Oldala 16 of 27 ElsõElsõ ... 6141516171826 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 151 to 160 of 268

Topic: COVID-19 napló

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Bár aksurv válasza eltûnt, azért reagálok rá tovább. Reményeim szerint aztán elengedem a témát, mert az alábbi hozzászólásomban minden benne lesz.

Szóval aksurv kommentjében volt egy ilyen, hogy itt "netes statisztikákra", meg "egészséges életre", meg mindenfélére hivatkozunk, miközben a patológus barátja éjt nappallá téve boncol.

A napi testmozgásra amúgy Merkely is hivatkozott. Õ a barátodhoz hasonlóan sok adatra lát rá - az összes hazai orvosi egyetem adataira, ahonnan a covid-adatok egy jelentõs része származik. Annyi, hogy a barátodtól eltérõen Merkely az élõkkel is dolgozik, akiknél nagyobb súllyal esik latba a napi testmozgás, egészséges életmód, mint a halottaknál.

Netes statisztikák... A hivatalos hazai adatokat nézem. Szerinted mit kéne néznem? Mai állapot szerint 24 762 elhunyt.

A KSH 2021. január elsejére 9 493 293 fõre teszi a magyar népességet. 2020. január elsejére pedig 9 769 526 fõre.

Az elsõ hivatalos elhunyt Magyarországon 2020. március 15. Az a mai napig pont 13 hónap.

Ha a 2021. január elsejére becsült népességgel számolunk, akkor 1 év és 1 hónap alatt a jelenlegi magyar lakosság 0,26 %-a hunyt el a coviddal összefüggésbe hozhatóan. Vigyázat: a magyar statisztikai módszer miatt nem minden esetben a covid volt a halál oka.

És már lement két teljes hullám, illetve a harmadikból is kifelé tartunk - tehát két és fél hullámmal már biztosan számolhatunk.

Az eddig elhunyt 0,25-0,26 %-nak az átlagéletkora 74,4 év. Tehát még a sokat emlegetett 65 évnél is majdnem 10 évvel följebb.

Az én korosztályomban például 162-en haltak meg eddig - nem feltétlenül covidban. Az 13 hónap alatt átlagosan két és fél naponta egy ember. A jelenlegi magyar lakosság 0,0017 %-a, vagyis 0,017 ezreléke. És a 652 020 fõs 30-39 éves lakosságnak (tavalyi KSH-adat) 0,025 %-a, vagyis 0,25 ezreléke (se).

Ha a nemi megoszlást is nézem, akkor annak a 0,017 ezreléknek is több mint az egyharmada nõ. Vagyis 30-39 éves férfiak közül összesen a népesség 0,011 ezreléke, és a 30-39 éves népesség 0,16 ezreléke halt meg.

Azért a saját korosztályom saját nemét nézem, mert elsõsorban ez alapján döntök arról, hogy magamba böketek-e kétszer egy "kísérleti" vakcinát, amit az 5-10 fajtából találomra választanak ki, éérteeem?

Csatolmány 8970

Bár bel szerint a hivatalos halálozási adatoknál magasabbak a számok, ez megint az átfertõzöttségi szorzó - vagy bármilyen egyéb, coviddal kapcsolatos szám - véget nem érõ és támpont nélküli találgatása lenne. A hivatalos számból valamennyit biztosan le kell vonni, mert ha a halál okát nem vizsgálja a statisztika, akkor kizárt, hogy mindenki közvetlenül a covidtól halt volna meg. Ha ezek után valamennyit hozzá is adunk a számhoz bel érvelése alapján, akkor talán egálban van a dolog. Ha aksurv barátja "egész nap covidos halottakat boncol", napi 20-30-at - és õ csak egy patológus a sok közül -, akkor õk nyilván mind bekerülnek a statisztikába. És azt sem hinném, hogy a kórházban meghalt embereknek jelentõs lenne az a hányada, akinél egyáltalán sehogyan sem lehet kimutatni a vírust, és ezért nem kerül be a statisztikába.

