Oldala 10 of 36 ElsõElsõ ... 8910111220 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 91 to 100 of 351

Topic: Egészséges ivóvíz

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Valahol volt szó róla, hogy nem olyan nagy gond, csak az eu húzta meg jó alacsonyra a határértéket, mert máshol könnyen teljesítik mivel eleve alacsony szinten van. Mi meg jó drágán arzénmentesítsünk...

Member Xandar's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Értem. Most azon agyaltam, hogy be kellene szerezni aktív szenet és azon átszûrni felhasználás elõtt a vizet hátha használ valamit Valahol olvastam, hogy egy fickó bevett egy kávéskanálnyi arzént majd rá aktív szenet és nem lett semmi baja. Nem tudom mekkora a sztori igazságtartalma de lehet megérné kúraszerûen szedni az aktív szenet?Nyilván mértékkel mert hasfogó

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Valahol volt szó róla, hogy nem olyan nagy gond, csak az eu húzta meg jó alacsonyra a határértéket, mert máshol könnyen teljesítik mivel eleve alacsony szinten van. Mi meg jó drágán arzénmentesítsünk...
    Az EU azért húzta meg ilyen alacsonyan a lécet, mert az átlag EU polgár sokkal több tengeri halat eszik, amivel kimeríti a szervezet arzéntûrõ képességét és ennyi marad amit a a vízzel még be lehet vinni. A jó drágán arzénmentesítésrõl pedig annyit, hogy belépéskor tudtuk a követelményt és "vállaltuk" a feltételt. Majd amikor látszott, hogy önerõbõl nem megy, akkor pályázni lehetett rá 75% (EU), 20% (Magyar állam), 5% önkormányzat költségmegosztással. Ez sem jött össze, sem az önkormányzatok, sem az állam részérõl. Így szépen kifutottunk a határidõkbõl és maradtak a lajtos kocsik.
    Persze (illetve sajnos) az érintett települések lakosságának nem kell félni a tengeri hal és a helyi víz fogyasztás miatti arzénmérgezéstõl szerintem.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,082
    Given: 1,106

0 Not allowed!
    Megint az átlagszámítás? Ha egy norvég hetente 1 kiló halat eszik, egy magyar meg semennyit, akkor az átlag heti fél kiló. Nem tudom hogy ebbõl milyen következtetéseket lehet levonni.
    Az EU egy újabb csodája.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Nekem is most egy ilyen van beszerelve. A vízlágyító repült belõle mert kesernyés íze lett a víznek tõle.
    Aztán szûrõcserekor a 0,02 mikronos szûrõt hagytam, mert elvileg azt ritkábban kell cserélni és nem is láttam rajta semmi szennyezõdést.
    De nyomást ráadva eltörött benne valami. Van másik, de majd akkor szerelem be ha nagyobb gond lesz a vízzel.
    Mielõtt vettem, sokat kutattam a víztisztítós témában és arra jutottam hogy elég egy 5 vagy 1 mikronos elõszûrõ meg az aktívszén szûrõ,
    így most ennél maradtam.

Itt olvass vissza ha érdekel a téma

Member Xandar's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszi szépen

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Tourey professzor közönsége elõtt halálos mennyiségû sztrichnint szedett be, majd aktív szénnel közömbösítette (1831-ben).
    Bizonyíték? Videó készült róla?

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hát én ma majdnem hülyét kaptam!!! Egész eddig gyütögettem a vizkészletem és közben mondták ithol hogy mekkora hülyeség vizet tárolni mikor jön a csapbol... Ma délelött elzárták a vizet a fél faluba erre mikor hazaérek látom hogy kb 60 liter vizemet pacsálták egy kb 8 ora alatt!!!!!!! És még 15 litert elosztogattak a szomszédoknak. És utánna jöttek azal hogy müanyag izü volt a vizem meg álitolag meg van poshadva.......
    Komolyan nemértem hogy lehet igy hozzáálni a dolgokhoz... Nagyon komoly gondok vannak a társadalom szinte összes tagjával. De hogy még a családom is igy áll a dolgokhoz ez szörnyü...
    Ha ezel a tempoval fogyasztanák a vizet egy SHTF szituba meddig tartana egy 4 fös családnak 200 liter? 2 napig esetleg 3? Én ugy terveztem 200 literen ugy 12-15 napig illene elenni. De nem minek is ugyis folyik a csapbol...

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bögre Hozzászólás megtekintése
    álitolag meg van poshadva.......
    Ha hosszabb távra tárolsz tegyél bele egy darab szöget a vízbe, mert a vas nem engedi hogy megposhadjon a víz. Azt hogy miért most nem tudom, de nézz utána, mindenesetre bajod biztos nem lesz tõle. Elvileg õseink így tárolták a vizet.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    60 litert? Mire használtak el annyit 8 óra alatt?

Én ugy terveztem 200 literen ugy 12-15 napig illene elenni.
    Akkor nem, ha te itatod az egész falut.

15 napra bőven elégnek kellene legyen a 200 liter, ha nem túl nagy a család. Már ha azt veszem alapul, hogy én mennyi vizet iszom.

A topic keresõszavai: