0
| Thumbs Up |
| Received: 74 Given: 52 |
Tudom senki nem kérdezte, de sem a feleségem, sem én nem vagyunk beoltva.
Jelen állás szerint nem is leszünk! Szüleim, öcsém igen.
Tele a tököm a vírusos összevissza hírekkel, semmi statisztika nem valós, mert nem az!
Nem vagyok az oltottak ellen, viszont az oltás ellen igen. Mert a környezetemben legalább annyian vannak
"rosszabbul" az oltás után, mint ahányan nem. Meg 2 oltással lélegeztetõn az egyik....
Betegségen átesett ismerõsöm sincs beoltva, pedig õ elég szarul volt. Sokan a 3.-at se akarják..meg minek is!!???
De ne akarja már senki rám erõltetni, hogy nekem mi a jó!
Jó hogy nem már lassan a 20. oltás se lesz elég.....azért elég hiteltelen lássuk be....
Nem mehetek igazolvány nélkül ide-oda? Hát nem megyek. Ennyi.
Maszkba meg lehet bótozni.
Van maszk meg minden anti szar a táskámba, csak lesz valahogy.
Hangsúlyozom, aki oltat tegye, semmi ellenérzés.
Köszönöm, hogy meghallgattatok.![]()
Egyetértek. Sajnos nekem egyre valószínûbb, hogy kelleni fog, ha nem akarok éhen veszni.
A Sinopharm jövõre is elérhetõ lesz, nem tudjátok? Egy kommentben olvastam a kinfón, hogy nem. Tudom ezekre nem lehet adni, nem is volt semmi forrás vagy infó. Én se látom sehol, hogy ne lenne.
| Thumbs Up |
| Received: 88 Given: 35 |
Olvastam olyan híreket, hogy a kínai és az orosz vakcina gyártását tervezik itthon. Ez persze nagy valószínûséggel nem fog megvalósulni, ha a keletfóbiás baloldal jut hatalomra 2022-ben.
https://index.hu/belfold/2021/09/10/...menczer-tamas/
Ja, és a Debrecenbe tervezett nemzeti vakcinagyár is elsõ generációs vakcinákat tud majd gyártani, mint amilyen a kínai.
Talán még Paks 2-t is felmondják az energiaválság kellõs közepén, vállalva a szerzõdésszegéssel járó horribilis büntetést (bár ez már más téma).
Last edited by Ged; 11-13-2021 at 06:18 AM.
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
http://aludjazerdoben.blog.hu/ es a youtube csatornam https://www.youtube.com/channel/UCp0..._as=subscriber
| Thumbs Up |
Jó, nyilván az éhenhalás/józan ész/a munka megtartása és a NEM oltok között van különbség.
Ezzel egyetértek.
De ez is milyen???!!!
Meló helyemen még nincs szó egyenlõre kötelezõ oltásról. Asszonynál igen, dec 15 és onnan 15 nap türelmi idõ...
És jó hogy gyereket tervezünk....a pesti doki megközölte, hogy nem járul hozzá az oltás hiányához, úgyhogy....
Pár orvos meg külön javasolja, hogy addig ne...
Már ott tartok hogy kit kell leszopni.....
Kurva nagy rábaszás az ilyen!!
Ahhoz képest hogy dugig oltottakkal a kórház.
Akinek muszáj volt, azoknak jó egészséget kívánok és mellékhatás mentes mindennapokat!!
Pedig nem ússzuk meg sajnos. De én kitartok az utolsó töltényig!
| Thumbs Up |
| Received: 88 Given: 35 |
Nem befolyásolási szándékkal írom, de valahol olvastam egy hozzászóló panaszát, miszerint õk is gyereket terveztek az asszonnyal, de Pfizé oltás után a nõ menstruációs ciklusa teljesen felborult. A nõgyógyász azzal "biztatta", hogy mások is jártak így, de valószínûleg idõvel (1-2 év) és visszaáll minden. Nem tudom, hogy igaz-e. Hajlamos vagyok elhinni, mert a feleségem is panaszkodott, hogy a Pfizer után olyan erõs menstruációs görcsei voltak, mint lánykorában. Pár héttel a harmadik oltás után.
Ha nem lennék már beoltva és muszáj lenne, akkor a kínait preferálnám. Lehet, hogy nem véd annyira, de talán kisebb a kockázat. Ez csak megérzés részemrõl, számokkal nem tudom alátámasztani.
Azért attól sem kell kétségbeesni, ha muszájból oltás van. Ezzel a témával kapcsolatban kevés az elfogulatlan kommunikáció: mindkét "oldalon" sok a fanatizált ember akik hazudnak, túloznak, hisztériáznak.
Már maga a "két oldal" is mesterségesen generált kamu. Egyrészt ha a covid nem pandémia hanem szindémia - és egyre inkább erre utalnak a jelek, amit egyébként az én tapasztalataim is megerõsíteni látszanak -, akkor egyáltalán nem azon van a hangsúly, hogy ki van beoltva és ki nincs, ki hord maszkot vagy ki nem. Ezek másodrendû kérdések.
Másrészt azért is értelmetlen a szembenállás, mert az is jót akar magának meg a szeretteinek aki oltat, és az is jót akar magának meg a szeretteinek aki nem oltat.
Geddel értek egyet: ha muszájból oltás van, akkor csak Sinopharm legyen, én is azt választanám. Egyébként pont egy évvel ezelõtt Merkely is a Sinopharmot ajánlotta. Emellett ha gondolod, kidolgoztam egy jogi állásfoglalást amit odaadhattok a munkáltatónak, ha oltást ír elõ. Kivéve ha közszféra, ahol a rendelet közvetlenül írja elõ a böketést. Ott nincs más ötletem, mint a Mi Hazánk beadványával alkotmányjogi panaszt benyújtani az Alkotmánybíróságnak. A beadványt nem olvastam el, de talán nem írnak benne nagy hülyeségeket.Arra viszont lehet készülni, hogy az AB nem fog gyorsan dönteni, mert negyedéve ülnek az eü. dolgozók kötelezõ oltásának a kérdésén is. Miközben már minden eü. dolgozó bökette magát kétszer, vagy megszûnt az eü-jogviszonya. Szóval ha az AB-hez fordultok, akkor pár hónap fnsz-re lehet készülni. Persze mindig meg kell nézni, hogy a munkáltató/foglalkoztató pontosan mit írt, és ha abban szerepel valamilyen jogorvoslati lehetõség, akkor elõször oda kell fordulni.
Ha nem közszféra, nyilván akkor sem valószínû, hogy az állásfoglalásom hatására a munkáltató eltekintene az oltástól. Tehát akkor meg munkaügyi bíróságon kötne ki a dolog. Az meg megint nem 2 hét alatt dönt sajnos... De arra látok esélyt, hogy amit leírtam, az talán a bíróságon is megállná a helyét.
Ha gyereket terveztek, akkor szerintem is gondoljátok át a vakcinát. Annyit tudok, hogy kolléganõm lánya anno várandós sem volt csak babát terveztek, de rögtön mondta neki a nõgyógyásza, hogy akkor eszébe se jusson oltatni.
Na meg persze a tudatos egészséges életmód, meditáció, jóga stb. akkor is fontos, ha az embernek böketnie kell magát.
Last edited by P. Dude; 11-18-2021 at 10:12 AM.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
Szüleim holnap beadatják a harmadik oltást... Jó ötlet utána szedni Aspirin Protectet a vérrög kockázata ellen? Azt bárki szedheti? Rögtön az oltás napjától, esetleges oltás-mellékhatások jelentkezése esetén is?