Oldala 17 of 22 ElsõElsõ ... 71516171819 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 161 to 170 of 211

Topic: Macskák

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 425
    Given: 752

0 Not allowed!
    Na, itt is szállítási/gyártási akadozás van. Az egyik kereskedõ olyat is hallott, hogy a Wellness esetleg beszünteti a gyártást. Azt mondta, hogy inkább a macskáknak veszik, mert drága, és így a kutyáknak nem veszik annyira, mert nekik ugye nagyobb mennyiség kell.

Egyelõre lazacos száraztápot tudtam rendelni, abból is összesen 4 csomag volt a központi raktárban. Ivartalanított macskáknak még csirkés-pulykás szárazeledel van Wellnessbõl, azt viszont hiába mutatják raktáron a honlapok, jelenleg hiánycikk.

Elvileg Wellness alutasakos van rendesen, ott meg a konzervvel volt valami akadozás.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Frissítés: amire nem is számítottam, találtam egy hazai céget, akik bio és natúr termékeket árulnak háziállatoknak! Megbízhatóknak látszanak: klinikai állatorvos, higiéniai szakértõ és kutyakozmetikus (õ indította a Bio Kutyakozmetika Hálózatot), okleveles kisállat táplálkozási tanácsadó, okleveles gyógygomba, gyógynövény és aromaterápia szakértõ. Amennyire a honlapból meg tudom ítélni, egy lelkes kis csapat, akiknek tényleg fontosak az állatok. Már írtam is nekik. Ha beválik, akkor tõlük fogok vásárolni, és itt remélhetõleg nem lesznek beszerzési gondok sem!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A BioZoo elnyerte a bizalmamat. Írtam nekik mailt, amit továbbítottak a gyógynövény stb. szakértõjüknek, és õ válaszolt rá. Miután leírtam nekik, hogy folyamatosan venném a száraztápukat, visszaírt, hogy száraztápot nem is javasol. Na, ez ritka! Nem olcsó az a táp, és a legtöbb kereskedõ simán rám hagyta volna, hogy vegyem csak.

Mint kiderült, a 200 grammos alus az csak hús. Ahhoz kellene keverni zöldség-gyümölcs turmixot. De akkor egyszerûbb lesz a 100 grammos alus, ami teljes menü. Abból javasol egyéni igénytõl függõen napi 150-200 grammot. Ha meg mégis vennék száraztápot, akkor annyival kevesebb alusat ajánl.

Így árban is tök jó, mert nem kell számolni a száraztápot sem, és a zöldség-gyümölcs turmixot sem, amikkel kalkuláltam. Így jobban tudok készletezni is az alusból! Jutalomfalatnak meg Temptations, ha beválik. Abból egy 454 grammos nagy kiszerelés biztos sokáig jó.

És akkor még veszek Katzengartent a hormonháztartás támogatására, mert ivartalanított cica.

Az infók alapján a szállítással sem lesz gond náluk, külön írják, hogy a járványhelyzet sem befolyásolja a dolgokat, és amúgy az egész EU-ba szállítanak.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy mondat a válaszból: "Mivel a macska obliát húsevõ, így 90-95% húsra van szüksége, a többi rost, zöldség gyümölcs."

Bill Gates agyérgörcsöt kap, ha ezt megtudja! Mi lesz így a bolygódiétával??

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Pet Life Today, az állítólag legjobb organikus macskaeledelek 2021-ben. Második helyezett: egy vegetáriánus "macskaeledel". Innen gratulálok a gyártónak. Meg a cikkírónak is.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

0 Not allowed!
    Macskát nem érdemes citrommal és babbal tömni. Néha eszik füvet, ami segíti az emésztését, vagy megkíván valami kis gyümölcsöt, brokkolit, sült tököt megeszi, de kizárólag vegetariánus dolgokkal etetni, az állatkínzás.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Macskát nem érdemes citrommal és babbal tömni. Néha eszik füvet, ami segíti az emésztését, vagy megkíván valami kis gyümölcsöt, brokkolit, sült tököt megeszi, de kizárólag vegetariánus dolgokkal etetni, az állatkínzás.
    A 8-as Herrmann's próbacsomagnak a fele kiment, tehát már négyféle hús. A cica 2x100 grammot jó étvággyal megeszik. Már x féle alus eledelt evett, de ez az abszolút legjobb! Utcán élt, tehát véletlenül sem válogatós. Ehhez képest nem egy olyan alus volt, ami láthatóan nem jött be neki. A jó minõségû bio húsnál (mellé megfelelõ arányban bio gyümölcs és zöldség) pedig nincs kérdés. Úgyhogy ez is magáért beszél.

Azért napi 200 grammot nem feltétlenül szeretnék neki adni, mert az már eléggé a felsõ határ így is, hogy nagy cica. Ivartalanított is, és van egy kis túlsúlya. Egyelõre megpróbálom a napi 150 grammot, az másfél tasak. Mellé meg kiteszek 50 gramm szárazeledelt. Plusz nassolásnak egy kis jutalomfalat. Aztán meglátjuk. Azt már megfigyeltem, hogy a száraztápot inkább akkor ette, amikor nem ízlett neki az alus. Amióta Herrmann's van, azóta kevés szárazat eszik. De azért szerintem jó, ha van kinn valamennyi szárazeledel is.

Alusból most feltankolok június-júliusra. Szárazból pedig ezt találtam. Írtam nekik, hogy meddig jó a szavatossága (mert a Wellnessé például csak valami július 10-ig, mint kiderült). Ha sokáig, akkor veszek egy 5 kilós kiszerelést, az napi 50 grammos adagnál több mint negyedévre jó.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha már macskatestsúly.

Mikor a beteg cicánk végre idejutott hozzánk, teljesen csont sovány volt, sebek borították. Az állatorvos mondta hogy élete végéig gyógyszert kell majd szednie. Felírt neki valami erõs macska szteroidot. Attól villám gyorsan dagadtra hízott, de nagyon. Viszont megerõsödött és a sebei is eltûntek. Gurult a dagadtságtól, viszont mivel egészségesnek tûnt, kb. 6 hónap után beszüntettük a gyógyszerezését. Nem lett újra beteg, viszont leadott a súlyából. Most picit túlsúlyos, de nem vészesen, az ereje viszont megmaradt. Teljesen egészséges.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja, és a másik cicánk. Cicalány megszületett és tiszta izom volt. Úgy nézett ki mint mint egy kis testépítõ. Aztán hozzánk került, itt is izmos maradt, de egyszer megfázott vagy ilyesmi. 2 hétig köhögött, aztán mire meggyógyult, abszolút sovány lett. 2 hét alatt az összes izom lement róla. Mintha nem is ugyanaz a macska lenne mint volt.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az igen! Június 25-tõl augusztus 23-ig volt várható a Temptations Kaliforniából, és ma, azaz június 25-én mehettem is érte a postára.