Oldala 9 of 27 ElsõElsõ ... 789101119 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 81 to 90 of 268

Topic: COVID-19 napló

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Lehet én is gázpisztollyal fogok járni most már bevásárolni is.
    Hogy érted ezt? TE NEM GÁZPISZTOLLYAL JÁRSZ BEVÁSÁROLNI? Akkor minek költöttél rá annyi pénzt?

Én már egy éve azzal járok...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Az oltás még egy szemszögbõl, én nem értek hozzá, de több orvos és kutató is mondta, hogy járvány közepén kezdeni az oltásokat nem jó dolog
    Politikai öngyilkosság lenne, ha egy kormány úgy döntene, hogy - szakértõkre hallgatva - nem kezdi el az oltást a járvány közepén, miközben minden más országban dübörög az oltási kampány.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha már COVID-19 napló a topic címe, leírom: a héten én is megkaptam az elsõ szurit. A ruszkit.
    50 év alatti vagyok, nincs krónikus betegségem. A Szt. László kórházban, félóra alatt lement a procedúra, flottul meg volt szervezve minden.
    Last edited by Ged; 04-03-2021 at 12:10 PM.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 30
    Given: 66

0 Not allowed!
    Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy mindig a maszkhordásra fogják hogy nincs influenza, a korona meg csak egyre jobban terjed. Most akkor használ a maszk vagy nem? Ha a koronára nem használ, akkor az influenza miatt hordjuk? Vagy az emberek megnyugtatásra?
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 30
    Given: 66

0 Not allowed!
    Ez igaz. Mondjuk a jó megoldást én sem tudnék
    Több intézkedésük is úgy tûnik, hogy értelmetlen, csak hát valamit elõ kell adni hogy õk próbálkoznak.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 466
    Given: 833

0 Not allowed!
    Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy mindig a maszkhordásra fogják hogy nincs influenza, a korona meg csak egyre jobban terjed. Most akkor használ a maszk vagy nem? Ha a koronára nem használ, akkor az influenza miatt hordjuk? Vagy az emberek megnyugtatásra?
    Gyors becslésem szerint ezt eddig 692 alkalommal írtam le én is, de választ még nem kaptam rá.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Bel korábban már írta, hogy a covid sokkal fertõzõbb az influenzánál. Ha ezt elfogadjuk tényként, akkor simán lehet, hogy az elõírt óvintézkedések elegendõnek bizonyulnak egy kevésbé fertõzõ kór ellen, míg a covid ellen kevés.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Magyarorszagon a koronavirus.gov.hu szerint 679 413 fo beazonositott koronavirus fertozott van. Tehat ha igazad van, es 1.7 szazalek kapta el, akkor kb 40 millio fo Magyarorszag lakossaga. :-)

Es a fenti 679413 fo, az konkretan es tesztelten covid fertozott, nem olyan ember, aki covid-szeru panaszokkal jelentkezik.

Tehat ha pl. azt nezzuk, hogy az utolso heten 62265 tesztelt igazolt uj COVID fertozott van, akkor ezzel azt kell osszehasonlitani, hogy 1 het alatt hany tesztel igazolt uj influenza fertozott van. Most hirtelen 2015. februar 9-15 kozotti adatot talaltam, e szerint azon a heten 126 tesztelt igazolt uj influenza fertozott volt (direkt azert ezt valasztottam, mert a 12. heten csak 14 tesztelt igazolt uj influenza fertozott volt).

Szoval nekem ez nagyon ugy tunik, hogy jarvanyugyi intezkedes mellett 494-szer tobb igazolt fertozott van covidbol, mint amennyi intezkedes nelkul volt influenzaval.

Bel
    Világviszonylatban gondoltam. 7 milliárd 800 millióval számoltam az emberiséget, és eddig 130 millió 260 ezer körül van a világon az igazolt covid-fertõzöttek száma. Az 1,67 %. Ha az igazolt influenza-fertõzöttek aránya kb. az emberiség 5 %-a szokott lenni évente, akkor ez háromszoros arány. Ráadásul az 1,67 % már nem 1 éves adat, mert lassan másfél éve jelent meg a világban a covid.

De mindegy, mert úgy látom, hogy mostanra jutottak el arra a pontra az emberek, hogy már nem lehetséges az érveken alapuló kommunikáció. Ha a covid/oltás kerül szóba, nem lehet közelíteni az ellentétes álláspontokat, úgyhogy ez van. Remélem, nem olvasunk majd a bûnözés-topikban nem-oltás miatti bántalmazásokról.

Azért megkérdezem újra, mert még csak 845-ször kérdeztem: a 17 amerikai államban miért nincsenek hullahegyek?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Bel korábban már írta, hogy a covid sokkal fertõzõbb az influenzánál. Ha ezt elfogadjuk tényként, akkor simán lehet, hogy az elõírt óvintézkedések elegendõnek bizonyulnak egy kevésbé fertõzõ kór ellen, míg a covid ellen kevés.
    Nem fogadjuk el, mert nem csak a magyarországi maszkviselésrõl van szó. Az influenza világszerte maradt el.
    Last edited by P. Dude; 04-03-2021 at 01:24 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Különben is, a saját egészségüket teszik kockára.
    Nem, mert mindenkit is megölünk. Legújabb vélemény szerint már akkor is, ha az éves influenza ellenit nem adatjuk be.