Oldala 199 of 220 ElsõElsõ ... 99149189197198199200201209 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,981 to 1,990 of 2200

Topic: Off topic

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 62

0 Not allowed!
    Én anyumat regisztráltam oltásra azóta küldözgetnek, ez 2 napja jött:

Felhívjuk az oltottak figyelmét, hogy a védõoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. Ez minden vakcinára igaz. Ezért a régebben oltottak számára is kiemelten fontos az ismétlõ oltás.
    Ezért kérjük, hogy amennyiben elmúlt 18 éves, és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlõ harmadik oltásra is!
    oltas-email.jpg

Itt a védettségre hivatkoznak hogy azért kell az oltás, ahhoz képest a munkahelyen a védettséget nem fogadják majd el csak az oltást...
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Igen, én is ezt kaptam. De mire fel? Honnan tudták az email címem? Sose írtam nekik arról a címemrõl. Direkt rákerestem és megnéztem hogy nem-e küldtem nekik valamit, de nem. És mivel nem írtam nekik soha, így értesítésre sem iratkozhattam fel. Ez egyszerûen spammolás amit a kormány csinál.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 463
    Given: 826

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Én anyumat regisztráltam oltásra azóta küldözgetnek, ez 2 napja jött:

oltas-email.jpg

Itt a védettségre hivatkoznak hogy azért kell az oltás, ahhoz képest a munkahelyen a védettséget nem fogadják majd el csak az oltást...
    Ez de durva... Ezek szerint az is bejön amit olvastam, hogy az oltottakról ugyanúgy nem fognak leszállni.

Azt végképp nem értem, hogy a gyógyultság igazolását miért nem írták be a kivételekhez a kormányrendeletbe. De ha van esze egy munkáltatónak, akkor elfogadja oltás helyett a gyógyultsági igazolást. Jó is, hogy írtad, mert akkor az lenne az elsõ lépésem, hogy elmennék tesztre, és ha voltam covidos, akkor megkérdezném a munkáltatót, hogy azt elfogadja-e oltás helyett.

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Jó is, hogy írtad, mert akkor az lenne az elsõ lépésem, hogy elmennék tesztre, és ha voltam covidos, akkor megkérdezném a munkáltatót, hogy azt elfogadja-e oltás helyett.
    Én úgy értelmeztem egy patikalánc magazinjából (ha nem fogalmaztak félre), hogy a teszt csak a tüskefehérjére keletkezett antitesteket teszteli.
    Tehát az átesés és a kínai vakcina tesztelésénél gyenge értékeket mutathat.

Ezen tesztek elvégzéséhez az ujjbegybõl – annak megszúrásával – kell kinyerni egy kevéske vért, aminek segítségével meghatározható, hogy jelen vannak-e a vérben a vírus tüskefehérjéje ellen termelõdõ antitestek.
    Last edited by BragBOL; 10-31-2021 at 05:34 PM.
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszi az infót! Valami rémlik, hogy van többféle teszt is, anno nézegettem. Nem tudom melyik mutatná ki a legnagyobb eséllyel, ha esetleg mát átestem a víruson.

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Én úgy értelmeztem egy patikalánc magazinjából (ha nem fogalmaztak félre), hogy a teszt csak a tüskefehérjére keletkezett antitesteket teszteli.
    Tehát az átesés és a kínai vakcina tesztelésénél gyenge értékeket mutathat.
    Egy átesettnél 2500 körüli érték az kevés? Pedig ha jól tudom 50 felett adják a kártyát.
    Mennyi az oltás után?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Igen, én is ezt kaptam. De mire fel? Honnan tudták az email címem? Sose írtam nekik arról a címemrõl. Direkt rákerestem és megnéztem hogy nem-e küldtem nekik valamit, de nem. És mivel nem írtam nekik soha, így értesítésre sem iratkozhattam fel. Ez egyszerûen spammolás amit a kormány csinál.
    Most nézem, a kormányzati oldalon is dicsekednek vele:

A kormány e-mailben biztat a harmadik oltás felvételére

Azt nem írják, hogy honnan szedik az e-mail címeket. Szerintem örülhetünk, ha az EU chatrendelet óta a magánbeszélgetéseinket nem olvasgatják...

