0
| Thumbs Up |
| Received: 2 Given: 0 |
Sziasztok. Nagyon régen nem jelentkeztem be ide, mert már egyáltalán nem akartam hozzászólni semmihez. (Azt hittem, tavaly a fórumgazda, a kérésemet tiszteletben tartva, törölte is a regisztrációmat. ...) Most is csak azért, mert külsõs olvasóként eszembe jutott pár tény.
Pl. hogy én egy ismert budapesti egyetemen dolgozom, rengeteg emberrel vagyok/voltam személyes kapcsolatban, az aktuális korlátozásoktól függõen. Több kollégám és más kollégák hozzátartozói _meghaltak_ a covid miatt. Legalább 100 olyan embert ismerek személyesen, akik átestek a betegségen, többen igen cudar tünetekrõl beszéltek, fiatal srácok, lányok is. Több kollégámnak valamelyik szülõje halt meg. Van olyan kollégám, aki 2-szer kapta el, mindkétszer teljesen leépült. Egy ettõl a körtõl teljesen független, 40-es korosztályhoz tartozó ismerõsöm is meghalt.
A magam részérõl nem betegedtem meg, nem tudom, hogy átment-e rajtam (sokszoros esélyem volt rá). Tesztem sem volt eddig. Regisztráltam oltásra, adatvédelmi aggályaim ellenére, de életkoromnál fogva erre még jócskán várhatok egy ilyen dilettáns rendszerben. Csak EU által jóváhagyott cucc jöhet, fõleg Pfizer és Moderna (a technológia miatt). Uff.