Szóval szerintem kézenfekvõ, hogy nagyjából a hivatalos halálozási számokat vegyük alapul. A kormány inkább riogat és oltási kampányt folytat, mint bagatellizál. Ezért nem hiszem, hogy lefelé kozmetikáznák a számokat.
    Maganbeszelgetes volt.
    En vagyok barom, hogy elõvettem. Csak kicsit sokkaltam a hozzáértést.
    Es igazából kizárólag annyi volt a lényege, tehetsz bármit, az oltás véd egyedül, mert olimpikonok is ramennek.
    De sem õ, akinek ez a szakmája sem en, aki évekig tanultam mas helyen, de egy járvány szempontjabol teljesen releváns dolgokat, nem értünk hozzá.
    Egyébként erõsen gondban van világ.
    Nem reklámozzak de logikus dolgok miatt.
    Van egy nagy tömeg oltott es egy megnagyobb aki nem.
    Az oltatlanokban a vírus szabadon szaporodik es ezzel mutalodik is.
    Mivel a két populáció érintkezik a vírus mutációk a probalgatasos jelszó feltoreshez hasonlóan folyamatosan tesztelik az oltás védelmét.
    Idõ kérdése a olyan variáns ami ellen nem véd, tehát ezért kéne a karantén intezkeseseket továbbra is keményen betartani, mert a találkozások csökkentesevel ennek az esélye is csökken es el lehet olyan védelmi szintre jutni ami kioltja a járványt, mielõtt a létrejön az bizonyos mutáció.
    Csak ez teljesen leultetne a gazdaságokat.
    Hogy érthetõ legyen.
    Az ausztrálok behurcoltak vadászati céllal az üregi nyulat.
    Természetes ellenségük nem volt korlátlan szaporodásba kezdtek es iszonyatos károkat okoztak.
    Erre kitalálták a hogy behurcoljak a mixomatozist ami nyulak egyik legpusztitobb járványos betegsége.
    A dolog látszólag mûködött es nyulak 95 % elhullott.
    Viszont voltak akik genetikailag rezisztens voltak a vírusra.
    Ezek pár ev alatt visszatermelték az elhullottakat.
    Ugyanez van az antibiotikum rezisztenciánal.
    Tehát ezek ismert dolgok.
    Mivel vírus velünk marad es változik, es biológiai lényekként mi is simán lehet ami most nem bánt at egy hónap múlva igen pl betegség baleset miatt ellenálló képesség vesztés miatt.
    Jelenleg az oltás az egyetlen objektív védelem, ingyenes rendelkezesre áll.
    Ráadasul minden oltott ember fal amivel a vírusnak küzdeni kell es esélycsökkenés a sikeres mutacio kialakulására.
    Ennyit kell végig gondolni.
    Ezek nem fikciók, hanem a biológia törvényei alapján leirt reális végkimenetelek.
    Ezért vagyok oltáspárti.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Az oltás véd egyedül? Igen?!
    És mi van a milliárd éve fejlõdõ immunrendszerrel? Dobjuk a kukába?
    Igenis túléltem oltás nélkül is, és legalább olyan immúnis vagyok, mintha bármelyik szent oltást magamba szúratnám.
    Mert ugye abban azért egyetértünk, hogy a szent vakcina is ugyanazt az immunrendszert stimulálja, mint az átélt fertõzés?!

"Mivel vírus velünk marad es változik, es biológiai lényekként mi is simán lehet ami most nem bánt at egy hónap múlva igen pl betegség baleset miatt ellenálló képesség vesztés miatt.
    Jelenleg az oltás az egyetlen objektív védelem, ingyenes rendelkezesre áll."

Ez meg ne haragudj, nettó baromságok halmaza.
    1. A vakcina nincs ingyen az adófizetõk pénzébõl van.
    2. Az oltás alkalmazkodik a mutációkhoz? Ott benn a fiolában? Mert az immunrendszer igen!
    3. Rendelkezésre áll? Igen. De, hogy mi alapján készült, mikor még senki nem tudott egy tisztított mintát letenni az asztalra....
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 466
    Given: 833

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló aksurv Hozzászólás megtekintése
    Maganbeszelgetes volt.
    En vagyok barom, hogy elõvettem. Csak kicsit sokkaltam a hozzáértést.
    Es igazából kizárólag annyi volt a lényege, tehetsz bármit, az oltás véd egyedül, mert olimpikonok is ramennek.
    De sem õ, akinek ez a szakmája sem en, aki évekig tanultam mas helyen, de egy járvány szempontjabol teljesen releváns dolgokat, nem értünk hozzá.
    Egyébként erõsen gondban van világ.
    Nem reklámozzak de logikus dolgok miatt.
    Van egy nagy tömeg oltott es egy megnagyobb aki nem.
    Az oltatlanokban a vírus szabadon szaporodik es ezzel mutalodik is.
    Mivel a két populáció érintkezik a vírus mutációk a probalgatasos jelszó feltoreshez hasonlóan folyamatosan tesztelik az oltás védelmét.
    Idõ kérdése a olyan variáns ami ellen nem véd, tehát ezért kéne a karantén intezkeseseket továbbra is keményen betartani, mert a találkozások csökkentesevel ennek az esélye is csökken es el lehet olyan védelmi szintre jutni ami kioltja a járványt, mielõtt a létrejön az bizonyos mutáció.
    Csak ez teljesen leultetne a gazdaságokat.
    Hogy érthetõ legyen.
    Az ausztrálok behurcoltak vadászati céllal az üregi nyulat.
    Természetes ellenségük nem volt korlátlan szaporodásba kezdtek es iszonyatos károkat okoztak.
    Erre kitalálták a hogy behurcoljak a mixomatozist ami nyulak egyik legpusztitobb járványos betegsége.
    A dolog látszólag mûködött es nyulak 95 % elhullott.
    Viszont voltak akik genetikailag rezisztens voltak a vírusra.
    Ezek pár ev alatt visszatermelték az elhullottakat.
    Ugyanez van az antibiotikum rezisztenciánal.
    Tehát ezek ismert dolgok.
    Mivel vírus velünk marad es változik, es biológiai lényekként mi is simán lehet ami most nem bánt at egy hónap múlva igen pl betegség baleset miatt ellenálló képesség vesztés miatt.
    Jelenleg az oltás az egyetlen objektív védelem, ingyenes rendelkezesre áll.
    Ráadasul minden oltott ember fal amivel a vírusnak küzdeni kell es esélycsökkenés a sikeres mutacio kialakulására.
    Ennyit kell végig gondolni.
    Ezek nem fikciók, hanem a biológia törvényei alapján leirt reális végkimenetelek.
    Ezért vagyok oltáspárti.
    Felsorolnád azokat az olimpikonokat, akik igazoltan covidtól haltak meg? Az egyszerûség kedvéért elég lesz csak a magyarokat. Utána a kapott számot összevetjük a magyar olimpikonok összlétszámával.

Mondom, mi a probléma. Én tekintetbe veszem, amit Te és bel írtok, és adott esetben módosítom is miatta az álláspontomat. Ezzel szemben Ti általában válaszra sem méltatjátok, amit leírok - ha tízszer írom le, linkekkel behivatkozva, akkor sem. Rád ez különösen igaz: a beírtak 95 %-ára egyáltalán nem is reagálsz. Lehet, hogy hosszúak a hozzászólásaim (nem mind). De ez egy fórum, mindenki önként fórumozik, és egy nap 24 órából áll, pár percet lehet olvasni.

Leírtam, hogy már egy és negyedévvel ezelõtt, a járvány kezdetén kéthetente mutálódott a covid, és már akkor 8 törzsrõl tudtak. Leírtam, hogy már fél évvel ezelõtt is 12 ezer beazonosított mutációnál tartott. Gondolom, itt is van egy szorzó, hogy akkor mennyi lehetett a tényleges mutációk száma. Tipp valamelyikõtöktõl, hogy 2021. április közepére hány variáns alakulhatott már ki? Vagy Ti csak a halottakat szorozgatjátok fölfele? Leírtam, hogy még a maximálisan oltáspárti, sõt radikális szigort hirdetõ Duda Ernõ szerint sem mutálódhat már sokáig a covid. És ezt már egy hónapja nyilatkozta. El is magyarázta, hogy miért nem. Belinkeltem, bemásoltam sokszor. Egyikõtök sem reagált rá egyetlen alkalommal sem.

