0

92, 76 %.
Ma Gulyás Gergely azt mondotta: "...minden rendelkezésre álló adat szerint az elsõ oltás után jelentõs mértékû védettség alakul ki. Így az elsõ oltás után több mit két héttel az iskolák nyitása nem jár olyan kockázatokkal, amiket a jelenlegi helyzetben ne lehetne vállalni".
Vállalva annak kockázatát, hogy személyének említésére "_nem fórumtag_" Rumpelstiltskin harmadszor is visszatér, és pszichopata igazságosztással vádol (amit 100 posztban valósítok meg), azon gondolkodom:
1. Vajon a gulyáságyú miért nem említi, hogy esetleg az oltottak is fertõzhetnek? Tavaly nyáron az MTA honlapján már figyelmeztetett arra egy, a témára specializálódott szakember ("Ferenci Tamás biostatisztikus, orvosbiológiai mérnök, az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Kutatóközpontjának habilitált egyetemi docense, a Védõoltásokról a tények alapján címû könyv ... szerzõje."), hogy ha az oltottak is fertõzhetnek, akkor az oltással nem lesz elérhetõ a közösségi immunitás. Vagyis akkor a fórumtársak gondolatmenetét követve az oltottakat is ledobálhatjuk a Taigetoszról.
Más kérdés persze, hogy az oltottak valóban fertõzhetnek-e, és ha igen, akkor milyen mértékben. Bár az oltások több mint negyedéve zajlanak, errõl (is) folyamatos a vita. Nyilván ez van, ha eszeveszett kapkodásban állítanak elõ egy kísérleti cuccot. Illetve bel szerint az egyetlen típusú oltásról (Pfizer) eddig elérhetõ adatok (amiket az MTA fõtitkárhelyettese ezek szerint nem ösmer) a másik 9 fajta, Magyarországon alkalmazott/tervezett vakcinánál is minden bizonnyal "hasonlóak". Amiben már csak azért sem lennék biztos, mert éppen bel említette, hogy például a kínai oltás 2 hónap alatt ad immunitást, míg a másik 2 hét alatt, stb. Vagyis a (mostanáig) 10 típusú, Magyarországon alkalmazott/tervezett vakcina között jelentõs eltérések lehetnek.
2. A gulyáskommunista továbbra sem tér ki arra, hogy amennyiben "az elsõ oltás után jelentõs mértékû védettség alakul ki", úgy a fertõzésbõl történõ felgyógyulás után is jelentõs mértékû védettség alakul ki - ahogyan arról Merkely Béla is beszélt: "A megfertõzõdés meglátásom szerint a vírussal való találkozás elsõ fázisa, amely gyakorlatilag kiváltja az elsõ oltást". Ha pedig a felgyógyulás után kialakul ugyanaz a védettség, ami az elsõ oltás után, akkor egyszerûen lehetett volna végezni egy országos vizsgálatot - mint például tavaly Szlovákia -, ahol azt nézték volna meg, hogy hány ember esett már át a fertõzésen. Ennek függvényében valószínûleg nyitni lehetett volna már akkor is, amikor még csak egész kevesen kapták meg az elsõ oltást. Persze a biznisz az elsõ.![]()
Last edited by P. Dude; 04-08-2021 at 07:38 PM.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Sablon válsz levél, oltással kapcsolatos megkeresésre:
Hölgyem/Uram!
Megkaptam a SARS-CoV-2 elleni vakcinával kapcsolatos megkeresését.
Mielõtt döntést hoznék, arra kérem Önt, hogy írásbeli válasz útján tájékoztasson a következõ, számomra fontos kérdésekrõl:
1- Adja meg a hazánkban jelenleg forgalomban lévõ oltások teljes listáját; azok összetételét, hatásmechanizmusát, és az eddig bekövetkezett mellékhatásokat.
2- Kérem, erõsítse meg, hogy az oltás, amelyet bead nekem, nem tartalmaz MRC5-et (elvetélt magzatokból vagy emberi DNS nyomaiból származó sejteket), ami sértené vallási meggyõzõdésemet;
3- Kérem, igazolja, hogy nincs kockázata az iatrogén reakcióknak;
4- Kérem, tájékoztasson minden ellenjavallatról és minden lehetséges mellékhatásról, helyrehozható vagy helyrehozhatatlan, rövid, közép- és hosszú távon;
5- Az Oviedo-i Egyezmény (3) 13. cikkével összhangban kérem, erõsítse meg nekem egyértelmûen , hogy ez a technológia nem képes megváltoztatni az emberi DNS-t az úgynevezett reverz transzkriptáz révén, amely kifejezetten a információ az mRNS-tõl a DNS-ig
6- Kérem, erõsítse meg, hogy ez az oltóanyag nem tartalmaz HIV-vírus inszerciókat
7- Kérem, erõsítse meg, hogy a vakcina nem tartalmaz semmilyen nanotechnológiai komponenst.
8. Kérem, büntetõjogi felelõsségvállalás mellett igazolja, hogy az kórtörténetem alapján az oltás számomra nem jelent kockázatot
9- Kérem, tudassa velem, milyen egyéb kezelések állnak rendelkezésre a SARS-CoV-2 leküzdésére, ismertetve az egyes kezelések elõnyeit és hátrányait a Nürnbergi Kódex 2. cikke értelmében (4).
Kérem, válaszoljon a következõ kérdésekre is egyszerûen igennel vagy nemmel:
1. Ha oltást kapok, elkerülhetem-e a maszk viselését?
2. Ha beoltatom magam, felszámolhatom-e a társadalmi távolságtartást?
3. Ha beoltatom magam, akkor is be kell tartanom a kijárási tilalmat?
4. Ha a szüleim, a nagyszüleim és én is oltást kapunk, akkor megölelhetjük egymást ?
5. Ha oltást kapok, és mennyi ideig leszek ellenálló a Coviddal és annak mutációival szemben?
6. Ha oltást kapok, biztosan elkerülöm-e a kórházi kezelést és a halált?
7. Ha beoltom magam, a továbbiakban fertõzõ leszek-e?
8. Kártalanítanak-e engem (vagy halálom esetén a családomat ), ha súlyos mellékhatásokat tapasztalok, akár olyanokat is amelyek eddig nem merültek fel?
9. Amennyiben a beadott vakcina mellékhatásaitól elhaláloznék, úgy érvényes-e az életbiztosításom?
Megkeresésére végleges választ csak akkor tudok adni, amikor az Ön hivatalos válaszából kellõképpen informálódtam és miután objektíven értékeltem a kockázat / elõny arányt.
Jelenleg kiváló egészségnek örvendek, és nincs szándékomban utazni, ami lehetõvé teszi számomra, hogy megfontolt és felelõs döntést hozzak. Remélem Ön emlékszik a hippokratészi esküre, amely továbbra is az orvoslás alapköve.
Kiváló tisztelettel:
Megkeresett Páciens...................................
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
A kérdések egy részére Müller Cecília tegnap válaszolt: "...továbbra is fontos betartani a szabályokat azoknak is, akik már a második adag védõoltásukat is megkapták. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy bár a beoltottak egészsége biztosított, sokan várnak a védõoltásra, felelõsséggel tartozunk egymás iránt - jelentette ki."Orbán Viktor múltkor hangsúlyozta, hogy kizárólag a Müller Cecília által mondottakban bízhatunk. Vagyis a tegnapi sajtótájékoztató alapján kijelenthetõ: a jelenlegi hivatalos álláspont szerint az oltottak is fertõzhetnek, így az oltásoktól nem lesz nyájimmunitás.
Szerencsére kiderült az is, hogy amikor az Indexen címlapon olvassuk - mint ma -, hogy "Egy 14 éves lány is meghalt koronavírusban", akkor a cikkíró hazudik, és feljelenthetõ rémhírterjesztésért. Idézem:
"A tisztifõorvos kitért rá, hogy egy nyolc hónapos csecsemõ is szerepel a koronavírus-fertõzéssel érintett elhunytak listáján, de a kisgyermek esetében - tette hozzá - nem ez volt a halál oka, a szervezetében azonban kimutatták a Covid-fertõzést is.
Müller Cecília kifejtette: az igazságügyi orvosszakértõ megállapítása szerint a kisgyermek meningococcus baktérium okozta vérmérgezésben hunyt el, de miután a környezetében sokan koronavírus-fertõzöttek, ezt a vírust a csecsemõ szervezetében is kimutatták.
Az országos tisztifõorvos megjegyezte: a csecsemõ azért kerülhetett fel a koronavírus-fertõzésben érintettek halálozási listájára, mert Magyarországon a kezdetektõl transzparens adatszolgáltatásban a halál okától függetlenül mindenkit szerepeltetnek, aki igazoltan koronavírus-fertõzött volt. Magyarországon ugyanakkor nem azonosítottak eddig még egyetlen olyan gyermeket sem, aki koronavírus miatt hunyt volna el - hangsúlyozta Müller Cecília."
Arra sajnos továbbra sem tért ki, hogy a felgyógyultaknak miért 4, illetve 6 hónapra adják a védettségi igazolványt, miközben az oltáshoz határozatlan ideig érvényes igazolvány jár. Ami számomra ijesztõbb, hogy ezek szerint ezt az újságírók sem kérdezik/kérdezhetik meg tõle.
Jól halad az emberkísérlet. Van, aki már a távolságot szabályosan betartó, elvitelre ebédet rendelõ mentõst is fotózza, és bejelentést tesz róla:
Valaki feljelentette az egyik mentõst, aki ebédet vett magának egy büfénél
Megköszönte az összefogást a mentõs, akit feljelentettek, mert hamburgert vett
Második "egy év magány" Bogár László videó a covidról:
Érdekes dolgokról beszél. Például szóba kerül, hogy ha abból indulunk ki, hogy természetes eredetû a vírus, akkor mi a magyarázat arra, hogy 1 év elteltével az egyes országok fajlagos halálozási mutatóiban változatlanul több százszoros, illetve a szélsõértékeknél már ezerszeres különbségek vannak. Csehországot említi, mint talán a legrosszabb helyzetû államot, ahol az egymillió fõre jutó halálozás már kétezer fölött van. Míg sok országban ugyanez a szám mondjuk 2 és 5 között áll, tehát nagyjából ezerszeres az eltérés. Egy év hosszú idõ, és tényleg elgondolkodtató, hogy ennyi idõ alatt miért nem lehetetett komolyan megvizsgálni azokat az országokat, ahol olyan alacsony a halálozás, és az így kialakított tudásanyaggal egységesen megoldást keresni.
Arról is beszél, amit épp nemrég írtam. Hogy az ezzel foglalkozó szakértõk a legtöbb országban - itt Magyarországon is - azt mondják, hogy ha van félmillió igazolt eset, akkor ténylegesen nagyjából ötmillióan estek át tünetmentesen a covidon. És ha abból indulunk ki, hogy ez tényleg így van, akkor érdemes lett volna erre letesztelni a lakosság nagy részét, mint például tavaly a szlovákoknál. Ha számszerûen kimutatható, hogy mondjuk 6 millió 800 ezer magyar ember átesett már a fertõzésen, akkor a korlátozások, lezárások akár sokkal enyhébbek lehettek volna.
Én ezen a ponton szoktam feltenni a kérdéseimet a covid elleni tömeges oltás feltétlen szükségességérõl, illetve a védettségi igazolványok önkényes különbségeirõl. Ebben a videóban a vakcina témája még nem került szóba.
Thumbs Up |
Received: 53 Given: 136 |
Szia,
Termeszetes hogy van.
Ha pl. az egyik korhaz intenziv osztalyan 6, a masikban 10 beteg jut egy szakapolora, akkor nyilvanvaloan jelentos kulonbseg lesz (regebben beraktak egy linket, ami alapjan "normalis" esetben 20%-kal no a halalozas, ha 1-rol 2-re no az egy szakapolora juto betegek szama; szoval 6-tol 7-re, vagy 7-rol 8-ra valtas is boven szamit).
Vagy pl. egyes korhazakban szerveztek subintenziv osztalyt (ezt neha internmediate-nek is nevezik), ez is rengeteget szamit.
Meg sok honapja mondta az egyik elso ilyen szervezoje, hogy az intenziv osztalyrol kikerulo betegeknel atlagosan 1 het kell ahhoz, hogy annyira jol legyenek, hogy kepesek legyenek megallni az agyuk mellett (ekkor kerulnek ki a subintenzivrol is). Es egy normal osztalyon 30-60 betegre jut egy apolo, szoval fizikailag lehetetlen pl. megetetni az egyes betegeket.
Bel
Thumbs Up |
Received: 19 Given: 58 |
Köszönöm. Hallani hogy kevesen vannak, nagyon leterheltek, de így nem csoda a rossz halálozási arány![]()
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Thumbs Up |
Received: 19 Given: 58 |
Nem tudom volt-e már...
Kínában már nincs járvány - de mi van helyette?
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"