Oldala 21 of 32 ElsõElsõ ... 11192021222331 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 201 to 210 of 312

Topic: Digitális pénz

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    DogeCoin a felére zuhant... Mármint nem is a felére, mert egy ponton valami 79 centet ért. Pár hete 35-öt, most meg 16-ot... Pánikolás van
    Nahát. Ki gondolta volna.

A bitcoin iránt érdeklõdõk nagyjából 100%-a ugyanezt látja. A kriptovaluták "szárnyalása" nem jel, hanem következmény.
    A prepper mentalitás nem az ilyen-olyan vészhelyzetek elõjele, elõidézõje, hanem a kormányzatok válsághelyzetekben nyújtott teljesítményének, illetve a teljesítmény hiányának a következményei. Nem létezne, ha nem lenne rá szükség.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,023
    Given: 1,031

0 Not allowed!
    Feljebb ment, most 22 centen áll. Igaz, ez még mindig nagyon elmarad attól amennyit év elején ért. Én túl nagy jövõt nem jósolnék neki, mivel nagy részt Elon Musktól függ az árfolyama. A Bitcoin is újra megzuhant (bár ez betudható a hétvégének is, általában befolyásolja).

Nem tudom, én maradok a Walmart részvényeimnél, amibõl nincs túl sok, de viszonylagos biztonságban van benne a pénz.

Csináltam 300 dollár nettót kriptóval, ennyi. Ha valaki meg küldeni szeretne 20 dollárnyi Bitcoin-t a fórumnak, akkor azt tudom fogadni. Igaz, az átváltás jó drága, szóval a PayPal még mindig jobb. De mindegy.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem tudom, én maradok a Walmart részvényeimnél, amibõl nincs túl sok, de viszonylagos biztonságban van benne a pénz.
    -90%, és ez akkor, ha az optimista jövõ valósul meg.

Mondjuk a Walmart még labdába rúghat, elkezdték felvenni a fonalat az e-kereskedelemmel, de még mindig elég sérülékeny, mint a kiskereskedelem összes többi résztvevõje.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A legnagyobb vállalat az USA-ban, 2.4 millió alkalmazottal. Amazon és a többi állandóan nyakig ül a botrányokban, a Walmart általában csak csendben dolgozgat, alacsony árakkal, saját márkákkal, saját étellel. Amíg az olcsó élelmiszer nem megy ki a divatból, addig a Walmart is itt lesz.

A Bitcoin úgy nézem nem tud 35ezer fölé menni. A legutóbbi zuhanás óta beállt egy átlag 33ezres középárfolyamra.

Akinek Coinbase-e van, az most menjen, mert új crypto van rajta és 3 dollárért osztják ingyen annak aki kitölti róla a 3 perces tesztet. :-)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az elõzõ tõzsdekrach alkalmával 1929-ben az usa részvények átlagos esése 89%-os volt. A legtöbb elemzõ szerint a következõ válság ennél nagyobb lesz.

A 89%-os esés gyakorlatilag 0%-os infláció mellett történt, a mostani inflációról a hivatalos számok viccesek, fõleg, mert lassan kéthavonta fogadnak el billió dolláros csomagokat, döbbenetes ütemben higítva az usd készletét. Mi marad a lakossági megtakarításokból, ha van egy 89%-os esés a részvényárakban, karöltve egy 50-90%-os hiperinflációval?

Mondjuk 1000 dollárnyi részvénybõl marad 50 dollárnyi érték. Tök jó, hogy olcsó élelmiszer, csak a nincsbõl az olcsót sem lehet majd megvenni.

Milyen üzenete van a kormányzattól a lakosság részére annak, hogy a pénznyomtatással ajándék pénzt raknak a zsebekbe, ez inflációt generál, amely a reál-eszközök árát is megnöveli, tehát például a részvényekét, ezután a kormány, bár nincs szüksége a pénzre, hiszen bármikor nyomtathat magának bármennyit, belenget mondjuk 40%-os tõkenövekedési adót arra a "nyereségre", amelyet õ maga generált, és amely nem nyereség, ugyanis vásárlóértéken számítva nincs változás?