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Egy átesettnél 2500 körüli érték az kevés? Pedig ha jól tudom 50 felett adják a kártyát.
    Mennyi az oltás után?
    Szia,

A kulonbozo teszteknel kulonbozo a hatarertek, annak elvileg rajta kell lennie a teszteredmenyen.
    Termeszetesen a 2500 nem keves, ha 50 a haterertek, hanem az egy nagyon-nagyon jo ertek.

Arra nincs valasz, hogy mennyi az oltas utan: szinte mindenkinek sok, es van akinek keves. Szerencsere ez utobbi nagyon ritka, de nem teljesen kizarhato. Es persze fokozatosan csokken, ahogy egyre tobb ido tellik el az optimalis ido (pl. kinai eseteben a 2. oltas utani 28. nap) utan.

"a teszt csak a tüskefehérjére keletkezett antitesteket teszteli.
    Tehát az átesés és a kínai vakcina tesztelésénél gyenge értékeket mutathat."

Ez reszletesen elmagyarazva:

Az alapjan huzzak meg meg a haterteket, aminel az mRns es vektor vakcinak utan egy kozepes megfertozodes utan meg vedett az ember.

Ezek a vakcinak "csak" a tuskefeherjevel szemben vedenek, mikozben az inkativalt virusos vakcina ("kinai") es a betegsegen ateses _foleg_ a tuskefeherjevel szemben ved, de kozben masodlagosan meg egyeb reszekkel szemben is.

Tehat valoszinuleg ha valaki kinait kapott, vagy atesett a betegsegen, akkor a 30-40-es ertek ugyanakkora vedelmet jelent a valosagban, mintha modern vakcina mellett 50-es ertek jott volna ki.

Fontos, hogy a Videoton felmerese szerint akinek 0-s erteke van a kinai utan, azok egyaltalan nem vedettek. Ezt onnan tudjak, hogy letezik egy sokkal dragabb meresi technologia, ahol azt vizsgaljak, hogy az ember vere a tenyleges virussal szemben mennyire erosen lep fel; es az osszes 60 ev feletti dolgozojuknal, akinel 2 oltas utan a normal antitest-teszt 0 eredmenyt adott, megcsinaltak ezt a tesztet is.

Az is fontos, hogy a virusterjedes nem az elemi matematika, hanem a valoszinusegszamitas torvenyei szerint tortenik.

Vagyis, az "50" az nem egy varazsszam, ami mellett a 49 keves, az 51 eleg, hanem valahol kellett huzni egy hatart, es epp itt huztak meg, de azert ha csak egy kicsit fertozodik meg az ember, akkor a 40 is megvedi (kiveve, ha amugy AIDS-es, vagy egy masik betegsegevel leterhelt az immunrendszere, ...), ha meg telibe pofankopi egy koronavirusos (ertsd: maszk nelkul beszelget vele fel meter tavolsagbol - hiszen ennek az a hatasa, hogy a nyal belemegy a masik ember szajaba), akkor bizony a 60 is keves lesz, es attor a betegseg.
    De a 2500 az hatarozottan jol hangzik!

Bel

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

A kulonbozo teszteknel kulonbozo a hatarertek, annak elvileg rajta kell lennie a teszteredmenyen.
    Termeszetesen a 2500 nem keves, ha 50 a haterertek, hanem az egy nagyon-nagyon jo ertek.
    ...
    De a 2500 az hatarozottan jol hangzik!

Bel
    Köszönöm a részletes leírást.
    Hát meg is szenvedtek a vírussal március körül
    Last edited by raktaros; 11-03-2021 at 05:51 PM.