"Csak kicsit sokkaltam a hozzáértést." - írod. Megint kitalálsz dolgokat. Sosem írtam, hogy "hozzáértõ" vagyok. Sõt: többször hangsúlyoztam, hogy amit írok, azt abszolút laikusként írom. Ha megfigyeled, gyakran kifejezetten csak kérdéseket tettem föl. Nem egyszer konkrétan benneteket kérdeztelek, de nem voltatok hajlandóak válaszolni. Miközben ismétlõdõen megemlíted, hogy Te ezt tanultad. Ha ezt tanultad, akkor válaszra méltathatnád a laikusok kérdéseit. Már akkor felvetettem a vírus topikban, hogy beszélgessünk a jövõbeli esetleges oltásról, amikor még a fasorban sem voltak a vakcinák (tavaly augusztusban). Olvasd el, belinkeltem. De nyilván egyszerûbb azt hajtogatni, hogy "oltásellenes" meg "járványtagadó" vagyok.

"De sem õ, akinek ez a szakmája sem en, aki évekig tanultam mas helyen, de egy járvány szempontjabol teljesen releváns dolgokat, nem értünk hozzá." Ezt megint ki a bánatos fasz írta? Személyes kérdést csinálsz valamibõl, ami csak a fejedben létezik. Kezdettõl értékes tényként kezeltem, hogy Te errõl tanultál, ilyen végzettséged van. Ezért tettem fel 8 millió kérdést, amibõl 7 millió 999 ezerre nem válaszoltál. "Elõbb-utóbb nálam kötnek ki", ilyen stílussal nyilván nem véletlenül híres, egyszersmind fölöttébb szimpatikus patológus barátod tapasztalatait szintén figyelembe vettem, beépítettem a számolgatásomba.

És most megpróbálok röviden fogalmazni. A korosztályom férfijai 1 év és 1 hónap alatt 108-an haltak meg a coviddal összefüggésbe hozhatóan Magyarországon. Ez a 108 a valóságban lehet 12-13, ha az olasz adatokat nézzük.

De ha 108-ból indulok is ki, az is hetente egy halott egy 13 hónapos idõszakban. Két és fél, egyre erõsödõ hullám után. Ez a népesség egy század ezreléke, és a 30-39 éves népesség másfél tized ezreléke.

Gyógyszer-mellékhatásoknál a "nagyon ritka" kategória azt jelenti, hogy 10 ezerbõl 1 fõ alatt. Vagyis valaki külön bejelent egy egyedi, csak nála jelentkezõ mellékhatást. A gyakorlatban, reálisan nem kell vele számolni. Tehát ez egy tized ezrelék alatt van. Én pedig egy század ezrelékrõl beszélek még akkor is, ha mind a 108 esetben a covid lett volna a halálok (ami kizárt).

Vagy a 30-39 éves korosztályhoz viszonyítva másfél tized ezrelékrõl, ami éppenhogy eléri a "ritka mellékhatások" legalsó határát - aminek még a tízszerese is ritkának minõsülne. A "ritka mellékhatásról" meg annyit, hogy 2016-ban minden hatszázadik ember személyi sérülést szenvedett közlekedési balesetben. A "ritka mellékhatás" pedig azt jelenti, hogy 10 ezerbõl 1-10 fõt érinthet. Vagyis a gyakorlatban pontosabb rá a "kurva ritka" megnevezés.