Persze mi rossz történhetne, a választott vezetõitek mindig is az istenadta nép boldogulását tartják szem elõtt, csak az emberek jóléte számít

A bitcoint amúgy teljesen rosszul nézed a 3 perces kvízzel (nem ingyen kapod a kriptót, a személyes adataiddal fizettél érte) meg az árfolyam legutóbbi esésével.
    Nem bír 33 ezer fölé menni egy ideje? Hát 2018-ban 3300 volt, ez nekem 10x, akárhogyan is nézem.

10 évben gondolkodj. A gyors önjutalmazás a bitcoinnál sem mûködik.

Jah, és itt egy "elmélet" 1997-bõl:

https://twitter.com/BaldBitcoin/stat...95726769299456

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    2018-ban mi volt, de most 2021 van. Nem azt kell nézni hogy mennyirõl indult "6 cent", hanem hogy az utóbbi fél évben hogy alakultak a dolgok. 65ezer is volt, most 33 körül van. Nem lennék annak a helyében aki legmagasabb árfolyamon vette meg. Fõleg hogy nem igazán akar felfelé kúszni.

Nem kell adatokat megadni senkinek. A Coinbase egyszer kért adatokat, regisztrálásnál. De ha bárhová beregelsz, elkérik az adataid. Az Amazon, a Walmart, de még a legkisebb webshop is elkéri, anélkül ki sem szállíthatnák a rendeléseket.

Ahogy a Bitcoin-t mindig temetik, úgy a Walmart-ot is. A különbség hogy a Walmart árfolyama emelkedett, meg stagnál, míg a Bitcoin-é fél év alatt megfelezõdött. Értem én hogy jó, de semmi sem biztos az életben. Lehet hogy a Bitcon 1 hónap múlva dupláját fogja érni. Vagy a felét. Ki tudja...

Ha élelmiszerre nem telik az amerikaiaknak, akkor a világnak még annyira sem. Arról nem is beszélve hogy akkor áramszámlára, telefonszámlára és internetre sem telik, tehát úgy a Crypto is bajban lenne.

A kormányzat megadóztathat bármit, bármennyire. A Crypto is benne van már az adópapírokban. Az idei adótöltögetéskor láttam benne elõször.

Bármi történhet, meg annak az ellenkezõje is. Majd kiderül hogy mi lesz.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ahogy nézem 2000-et esett, ami annyira nem durva. Ez betudható annak, hogy 1 hónapja lehet tudni hogy a kínai kormány erre készült és akkor esett nagyot az árfolyam. Most ez annyira nem rengette meg a Cripto-kat.

Neweggen még mindig 900 dollár a régi videókártyám, szerintem nem lesz itt akkora nagy árzuhanás. (Késõbb lesz, de most - mármint a következõ néhány hétben - még nem számítanék rá.)

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 475
    Given: 866

0 Not allowed!
    Ahogy nézem 2000-et esett, ami annyira nem durva. Ez betudható annak, hogy 1 hónapja lehet tudni hogy a kínai kormány erre készült és akkor esett nagyot az árfolyam. Most ez annyira nem rengette meg a Cripto-kat.

Neweggen még mindig 900 dollár a régi videókártyám, szerintem nem lesz itt akkora nagy árzuhanás. (Késõbb lesz, de most - mármint a következõ néhány hétben - még nem számítanék rá.)
    Gondoltam, hogy ha ilyen hatásvadász a cím, akkor a tartalma eltérhet a valóságtól...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Van 7 dollárnyi új teszt-kifizetés. Pár perc, kitöltöttem õket, így a régebbi teszttel több mint 13 dollár lett. Konvertálgattam és fogtam, eladtam, majd most átküldtem a bankszámlámra. 10 dollár és 40 cent, pár percért. Ezért érdemes megtartani a CoinBase fiókom, mert itt ott jönnek vele a dollárok, még akkor is ha egy fillért nem teszek bele.

Amúgy 7 nap alatt 29%-al! emelkedett a Bitcoin. Megzuhant, aztán feltört mint a talajvíz.

A topic keresõszavai: