Oldala 228 of 261 ElsõElsõ ... 128178218226227228229230238 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 2,271 to 2,280 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Érdekesség képen a portfólió cikkébõl.

Az elsõ két oltás biztosítja az alapimmunválasz kialakítását a koronavírus ellen, amikor az immunrendszer megismerkedik a vírussal, megtanulja, hogy idegen és veszélyes és megtanul antitesteket gyártani ellene. Az oltás hatására az immunrendszer úgynevezett memóriasejteket is képez, amelyek nyugvó, megfigyelõ állapotban várnak és amíg meg nem jelenik ismét a vírus a szervezetünkben. Ezek a memóriasejtek alapesetben csak minimális mennyiségû antitestet termelnek, ha azonban ismét bekerül a szervezetbe a SARS-Cov-2 vírus, azonnal aktiválódnak és intenzív antitesttermelésbe kezdenek, megakadályozva, hogy súlyos, halálos kimenetelû betegséget alakítson ki a fertõzés.

Lelki nyugalommal leírja hogy felesleges a további oltogatás.
    De azért erõltetik a szent ótást'.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20211...Bn7ybmtZ_EKBXE
    Pláne, hogy márciusban még Dudva Ernõ is ezt mondotta:

"Most azzal ijesztgetik az embereket, hogy a vakcinálás által kiváltott antitestek nem olyan hatékonyak egyes mutánsok ellen. Erre az a válaszom, hogy Olaszországban, de Magyarországon is akadnak olyan emberek, akiknek a szervezete képtelen a vírussal szembeni megfelelõ ellenanyag-termelésre, de T-sejtes immunválaszt ettõl függetlenül adnak. Két olyan hölgy pácienst is ismerünk, aki képtelen volt ellenanyagot termelni, de a szervezete a T-sejtes immunválasszal simán legyûrte a fertõzést. Vagyis a mutánsok ellen termelt ellenanyag nélkül is meg lehet gyógyulni. Azt tudom elképzelni, hogy ha valaki, akit beoltottak egy mostani vakcinával, majd 2021 vége felé, a fertõzõbb mutánsok miatt egy emlékeztetõ oltásra fog szorulni, mely az új antigén ellen meg fogja védeni."

Vagyis nem kell nézegetni az antitesteket, mert azok nélkül is szépen mûködik a sejtes immunitás. És nyilván ez annál a leghatékonyabb, aki felgyógyult a covidból. Legalábbis nem sok esetet hallok, hogy valaki másodszor is elkapta volna, ill. komolyabb tünetekkel kapta volna el.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    "Nem viccelek! Most olyan világot élünk, hogy ha aszongyák, hogy pénzétt szökj belé a kútba, a nagyja belé szökik. A pénzt meg es kapják. De nem biztos, hogy a kútból ki tudnak mászni. Vaegynek sikerülhet. De a többi a pénzivel együtt belényuvad a vízbe.
    Érted-e?
    Most ügyelj ide! Van egy mondás. Amiétt a tyúk buta, azétt nem a róka a hibás. Met a róka ravasz, s a tyúk az tyúk. Ha heányzik belõled az életösztön, akkor a ravaszok úgy intézik, hogy te magad kéred, hogy szökhess belé a kútba. S még azt es hezza teszed, egyszer úgyes meg kell halni. No ha ilyen vagy, akkor jobb ha veled az almafáról diót vernek.
    Csak éppen a gyermekeidet ne rántsd magaddal a kút mélyibe, met akkor az égbõl es kitagadnak. Olyan lesz a kelked mint a száraz kóró. Nap perzseli, szél fújja.”
    (Szabó László: A mutatványos bódé 1. címû könyvébõl)
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Hét elején voltam párommal antitest vizsgálaton, talán holnap meg lesz az eredmény. Párom körül mindenki koronás volt, melóhelyen jobbra és balra fél méterre ülõ csajok is akikkel a mûszakot átbeszélgette lehúzott maszkokkal... Neki nem volt semmi tünete. Nekem ugye tavaly december elején volt 3 nap íz és szaglásvesztés, mást nem tapasztaltam.
    Ma jött meg az eredmény, a körülmények miatt biztosra vettem hogy párom is átesett rajta, de 0 lett az eredménye, nekem 82.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Alkotmánybírósághoz fordul és tüntetést tart a Mi Hazánk a Covid-oltások miatt – letölthetõ beadványminták itt

Na ezt vártam, hogy lépjen az MHM.

Az mondjuk szerintem benne van a pakliban, hogy ahol a miniszterelnöki rendelet mérlegelést hagy a munkáltatónak, ott az AB nem fogja vizsgálni a dolgot. Az MHM indítványa szerint ott sincs egyéni munkáltatói döntés. De van. A munkáltató ugyan a rendeletre hivatkozik, viszont a rendeletben ott van, hogy "ha a munkáltató szükségesnek látja", akkor elrendelheti az oltást. Erre én azt mondanám, hogy akkor a munkavállalónak elõször munkaügyi bírósághoz kell fordulnia. Elvégre ilyen döntést akkor is hozhatna a munkáltató, ha nem létezne a rendelet. És akkor is munkaügyi bíróságra lehetne menni. Az más kérdés, hogy ha a munkáltató a rendeletre hivatkozik, akkor a bíró lehet továbbítaná az ügyet az Alkotmánybíróságnak.

Persze ettõl még meg lehet próbálni rögtön az AB-hez fordulni. Csak szerintem félõ, hogy azzal utasítja el az eljárást, hogy egyéni munkáltatói döntés született, amivel szemben elõször munkaügyi bírósághoz lehet fordulni.

A közszféra kapcsán már inkább valószínûnek tartom, hogy befogadja az indítványt az AB.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ettõl még áteshetett rajta.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Ha rám hallgatsz, ezt ne.

Közben nagyjából én is megírtam a magamét. Persze pályakezdõ vagyok, szóval arra sem mondom, hogy csodafegyver. De bátran odaadnám a munkáltatómnak, ha böketni akarna. De sajnos csak olyan munkáltatónál tudnám ajánlani, ahol a miniszterelnöki rendelet meghagyta a mérlegelési jogkört.

A közszférás kötelezõ oltásoknál nincs ötletem. Ha egy rendõrnek, kormányhivatali tisztviselõnek, pedagógusnak, NAV-osnak stb. odateszik a papírt, hogy akkor a kormányrendelet elõírása alapján december 15-ig kötelezõ oltakoznia, különben a kormányrendelet kötelezi a felettesét, hogy küldje el fizetetlenre, akkor kihez fordulhat? Minden ilyen szervnél más-más jogszabályok az irányadóak, más és más a jogorvoslati út egy felettesi döntéssel szemben. Ráadásul ez nem is felettesi döntés, mert a felettest kötelezi a kormányrendelet. Fenntartó? Fogalmam sincs. Még azt látom a legjobb megoldásnak, hogy akit közszférában böketni akarnak, az akkor forduljon az Alkotmánybírósághoz a Mi Hazánk beadványával. Biztosan el fogják küldeni fnsz-re, és pár hónapra készülhet, mert az AB nem 2 hét alatt fog dönteni. Ha pedig az AB rendben lévõnek találná a kormányrendeletet, akkor vagy böketnie kell magát, vagy felmond, vagy 1 év fnsz. És ha az 1 év fnsz. után még járványcirkuszolnak, akkor pedig azonnali hatállyal felmondhatnak neki.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Viszont az életérõl/egészségérõl van szó.
    Üdvözlendõ, hogy a MÁV a volán és a posta szakszervezetei már lázadnak.
    Ezek nélkül megáll az ország, és nézhet a kurmány mint hal a szatyorban.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Két oltás után került sürgõsségire Hajdúszoboszló polgármestere

"Hiába kapta meg mindkét oltását Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere, a koronavírus így is ledöntötte a lábáról."
    (Index)