Ha a 108-at felszorzom tízzel, akkor az a népességhez viszonyítva még mindig nem éri el a "ritka mellékhatások" legalsó szintjét sem. (A biztonság kedvéért idén január elsejei becsült népességgel számoltam, mert az az elérhetõ legalacsonyabb szám.) A 30-39 éves népességhez viszonyítva pedig tízszeres szorzóval éppenhogy elérné a "nem gyakori" mellékhatások legalsó szintjét - aminek még a tízszerese is a "nem gyakori" besorolás alá esne. Utóbbit egyáltalán nem tartom valószínûnek, mert egy kis országban, ahol sok az idõs ember, 1 év és 1 hónap alatt az már ordítóan feltûnõ lett volna, ha gyakran haltak volna meg harmincasok. A média külön odafigyel a fiatalabb korú halálesetekre, ezt már nem egyszer leírtam a másik topikban. Szóval 10-szeres szorzó biztosan nincs.

Gondolom, hogy Te és a patológus barátod sem feltételeztek többet 10-szeres szorzónál. Akkor ha 1 fõbõl indulunk ki, a haverod által naponta boncolt 20-30 emberbõl minimum a felének/egyharmadának kellene harmincasnak lennie. Ha csak 2 fõ a kiindulási alap, akkor tízszeres szorzónál a barátod naponta kétharmados arányban boncolna harmincasokat, vagy a napi összes boncoltja harmincas lenne.

Azt kellene felfogni, hogy én mindennel így vagyok. Tehát ez nem a covid-vakcina ellen irányul. Akkor veszek be gyógyszert, ha szükségesnek látom. De akkor beveszem. Ennek annyi az oka, hogy durva állapotban kerültem már kórházba gyógyszertõl. És az nem egyéni allergiás reakció volt, hanem sok más ember is kórházba kerül a gyógyszertõl. De amikor szükséges volt, akkor nálam mindig mûködött és használt a gyógyszer.

Ugyanígy, akkor kérek egy oltást, ha szükségesnek ítélem. De akkor kérem. (Vagy ha kötelezõ.) Apám haverja egy egyszerû influenza elleni oltástól került életveszélyes állapotba, rohantak vele a kórházba, és nem tudom én meddig ott is volt. Ez már régen történt, de a mai napig nem jött helyre. Orvostól orvosig megy, de igazából egy doki sem tudja megmondani, hogy mi történt vele, mit váltott ki a szervezetében az az oltás.

Ez a hozzáállásom az eddigi közel 40 évemben mûködött, bevált. Pedig volt pár durva dolog, amit átvészeltem. A fenti számokból kiindulva egyáltalán nem tartom indokoltnak, hogy azzal a 2-3 oltással (persze ez csak a mostani állapot, még kitalálhatják, hogy a harmadik dózis sem hatott eléggé, és akkor jön a negyedik, és így tovább), illetve évenkénti oltással veszõdjek. Alapvetõen egészséges vagyok, az életem eddigi tapasztalatai alapján erõs az immunrendszerem, a járvány kezdete óta pedig fokozottan odafigyelek magamra. Az átlagnál pedig sokkal kevesebbet érintkeztem más emberekkel már a járvány elõtt is. Szóval hidd el, hogy nem én leszek az, aki tömeges fertõzést okoz azért, mert nincs beoltva.

Inkább a kibaszott fölösleges gyüszmékülést kellene már elengedni, és akkor talán pandémia sem lett volna. Tökmindegy, hogy hányat oltanak, hányat nem. Amíg senki nem bír megülni a picsáján, addig itt lesz a covid, meg még más járványok is jöhetnek.
    Last edited by P. Dude; 04-17-2021 at 06:38 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Felsorolnád azokat az olimpikonokat, akik igazoltan covidtól haltak meg? Az egyszerûség kedvéért elég lesz csak a magyarokat. Utána a kapott számot összevetjük a magyar olimpikonok összlétszámával.

Mondom, mi a probléma. Én tekintetbe veszem, amit Te és bel írtok, és adott esetben módosítom is miatta az álláspontomat. Ezzel szemben Ti általában válaszra sem méltatjátok, amit leírok - ha tízszer írom le, linkekkel behivatkozva, akkor sem. Rád ez különösen igaz: a beírtak 95 %-ára egyáltalán nem is reagálsz. Lehet, hogy hosszúak a hozzászólásaim (nem mind). De ez egy fórum, mindenki önként fórumozik, és egy nap 24 órából áll, pár percet lehet olvasni.

Leírtam, hogy már egy és negyedévvel ezelõtt, a járvány kezdetén kéthetente mutálódott a covid, és már akkor 8 törzsrõl tudtak. Leírtam, hogy már fél évvel ezelõtt is 12 ezer beazonosított mutációnál tartott. Gondolom, itt is van egy szorzó, hogy akkor mennyi lehetett a tényleges mutációk száma. Tipp valamelyikõtöktõl, hogy 2021. április közepére hány variáns alakulhatott már ki? Vagy Ti csak a halottakat szorozgatjátok fölfele? Leírtam, hogy még a maximálisan oltáspárti, sõt radikális szigort hirdetõ Duda Ernõ szerint sem mutálódhat már sokáig a covid. És ezt már egy hónapja nyilatkozta. El is magyarázta, hogy miért nem. Belinkeltem, bemásoltam sokszor. Egyikõtök sem reagált rá egyetlen alkalommal sem.

"Csak kicsit sokkaltam a hozzáértést." - írod. Megint kitalálsz dolgokat. Sosem írtam, hogy "hozzáértõ" vagyok. Sõt: többször hangsúlyoztam, hogy amit írok, azt abszolút laikusként írom. Ha megfigyeled, gyakran kifejezetten csak kérdéseket tettem föl. Nem egyszer konkrétan benneteket kérdeztelek, de nem voltatok hajlandóak válaszolni. Miközben ismétlõdõen megemlíted, hogy Te ezt tanultad. Ha ezt tanultad, akkor válaszra méltathatnád a laikusok kérdéseit. Már akkor felvetettem a vírus topikban, hogy beszélgessünk a jövõbeli esetleges oltásról, amikor még a fasorban sem voltak a vakcinák (tavaly augusztusban). Olvasd el, belinkeltem. De nyilván egyszerûbb azt hajtogatni, hogy "oltásellenes" meg "járványtagadó" vagyok.

"De sem õ, akinek ez a szakmája sem en, aki évekig tanultam mas helyen, de egy járvány szempontjabol teljesen releváns dolgokat, nem értünk hozzá." Ezt megint ki a bánatos fasz írta? Személyes kérdést csinálsz valamibõl, ami csak a fejedben létezik. Kezdettõl értékes tényként kezeltem, hogy Te errõl tanultál, ilyen végzettséged van. Ezért tettem fel 8 millió kérdést, amibõl 7 millió 999 ezerre nem válaszoltál. "Elõbb-utóbb nálam kötnek ki", ilyen stílussal nyilván nem véletlenül híres, egyszersmind fölöttébb szimpatikus patológus barátod tapasztalatait szintén figyelembe vettem, beépítettem a számolgatásomba.

És most megpróbálok röviden fogalmazni. A korosztályom férfijai 1 év és 1 hónap alatt 108-an haltak meg a coviddal összefüggésbe hozhatóan Magyarországon. Ez a 108 a valóságban lehet 12-13, ha az olasz adatokat nézzük.

De ha 108-ból indulok is ki, az is hetente egy halott egy 13 hónapos idõszakban. Két és fél, egyre erõsödõ hullám után. Ez a népesség egy század ezreléke, és a 30-39 éves népesség másfél tized ezreléke.

Gyógyszer-mellékhatásoknál a "nagyon ritka" kategória azt jelenti, hogy 10 ezerbõl 1 fõ alatt. Vagyis valaki külön bejelent egy egyedi, csak nála jelentkezõ mellékhatást. A gyakorlatban, reálisan nem kell vele számolni. Tehát ez egy tized ezrelék alatt van. Én pedig egy század ezrelékrõl beszélek még akkor is, ha mind a 108 esetben a covid lett volna a halálok (ami kizárt).

Vagy a 30-39 éves korosztályhoz viszonyítva másfél tized ezrelékrõl, ami éppenhogy eléri a "ritka mellékhatások" legalsó határát - aminek még a tízszerese is ritkának minõsülne. A "ritka mellékhatásról" meg annyit, hogy 2016-ban minden hatszázadik ember személyi sérülést szenvedett közlekedési balesetben. A "ritka mellékhatás" pedig azt jelenti, hogy 10 ezerbõl 1-10 fõt érinthet. Vagyis a gyakorlatban pontosabb rá a "kurva ritka" megnevezés.

Ha a 108-at felszorzom tízzel, akkor az a népességhez viszonyítva még mindig nem éri el a "ritka mellékhatások" legalsó szintjét sem. (A biztonság kedvéért idén január elsejei becsült népességgel számoltam, mert az az elérhetõ legalacsonyabb szám.) A 30-39 éves népességhez viszonyítva pedig tízszeres szorzóval éppenhogy elérné a "nem gyakori" mellékhatások legalsó szintjét - aminek még a tízszerese is a "nem gyakori" besorolás alá esne. Utóbbit egyáltalán nem tartom valószínûnek, mert egy kis országban, ahol sok az idõs ember, 1 év és 1 hónap alatt az már ordítóan feltûnõ lett volna, ha gyakran haltak volna meg harmincasok. A média külön odafigyel a fiatalabb korú halálesetekre, ezt már nem egyszer leírtam a másik topikban. Szóval 10-szeres szorzó biztosan nincs.

Gondolom, hogy Te és a patológus barátod sem feltételeztek többet 10-szeres szorzónál. Akkor ha 1 fõbõl indulunk ki, a haverod által naponta boncolt 20-30 emberbõl minimum a felének/egyharmadának kellene harmincasnak lennie. Ha csak 2 fõ a kiindulási alap, akkor tízszeres szorzónál a barátod naponta kétharmados arányban boncolna harmincasokat, vagy a napi összes boncoltja harmincas lenne.

Azt kellene felfogni, hogy én mindennel így vagyok. Tehát ez nem a covid-vakcina ellen irányul. Akkor veszek be gyógyszert, ha szükségesnek látom. De akkor beveszem. Ennek annyi az oka, hogy durva állapotban kerültem már kórházba gyógyszertõl. És az nem egyéni allergiás reakció volt, hanem sok más ember is kórházba kerül a gyógyszertõl. De amikor szükséges volt, akkor nálam mindig mûködött és használt a gyógyszer.

Ugyanígy, akkor kérek egy oltást, ha szükségesnek ítélem. De akkor kérem. (Vagy ha kötelezõ.) Apám haverja egy egyszerû influenza elleni oltástól került életveszélyes állapotba, rohantak vele a kórházba, és nem tudom én meddig ott is volt. Ez már régen történt, de a mai napig nem jött helyre. Orvostól orvosig megy, de igazából egy doki sem tudja megmondani, hogy mi történt vele, mit váltott ki a szervezetében az az oltás.

Ez a hozzáállásom az eddigi közel 40 évemben mûködött, bevált. Pedig volt pár durva dolog, amit átvészeltem. A fenti számokból kiindulva egyáltalán nem tartom indokoltnak, hogy azzal a 2-3 oltással (persze ez csak a mostani állapot, még kitalálhatják, hogy a harmadik dózis sem hatott eléggé, és akkor jön a negyedik, és így tovább), illetve évenkénti oltással veszõdjek. Alapvetõen egészséges vagyok, az életem eddigi tapasztalatai alapján erõs az immunrendszerem, a járvány kezdete óta pedig fokozottan odafigyelek magamra. Az átlagnál pedig sokkal kevesebbet érintkeztem más emberekkel már a járvány elõtt is. Szóval hidd el, hogy nem én leszek az, aki tömeges fertõzést okoz azért, mert nincs beoltva.

Inkább a kibaszott fölösleges gyüszmékülést kellene már elengedni, és akkor talán pandémia sem lett volna. Tökmindegy, hogy hányat oltanak, hányat nem. Amíg senki nem bír megülni a picsáján, addig itt lesz a covid, meg még más járványok is jöhetnek.
    Igaly Diána.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igaly Diána.
    Én voltam az elsõ és egyetlen, aki megosztotta a fórumon. Nem reagált rá senki.

