0
| Thumbs Up |
| Received: 30 Given: 66 |
Nem arról volt szó, hogy a beoltottak is ugyanúgy elkapják és fertõznek, csak enyhébb lefolyású lesz náluk a betegség?
Mennyi szervátültetéses miatt mennyi olyant kéne beoltani aki nem bízik ebben az oltásban és fél a késõbbi mellékhatása miatt? Miért van több joga az elõbbinek?
Inkább oltsanak be erõvel 3-4millió embert aki nem akarja, mint a veszélyeztetett mondjuk 1 millió vigyázzon az egészségére?
És aki majd pl. influenzával fertõz meg valakit? Annak a szövõdményébe is nem kevesen halnak bele. Aztán lehet bõvíteni a listát...
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
Nem tudom hányan vannak akik ezért nem kérik az oltást.
Én egyenlõre kivárok, jelenleg jobban bízom a saját immunrendszeremben mint a gyorsan összedobott oltásban. Rendszeresen vonnak ki gyógyszereket a forgalomból a hosszútávú mellékhatások miatt, pedig azokat hosszú ideig teszteltek elõtte. Ezek után nem feltétlen a bizalmam.
| Thumbs Up |
Hozzáteszem nem vagyok oltásellenes, gyerekkoromban volt lázgörcs ellen valami, volt 4-5 tetanusz, volt lyme kór ellen...
Az érvek tökéletesek! Január vége felé az volt a hivatalos álláspont, hogy a beoltottak is fertõzhetnek. Ezzel kapcsolatban tavaly nyáron jelent meg egy cikk az MTA honlapján, amit a témára specializálódott szakember írt. Idézem: "Nem tudjuk továbbá, hogy az oltás a megfertõzõdés és a kórokozó terjesztése ellen is véd-e, vagy csak a megbetegedés ellen. Utóbbi esetben nem lesz közösségi immunitási hatása."
Ennyi. Nem tudom, hogy most hol tartanak, hiszen ahogy a coviddal, úgy az oltással kapcsolatban is hetente változnak az álláspontok. (Úgy látszik, ez csak pár embert zavar itt a fórumon. Pedig másfél éve van covid, és oltás is már egy ideje, szóval illendõ lenne legalább néhány alapvetõ dologban tudományos konszenzusra jutni.) De ha az oltottak is fertõzhetnek, akkor finoman szólva sem tesz eleget a logika követelményeinek az oltást nem kérõk börtönbe zárása gondatlan emberölésért. Kivéve persze, ha alapból idegesítenek az oltást nem kérõ aljas hülye gyáva férgek, és akármit tesznek, legszívesebben így is, úgy is börtönbe zárnánk õket.
Az is stimmel, hogy ha 6 millió ember - ezerféle egyéni és személyes okból - nem kéri az oltást, akkor nem feltétlenül õket kell hátrányos helyzetbe hozni a 11 ezer szervátültetett személlyel szemben. Például egy ismerõsöm, aki korábban szívrohamon esett át, ágynak dõlt az elsõ oltása után. Szerencsére nem lett gond, de feltételezem, hogy nem veszélytelen, ha egy szívrohamon átesett embert úgy megvisel az oltás, hogy ágynak dõl. Meg tudnám érteni, ha ennek elõzetes tudatában nem kérte volna a vakcinát.
Az a baj, hogy ha egy téma kapcsán a gondolkodás dogmatikus irányt vesz, akkor már nem számítanak az efféle érvek, szóval igazából fölöslegesen írjuk le õket.
Végezetül remek érv az is, hogy aki nem kéri az éves influenza elleni oltást stb., azt is börtönbe kell zárni gondatlan emberölésért, ha - akár tudtán kívül - találkozott egy szervátültetett személlyel, aki elkapta az influenzát, és meghalt.
Az "érvelés" pedig - ahogy írod - sajnos a végtelenségig folytatható. A nagyobb baj, hogy folytatják is, alapvetõ tényekrõl nem véve tudomást (lásd: az oltottak is fertõzhetnek). Ha leírod, hogy nem "a nyájimmunitásban bízol" aljas gyáva féregként, hanem az immunrendszeredben - ez is remek gondolat, én is akartam írni -, akkor azt a választ kapod, hogy mindegy, mert szervátültetettek potenciális gyilkosa vagy, esetleg egy speciális elméleti járvány kirobbantásával halomra ölöd a beoltottakat is, mert Romániában a kanyarónál egyszer ez volt.Ha erre leírod, hogy az oltottak is megölhetik a szervátültetett személyeket, illetve kanyarót robbanthatnak ki Romániában, biztosan arra is lesz válasz, ne aggódj. Maximum 2 hét múlva születik egy újabb megbízható, hivatalos álláspont arról, hogy az oltottak mégsem fertõznek.
| Thumbs Up |
| Received: 55 Given: 140 |
Szerencsere nem, 89%-kal kevesbe fertoznek a Pfizer/BoNTech-kel oltottak (gondolom a tobbi oltoanyagnal is hasonlo, de azokra nem talaltam adatot).
"Mennyi szervátültetéses miatt mennyi olyant kéne beoltani aki nem bízik ebben az oltásban és fél a késõbbi mellékhatása miatt? Miért van több joga az elõbbinek?"
Mert a tarsadalom ugy dontott, hogy bizonyos embereknek ad elojogokat: ingyen feher botot a vakoknak; vagy ingyen etelt, amig szivinfartussal kezelik a korhazban.
Bel