Oldala 4 of 6 ElsõElsõ ... 23456 UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 54

Topic: Könyvek

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 510
    Given: 951

0 Not allowed!
    Új könyv:

IMG_20210304_174917.jpg

Mindenhol keresgéltem, de még antikvár példányt sem találtam. Erre a legegyszerûbb helyen rendelhetõ volt: a kiadónál. Mostanában valamiért bekattantak nálam a japánok (bár így visszagondolva, már gyerekkoromban is volt ilyen érdeklõdésem). Kíváncsiságból beírtam a keresõbe, hogy "japán szürrealizmus", és úgy bukkantam erre a szerzõre. Nem kell külön részleteznem, hogy ezzel a címmel meg kellett szereznem a könyvet.

Ismertetõ és vélemények a Molyon.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem terveztem, de most már annyira érdekel, hogy ma megrendeltem a Battle Royale-t. Most nem tudom, hogy a könyv elõtt megnézzem-e a filmet, vagy majd csak a könyv után. Micsoda problémák vannak, amikor nem foglal le a napi 10 óra tanulás. A könyv 750 oldal, szóval lehet olvasgatni egy darabig. Állítólag elég kemény.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez is elgondolkodtató: Tokyo Ghost (2020)

"Az eredetileg 2015-ben megjelent képregényben gyakorlatilag a kiégett és mocsokban fetrengõ, egyetlen szórakozását a trash-realitykben kiélõ társadalom cyberpunk kulisszái tárulnak elénk, valamint ennek alternatívájaként a civilizációtól hagyományos értelemben távol maradó nomád életmódot folytató japán kultúrát szintén bemutatja, ütközteti. A globális tech-fertõzött mindennapokat látva talán nem is annyira tudományos-fantasztikus ez az egész jövõben lezajló koncepció, legalábbis a mostani tendenciák tekintetében könnyen lehet, hogy tényleg ez a sors vár ránk."

Nekem is úgy tûnik, hogy a mainstream köröknek egy olyan jövõ a cél, ahol a technológia túlzott mértékben eluralna mindent. És ennek a felgyorsításához és kivitelezéséhez most egy rendkívül kedvezõ lehetõséget nyújt nekik a járvány. Szóval nem lehet csodálkozni az összeesküvés-elméleteken.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hamar megjött a Battle Royale, alig várom, hogy elkezdjem! Jó vastag.

IMG_20210309_224857.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    A Smoking Barrels is írt róla kritikát, õk is 10-bõl 10-re értékelték:

Kiberrománc tûzön-vízen át

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Battle Royale eddig jó!

Most rendeltem két könyvet. Nem lenne szabad állandóan könyveket rendelnem. Megvettem ajándékba a cicás könyvet, magamnak pedig gyerekkorom egyik kedvencét: Gy. Horváth László: Nindzsák. Úgyis fel kellett már használnom egy kupont a könyves oldalon.

8809803.jpg

De szerettem anno! Teszem hozzá: a nindzsák a prepperkedésben is igazán jók.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!

"Az eredetileg 2015-ben megjelent képregényben gyakorlatilag a kiégett és mocsokban fetrengõ, egyetlen szórakozását a trash-realitykben kiélõ társadalom cyberpunk kulisszái tárulnak elénk, valamint ennek alternatívájaként a civilizációtól hagyományos értelemben távol maradó nomád életmódot folytató japán kultúrát szintén bemutatja, ütközteti. A globális tech-fertõzött mindennapokat látva talán nem is annyira tudományos-fantasztikus ez az egész jövõben lezajló koncepció, legalábbis a mostani tendenciák tekintetében könnyen lehet, hogy tényleg ez a sors vár ránk."
    Ezt Pokol Béla könyvében olvastam, azért ide teszem, mert gyakorlatilag a Tokyo Ghost 2089-es jövõképét írja le:

"A negatív szcenáriókat elemezve, a legrosszabb verziónak Chace az emberiség kettéválását látja a már ismertetett Yuval Harari-leírásban >>emberistenek<<-re és haszontalan tömegekre, jelezve, hogy bár Hararit harsányan kinevette a hallgatóság 2015-ben a híres TED-talk rendezvényen tartott elõadásának e részéért, de ennek nagyon is van realitása, és nem nevetni, hanem inkább szellemi erõfeszítéseket kellene tenni ennek elkerüléséért. Némileg enyhébb verziót jelent az a szcenárió, amikor a munka nélküli és az új világ átlátásától megfosztott tömegek a virtuális valóság egyre rafináltabb eszközeivel egy mûvilág élvezetébe merülnek el szinte bódultan. Bár a társadalom legnagyobb részét kitevõ tömegek a tengerparton lévõ fényûzõ villákhoz és a közösségi szórakozás eszközeihez nem tudnak eljutni, szegényes nagyvárosi dzsumbujban tengetve életüket, de a valóság átélését leghívebben imitáló virtuálisvalóság-sisakokban és a VR más eszközeivel szubjektíve kielégítõ életet élhetnek, akár viskókba zártan is. Ugyanígy az értelmes élet pótlékát már ma is látjuk a televíziós >>reality show<<-k számtalan mûsorában, és ez a jövõben szinte egész napos elfoglaltságot jelenthet a milliók számára."

(Pokol Béla 184.)

Milliárdos technokrata oligarchák már ma is úgy tekintenek a virtuális valóságra, mint amivel majd olcsón be lehet fogni a pórnép száját: https://www.wired.com/story/billiona...social-change/

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!

A jógát pedig az Ászana, Pránájáma, Mudrá, Bandha címû könyvbõl tanulgatom (a szerzõje Swami Satyananda Saraswati).

Ma már magyarul is elérhetõ Michael Raduga alapmûve, A fázis, ami lexikális gyakorlati tudást nyújt a témában. A technikájával - nem túlzok -, a legelsõ éjszaka be tudtam lépni a fázisba, méghozzá könnyedén.

[/B].
    Két kérdés:
    1. A jóga mennyire mûködik valakinek, aki szó szerint kötött mint a beton?
    2. Valami bõvebbet mondanál errõl az agykontrollszerûségrõl?
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 149
    Given: 2

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Két kérdés:
    ...
    Ha jót akarsz, kötött izomzattal meg ne próbáld a jógát, több kárt okozol, mint hasznot!
    Párom masszõr oktató, õ mondta anno, hogy sokan jóga órák elõtt fellazíttatják az izmaikat, mert extrém esetben szakadás is kialakulhat.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Két kérdés:
    2. Valami bõvebbet mondanál errõl az agykontrollszerûségrõl?
    Sajnos komolyabb gyakorlati tapasztalatom nekem nincs a jógáról. Épp most készülök megvenni még ezt a könyvet, állítólag nagyon jó:

B. K. S. Iyengar: Jóga. A holisztikus egészséghez vezetõ út

Varég írt a bemelegítésrõl. Ebben a videóban elvileg a speciálisan jóga elõtti bemelegítésrõl van szó, de fizetõs:

https://www.jogaklikk.hu/jogavideok/...korlat_1_resz/

(Beírtam a google keresõbe, hogy "jóga bemelegítés", és ott is adott ki videókat, ismertetõket.)

Ez pedig nem jóga, de nyújtás. Jay megbízható, biztosan nem mutat hülyeséget. Volt két másik zenével is, de azok már nem érhetõek el YouTube-on, talán az odysee oldalán fent vannak.

Én biztos vagyok benne, hogy kellõ óvatossággal bárki elkezdheti a jógát. Például ez a "szuper kímélõ jóga" is Jógaklikkes videó:

Itt vannak hasonló anyagok az oldalukon:

https://www.jogaklikk.hu/jogavideo_k...%C3%ADt%C3%A9s

A fázisról mindjárt írok külön!