Viszont Te többes számot használtál: olimpikonok. Még kik?

Itt tájékozódhatsz a magyar olimpikonok létszámáról és adatairól.
    Last edited by P. Dude; 04-17-2021 at 07:16 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én voltam az elsõ és egyetlen, aki megosztotta a fórumon.

De Te többes számot használtál: olimpikonok. Még kik?
    Ne haragudj de erre jogaszkodasra nekem nincs idõm.
    Világosan többször megirtam egy olyan ember véleményét aki naponta konyekig tunkol covidos emberek testében.
    Erre jöttök mindenféle netes adatokkal hogy de...
    A dolog vér egyszerû cipõt, cipõboltból..
    Ha jog téged kérdezlek, mert eredeti jó fejed van hozzá, ha matek akkor bel barátomat, ha orvosi ugy akkor viszont a másik barátomat, es csak annyira bízok a véleményében, hogy életemet is a kezébe tenném.
    Innentõl mirõl vitatkozunk napok óta?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ne haragudj de erre jogaszkodasra nekem nincs idõm.
    Világosan többször megirtam egy olyan ember véleményét aki naponta konyekig tunkol covidos emberek testében.
    Erre jöttök mindenféle netes adatokkal hogy de...
    A dolog vér egyszerû cipõt, cipõboltból..
    Ha jog téged kérdezlek, mert eredeti jó fejed van hozzá, ha matek akkor bel barátomat, ha orvosi ugy akkor viszont a másik barátomat, es csak annyira bízok a véleményében, hogy életemet is a kezébe tenném.
    Innentõl mirõl vitatkozunk napok óta?
    Elolvastad a 153-as hozzászólásomat, vagy csak az olimpikonokra vonatkozó elsõ három mondatát?

Csak azért kérdezem, mert egyetlen szó sem esett benne jogról. Pont arról írtam, hogy "mirõl vitatkozunk napok óta". Leírtam benne azt is, hogy mi a helyzet a turkálós barátoddal.

Arról pedig nem én tehetek, hogy "olimpikonokat" emlegetsz, mintha ez egy általános jelenség lenne, aztán egyet tudsz megnevezni. Ennyire volt pontos a haverod napi 20-30 boncoltjára vonatkozó megállapítás is?

Arra próbáltam rávilágítani az olimpikonok létszámával, hogy ha egy gyógyszernek vannak "nagyon ritka" besorolású mellékhatásai, akkor attól még simán bevesszük. Gondolom, Te is így vagy ezzel. Elolvasod a tájékoztatón, hogy milyen "ritka" és "nagyon ritka" besorolású - adott esetben életveszélyes, illetve halálos - mellékhatások lehetségesek, és aztán beveszed a gyógyszert. Ha 1 év és 1 hónap alatt kb. 100, vagy mondjuk maximum 500 harmincas halt meg covidtól, akkor nem fogok félévente oltópontra rohangálni bizonytalan oltásokért.

A "mindenféle netes adatok" pedig a központi, hivatalos, mindenki által elérhetõ adatok. Mindenki azokból indul is. Te is, bel is, a patológus barátod is. Vagy az õ tapasztalata eltér a hivatalos adatoktól? A napi 20-30 boncoltjának a fele/kétharmada harmincas korosztály? Vagy az összes boncoltja harmincas? Vagy több harmincast boncol, mint amennyit egyáltalán boncol összesen?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ha matek akkor bel barátomat,
    Õt épp tegnap kérdeztem, hogy milyen szorzót gondol reálisnak a harmincas férfiak 108-as halálozási számához. Mert tudom, hogy jó a számokban. Nem kaptam választ.

Úgy látszik, hogy nem fogjuk tudni folytatni a témáról való beszélgetést.

Jó egészséget mindannyiunknak!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Igaly Diána pont egy héttel a megkapott oltás után halt meg.
    Mint pár százan mások is. Csak mondom...
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Igaly Diána pont egy héttel a megkapott oltás után halt meg.
    Mint pár százan mások is. Csak mondom...