelenik meg.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megnéztem a Human Race-t is. A film Stephen King egyik regényének az alapötletére épül. Richard Bachman álnéven írta King 1979-ben, a címe The Long Walk. A film megjelenésekor még nem volt magyar fordítása, aztán 2015-ben kiadták magyarul is, A hosszú menetelés címen. Egy diktatúra által uralt Amerikáról szól, ahol minden évben megrendeznek egy gyalogos versenyt, amit közvetít a média. Száz tizenéves fiú indul el rajta, és egy meghatározott minimum átlagsebességgel kell teljesíteni. Aki lemarad, azt ott helyben katonák végzik ki.

A film csak az ötletet használja fel, a sztori és a környezet teljesen más. Nincsenek benne bõdületes mûfaji újítások vagy csavarok, de aki szereti a horrort, annak érdemes megnézni, mert egyáltalán nem rossz. Ez is egy olyan határhelyzetet mutat be, ahol az emberek elkezdenek kivetkõzni magukból, és aztán már válogatás nélkül ölik egymást. Az ilyen könyvek/filmek mindig elgondolkodtatnak.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Holnap lesz TV2-n: Fukushima 50 -japán filmdráma, 122 perc, 2020
    De le is tölthetõ innen-onnan...
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem láttam még, meg is nézem, köszi az ajánlót!

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Nem láttam még, meg is nézem, köszi az ajánlót!
    Még én sem láttam, sõt nem is hallottam hogy film készült róla, most reklámozzák hogy holnap a tévében...
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megnéztem a Hardcore Henry címû filmet. Nem tetszett különösebben. Nyilván valami újat szerettek volna ezzel az FPS-nézettel, ami sikerült is, és egyszer nézhetõ a film, nincs vele gond. De egészében unalmas, szóval többször nem nézném meg.

Viszont utána megismerkedtem a Tokyo Gore Police címû remekmûvel!

Egy szó jut eszembe, mégpedig nem más, mint Palik László klasszikusa: agyabeteg!!

Tokyo-Gore-Police.jpg

Még egy ismertetõ: Tokyo Gore Police, avagy a Robotzsaru amfetaminon

Aki jobban tud angolul, itt megnézhetõ angol felirattal (én magyarral néztem): https://indavideo.hu/video/Tokyo_Gore_Police

Csak ajánlani tudom!

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Még az is lehet, hogy kocsmaként/fogadóként üzemel.

Hú, én most begyûjtöttem sok filmet. Majdnem mindhez találtam magyar feliratot is. Itt van például a Hardcore Henry, 2015-bõl. Azt mondja a CineGore:

"Azonnal szögezzük le, hogy ez a cikk fõleg a 18 – 35 év közötti férfiaknak szól, azon belül is leginkább azoknak, akik játszottak már lövöldözõs videójátékkal. Tehát, ha ebbe a kategóriába tartozol, akkor mindenképpen olvass tovább. Ha bármi más halmazba tartoznál, akkor… fene tudja, olvasd el akkor is…"

Kíváncsi leszek. 10-bõl 6,5-öt adtak rá.

The Human Race, 2013.

">>Ha valaki leköröz kétszer, ha lelépsz a kijelölt útról, ha hozzáérsz a fûhöz – HALOTT VAGY! Fuss – vagy meghalsz!<<

80 ember tér magához egy ismeretlen helyen, egy szürreális, szögesdrótokkal és fallal határolt pályán. Mindenki a saját nyelvén és hangján hallja a Human Race szabályait – amik halálosan egyszerûek. Miután villámgyorsan kiderül, hogy az egész játék véresen komoly (aki kiesik, az igen látványosan veszti el a fejét…), a verseny megkezdõdik, és mindenki az életéért fut. Itt nem menti meg az embert, ha gyerek, nõ, bárki áldozat lehet, a rendezõ ügyesen teszi félre a szokásos horror kliséket, no meg a hõsjelölteket is."

Ez is nagyon érdekesnek ígérkezik.

Battle Royale, 2000. Hasonló tematikájú, mint a Hardcore Henry és a Human Race. És ezt se ismertem. Pedig kiderült, hogy egy elég híres könyv az alapja - amit persze most el szeretnék olvasni -, egy Takami Kósun nevû japán író írta 1999-ben, és a 21. századi Legyek Uraként emlegetik. A Cinegore 10-bõl 8-at adott a filmre, és megjegyzik, hogy ez Tarantino kedvenc filmje.

Meg egy japán rendezõtõl szereztem be filmeket, Takashi Miike a neve. Tök ismeretlen számomra, és közben 10-bõl 10-es filmjeirõl ír a CineGore. Például az Ichi the Killer (2001) az Indavideón is fenn van, magyar felirattal:

https://indavideo.hu/video/Ichi_The_...yar_felirattal

https://indavideo.hu/video/Ichi_The_...yar_felirattal
    A Battle Royale tényleg jó! A könyvet nagyon ajánlom. Állítólag a japán kormány rá akarta beszélni az írót, hogy ne adassa ki, mert ártana az országimázsnak. Egyébként érdekes, hogy a könyvben és a filmben más-más indok szerepel, amiért létrehozták az egész rendszert. De ez már spoiler lenne...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    A Battle Royale tényleg jó! A könyvet nagyon ajánlom. Állítólag a japán kormány rá akarta beszélni az írót, hogy ne adassa ki, mert ártana az országimázsnak. Egyébként érdekes, hogy a könyvben és a filmben más-más indok szerepel, amiért létrehozták az egész rendszert. De ez már spoiler lenne...
    Köszi az ajánlót! Épp tegnap jutottam döntésre, hogy elõbb a könyvet olvasom el, és majd utána nézem meg a filmet.

A topic keresõszavai: