0
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 142 |
Szia,
Persze ebben tevedhetek is, de szerintem az evezredek, evmilliok alatt ugy alakultak az emberi szervezetek (es az ember elotti szervezetek, ideertve meg a mokuscickanyt is :-) ), hogy nem vegytiszta kornyezetben elunk, hanem abban az ertelemben vegyes a taplalkozasunk, hogy pl. egy paprika vagy narancs mindenfele anyagokat is tartalmaz a C vitamin mellett, es ezek jelenlete a normalis. Ezert aztan hiaba ugyanaz a vegyulet van C-vitamin neven a paprikaban es a gyogyszertari porban, az emberre valo hatasa nem ugyanaz.
Ez megjobban igaz a soskara: annak egy adagjaban olyan mennyisegu oxalsav talalhato, ami kimondottan egeszsegtelen lenne vegyitsztan beadva, mert "kimossa" az emberbol a vasat. A soskan belul pedig csokkenti a vashianyt, vagyis pont forditva hat, mivel a sokezer fajta kis mennyisegu anyag jelenlete igy hat az emberre.
Ezert gondolom azt, hogy a termeszetben novo zoldseg-gyumolcs egeszsegesebb, mint egy vegyipari technologiaval eloallitott, es ezert az en szememben vegytiszta szerek csak akkor valasztandoak, ha nincs lehetoseg termeszetes alapanyagok hasznalatara.
De ezzel egyutt a legkevesbe sem gondolom azt, hogy ezek rosszak (kulonosen egy SHTF eseten), csak ha lehet, akkor meg jobbat valasztok.
Bel
Viszont a vitamin talán ellensúlyozhatja azt, hogy laikusként gyümölccsel/zöldséggel nem feltétlenül tudjuk kimatekozni a megfelelõ arányokat, mennyiségeket. Úgy tudom, hogy a különbözõ vitaminok és ásványi anyagok összefüggnek, különféle kölcsönhatásokban állnak egymással. Nem hiszem, hogy valaki annyira ért ehhez, hogy akkor most megeszem ennyi és ennyi paprikát, mellé ennyi paradicsomot, stb. Pláne, hogy gondolom minden egyes paprikában/paradicsomban más is a vitamin mennyisége, vegyszertõl stb. függõen. A komplex multivitamin és ásványi anyag készítményt meg tudósok fejlesztik ki, figyelve az arányokra, kölcsönhatásokra. Megint hangsúlyozom, hogy nem a bóvli termékekre gondolok.
Még a mesterséges vitaminokról is azt hallottam, hogy ne szedegessük õket külön-külön ötletszerûen, hanem válasszunk egy jól összeállított multivitamin és ásványi anyag cuccot az összefüggések miatt.
Last edited by P. Dude; 11-16-2021 at 03:09 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Akár hogy nézem nem igazán lehet értelmes pörköltkonzerveket kapni a boltokban.
Olyat, ami nem tésztával/tarhonyával együtt van dobozolva, hanem csak pörkölt van benne.
Tudtok valamilyen értelmes kiszállításos beszerzési forrást (Szeged környékére)?
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
| Thumbs Up |
| Received: 88 Given: 35 |
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
És egyébként ízre és minõségre milyen az ARO vagy a Primana konzerv?
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Nemrég érdekes dolgot láttam egy német boltban: retro konzerveket. "Original Schulküche" néven igazi menzakaják: szoljanka, paradicsomszósz tésztával és hússal, "Wurstgulasch", stb. A címkéken mosolygó kisdobosok, úttörõk és nejlon pongyolás konyhás nénik és persze NDK címer
retro-konzerv.jpg
| Thumbs Up |
| Received: 145 Given: 1 |
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Pakolás közben ránéztem egyik hordóban milyen készlet maradt. Néhány kiló Gyermelyi spagetti tészta 2015-ben "lejárt".
Egyet megfőztünk belőle, nem venni észre hogy nem friss vásárlás.
Persze azóta változhatott a recept.
photo_2022-03-19_19-17-22.jpg photo_2022-03-19_19-17-26.jpg
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Az amcsi elnök egyértelműen elmondja, hogy élelmiszerhiány lesz a szankciók hatására.
https://twitter.com/disclosetv/statu...74994748399616
Lehet elmélkedni.