Oldala 80 of 95 ElsõElsõ ... 3070787980818290 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 791 to 800 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,178
    Given: 1,176

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    hát én szoktam nézni a kutyakajákat a boltban, hogy egész gusztusosak is vannak

(nincs kutyám)
    Hát, régen megkóstoltam az egyik macskakonzervet, és nem csodálom hogy a macskák odavannak érte. Annyi íz volt benne, hogy órákkal a kóstolás után is éreztem. Szerintem semmi egészségtelen nincs benne, mert akkor eleve nem is árulhatnák házikedvenceknek.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Valamelyik fórumtárs régebben írta, hogy egy ilyen gyárban dolgozott vagy dolgozik.
    Kérem Õt, írjon az ott szerzett tapasztalatokról!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 2

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    hát én szoktam nézni a kutyakajákat a boltban, hogy egész gusztusosak is vannak

(nincs kutyám)
    meg is kóstolom õket, alap a mi ételeinkhez képest sótlanok és ízetlenek

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Apám most mondja hogy az emberek megint lisztért rohamozták meg a boltokat.

Felmerült bennem a kérdés, hogy miért...

Mindenki otthon süti a saját kenyerét? Magyarországon senki nem vesz kenyeret csak lisztet, és most pedig sok liszt kell? 15 éve még biztosan nem sütöttek az emberek otthon kenyeret. Még a nagymamám se, õ is csak bizonyos alkalmakkor rétest készített és kalácsot. Na jó, meg palacsintát, abba is kell liszt. Viszont kenyeret nem emlékszem hogy akár egyszer is sütött volna.

Amúgy se túl jó a sok liszt. Én készítettem a múltkor a pizzákat, aztán szalámis-sajtos kenyeret, és persze a speckó serpenyõs sütimet is, de utána észrevettem hogy marhára tartósan rám jött +3 kiló túlsúly. Pedig csak kb. 7 napon át ettem ilyeneket. Szóval nem érdemes a lisztet két pofára enni.

Tehát a kérdés, hogy mit készítenek abból a rengeteg lisztbõl az embereket? Meg ha vettek vagy 30 kilót tavaly abból még nem kéne hogy legyen otthon? Azért annyira sok nem kell még akkor sem ha készít belõle ezt-azt az ember.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 2

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    ...
    Tehát a kérdés, hogy mit készítenek abból a rengeteg lisztbõl az embereket? Meg ha vettek vagy 30 kilót tavaly abból még nem kéne hogy legyen otthon? Azért annyira sok nem kell még akkor sem ha készít belõle ezt-azt az ember.

Olajban sült, lisztes-cukros WC papírt...
    A kosarak tartalmát nézve.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 544
    Given: 997

0 Not allowed!
    Apám most mondja hogy az emberek megint lisztért rohamozták meg a boltokat.

Felmerült bennem a kérdés, hogy miért...
    Már magát a rohamozást sem értem. Egy éve járvány van... Harmadik hullám. Ez így lesz egy darabig, hogy idõszakonként lesznek egy-két hetes bezárások, korlátozások. Nem szokták még meg az emberek?

A lisztezést már tavasszal sem tudtam hova tenni. Az elején láttam, hogy fészbukon néhányan elkezdtek beírogatni házi kenyér recepteket. De nem hinném, hogy amikor kiderült, hogy a járvány nem csak egy hónap lesz, akkor utána is sokáig tartott a lelkesedés. Meg azt sem hinném, hogy az embereknek van idejük hónapokon át rendszeresen kenyeret sütni. Már meséltem, hogy a munkahelyen is rendelik a nõk a kaját mindenhonnan. Sima 8 óra iroda mellett nincs idejük fõzni. És közben olyan ételeket rendelnek, amiket még egyáltalán nem is lenne bonyolult elkészíteni. Szóval én sem hiszem, hogy itt tömeges kenyérsütögetés menne.

IKEA-roham is van megint.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az asszony:

"- Venni kéne rizst, mert volt a nagy zacskóval de már nincs több."

Erre hátramentem a kamrába és mondtam neki hogy 45 kilónyit vettem és abból 1 év alatt csak 9 kilót ettünk meg. Tele vagyunk rizzsel.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az asszony:

"- Venni kéne rizst, mert volt a nagy zacskóval de már nincs több."

Erre hátramentem a kamrába és mondtam neki hogy 45 kilónyit vettem és abból 1 év alatt csak 9 kilót ettünk meg. Tele vagyunk rizzsel.
    Akkor megvan, hogy decemberben 30 év után miért vásárolt Kína Indiától rizst. Elhoztad onnan az összeset, és importra szorultak!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez mehetne a C-vitamin topikba is, de inkább ide teszem, mert elállásra vonatkozik a kérdés. Megbontottam egy ilyen C-vitamint:

IMG_20210311_163744.jpg

Áttettem egy mûanyag dobozba:

IMG_20210311_164314.jpg

Így rendben lesz, ugye? A dobozt betettem a kredencbe, fény nem éri. A teteje jól rámegy.

A Multi Proban van 1500 mg C-vitamin, bár nem nyújtott felszívódású. Most azt csinálom, hogy mellé még beveszek ebbõl kezdetben napi 500-at, aztán majd lehet, hogy felviszem kisebb adagokban 1000 mg-ra.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 143

0 Not allowed!
    Szia,

Szerintem az a lenyeg, hogy minimalis mennyisegu levego keruljon bele a tarolt C vitaminba.
    Tehat, ha a doboz jol zar, akkor jo.

Semmire se akarlak rabeszelni, de szerintem egeszseges embernek 60 mg C vitamin kell (lehetoleg citrom, hagyma, narancs, paprika, ... formajaban), betegnek es akiben csak bujkal, azoknak 600 mg, de napi tobb reszletben.

Bel