Oldala 9 of 15 ElsõElsõ ... 7891011 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 81 to 90 of 144

Topic: Gazdasági összeomlás

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 806

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Várható volt valami gazdasági válság. Erre jött egy koronavírus, amivel lehet tompítani, elnyújtani a hatásokat
    Bár olyan véleményt is hallottam, ami szerint elég hamar kiderült, hogy ez a tompítás/elnyújtás nem jött össze, és hiába a csinált járvány, azzal sem tudják kezelni a gazdasági krízist.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 925
    Given: 956

0 Not allowed!
    Na, másodjára sikerült a regisztráció, holnap kipróbálom a ezt a tõzsde dolgot, egyelõre csak kis pénzzel. Gõzöm sincs hogy miért szívózott velem a bankom az elsõ regisztrálásnál.

Kicsit vitáztam az asszonnyal, õ azt mondja hogy nem jó dolog befektetni túl sok pénzt. Igazából nincs más választási lehetõség. Vagy befektetem és ott lesz, vagy nem és az infláció kinyírja a megtakarításom értékét. Persze, nem szívesen tökölök ezzel, és én is szeretném ha lenne fél %-os infláció, vagy 1%-os, én meg félretennék a keresetembõl évi 10%-ot, de jelenleg nagyon nem fél % van, hanem 10%, vagy 20%, sok termék ára duplázódott, és ez még csak a kezdet, nem lehet tudni hogy mi lesz.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Valahol ez az inflációs nyûglõdés is olyan, hogy oké oké probléma, de ha valakinek van némi készlete, egyébként meg nem költekezik, hanem használ 5-6 terméket (most mondtam valamit), és egyszerû életet él, azt nagyon nem érinti a dolog. Szerintem. Keresi az akciókat abból az 5-6 termékbõl, megveszi õket nagyobb tételben. Ha meg söprik a pénzt az utcán, akkor már úgyis csak az számít, hogy mi van a kamrában. Neked persze jó készleteid vannak, így jó ötlet lehet az óvatos tõzsdézés.

Persze megint máshogy érinti azt az infláció, aki mondjuk éppen most akar építkezni, vagy ilyesmi. Vagy aki ezerféle fölösleges dologra szokott költeni, mint sok ember. Na és persze nyilván megint más a helyzet egy háromgyermekes háztartásban, stb. Szóval ebben nem akarok általánosítani, csak azt mondom, hogy szerintem túlspirázni sem érdemes ezt az infláció dolgot.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Az úgynevezett gazdasági összeomlások oka mindig a bankrendszer.
    Az önmagában értéktelen, fizetõeszköz, amelyet a bank állít elõ a semmibõl, és egyetlen értéke a bankrendszerbe vetett bizalom.
    Ameddig a fizetõeszköznek önmagában is volt értéke, nem fordult elõ sem összeomlás, sem gát nélküli infláció, hiszen a fizetõeszköz nemesfémtartalma önmagában is érték volt. Maximum csak a fizetõeszköz nemesfém tartalmával együtt változott az értéke.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Valahol ez az inflációs nyûglõdés is olyan, hogy oké oké probléma, de ha valakinek van némi készlete, egyébként meg nem költekezik, hanem használ 5-6 terméket (most mondtam valamit), és egyszerû életet él, azt nagyon nem érinti a dolog. Szerintem. Keresi az akciókat abból az 5-6 termékbõl, megveszi õket nagyobb tételben. Ha meg söprik a pénzt az utcán, akkor már úgyis csak az számít, hogy mi van a kamrában. Neked persze jó készleteid vannak, így jó ötlet lehet az óvatos tõzsdézés.

Persze megint máshogy érinti azt az infláció, aki mondjuk éppen most akar építkezni, vagy ilyesmi. Vagy aki ezerféle fölösleges dologra szokott költeni, mint sok ember. Na és persze nyilván megint más a helyzet egy háromgyermekes háztartásban, stb. Szóval ebben nem akarok általánosítani, csak azt mondom, hogy szerintem túlspirázni sem érdemes ezt az infláció dolgot.
    Aki egyszerûen él de dolgozik, annak vannak megtakarításai, akinek van valamennyi, az szív az inflációval.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Aki egyszerûen él de dolgozik, annak vannak megtakarításai, akinek van valamennyi, az szív az inflációval.
    Én elkölteném, de még mindig nem jelzett a Kona a kereskedõnek, hogy mikor szállítják a Fatbike-ot.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Múltkor említettem hogy lakatos csoportokban panaszkodnak hogy folyamatosan emelkedik a vasanyag ára, hetente-kéthetente emelnek.
    Most találtam hozzá grafikont, durván meredek: https://www.thesteel.com/hu/arindex
    Vajon ekkora lett a kereslet?
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Michael Shellengerger betiltott Forbes-cikke: A környezetvédõk nevében, bocsánatot kérek a klímariogatásért

"A közelmúltban jelent meg Mike Shellenberger új könyve: Apocalypse Never, magyarul: Soha el nem jövõ világvége. Miért ártalmas a környezetvédelmi alarmizmus mindannyiunk számára alcímmel. A neves aktivista azzal döbbentette meg a zöld társadalmat, hogy bocsánatot kért a nevükben is a klímaváltozás miatti riogatásért. Schellenbergert 2008-ban a Környezetvédelem Hõsének választotta a Time magazin."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Itt lenne bennem kételkedés. A "soha" az egyáltalán nem igaz semmilyen formában. Ha környezetvédelemrõl van szó, az fontos lenne, csak úgy kellene csinálni hogy nem õrjöngõ, logikátlan üvöltözés legyen, hanem ésszerû dolgok, visszaszorítani a mûanyag használatot ott ahol nem kell, visszafogni az olajhasználatot, kis fogyasztású autókat használni, sokáig használható termékeket gyártani, visszább fogni az energiahasználatot, a meglévõ mellett haladni az alternatív energiaforrásokkal is, egyre jobban fejleszteni és terjeszteni õket, stb. Az úgy a gazdaságnak sem lenne annyira rossz és tovább húzná az is. Kevesebb, de azért még biztos profit.

A topic keresõszavai: