0
Egy kis összefoglaló arról, hogy egyáltalán nem tervezik befejezni a cirkuszt.
Jakab Ferenc virológus, 2021. november 8.: "Jakab Ferenc professzor szerint újabb járványhullámra is készülnünk kell. (...) ...egyre jobban arra kell felkészülni, hogy újabb, erősebb variánsok, és jobban fertőző variánsok jelennek meg". (atv híradó)
Gulyás Gergely, november 18., kormányinfó: "Kijelentette: a járványt akkor lehet megállítani, ha mindenki beoltatja magát. Ha mindenki megteszi ezt, akkor a negyedik lehet a járvány utolsó hulláma, ha nem, akkor újabb és újabb hullámokra kell számítani - fűzte hozzá." (korona gov)
"Korlátlanul áll rendelkezésre oltóanyag - mondta Gulyás. Ha az orvosi szakvélemények ezt alátámasztják, akkor lesz 4. oltás is - tette hozzá." (Portfolio)
"...további járványhullámok sem zárhatóak ki. Egy esetleges ötödik járványhullám esetén már az lesz érdemben védett, aki a harmadik oltást is megkapta, ugyanis az első két oltás védettségi hatékonysága fél év után radikálisan csökken"(Portfolio)
Orbán Viktor, november 19., Kossuth rádió: "Akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltatja magát, és "nem fogjuk tudni elkerülni, hogy a végén mindenki beoltassa magát" - hangsúlyozta. (...) Közölte: Magyarországon 10 millió oltás van, vagyis nemcsak harmadszor, hanem negyedszer is be tudnak oltani mindenkit." (korona gov)
Merkely Béla, november 26.:
"A Semmelweis Egyetem rektora szerint Izrael példája bizonyítja, hogy a 3. oltás által segíthet a 4. járványhullám leküzdésében, és – mint fogalmazott –, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy lesz-e 5. hullám, akkor szintén az izraeli helyzetet kell figyelemmel kísérni.
Ha ott emelkednek a számok, akkor majd készülhetünk esetleg a 4. oltásra is, de ezzel még várhatunk, mert ott azzal, hogy az emberek 40-45 százaléka megkapta az emlékeztető dózist, le tudták győzni ezt a hullámot is." (novekedes.hu)
Azóta Izraelben elkezdték beadni a 4. oltásokat, december 21-én este jelentette be az izraeli miniszterelnök. (neokohn) Másnap kora reggel az InfoRádióban már arról beszélt Falus András immunológus, hogy Magyarországon is szükséges lesz, vagy már most szükséges a negyedik oltás, továbbá a gyerekeket és tinédzsereket is oltani kell. (Fauci november 12-ei nyilatkozata szerint Amerika számára is Izrael a minta a járványkezelésben. Orbán pedig már március 12-én elmondta a saját facebook-oldalán, hogy Magyarország is Izraelt követi az oltások terén.) A két ünnep közötti legelső reggelen pedig rögtön azzal indított a köztévé, hogy a Honvédkórház főigazgatója nyilatkozott arról, hogy hamarosan biztosan kezdetét veszi az ötödik hullám, és a gyerekeket is be kell oltani. (korona gov)
Vagyis simán az 5. hullámnál és 4. oltásnál tart a kommunikáció. Ez elég érdekes, miután június 6-án Merkely Béla még azt nyilatkozta a Kossuth rádióban, hogy negyedik hullám sem lesz (korona gov). Ahogy feljebb idéztem, november 26-án már ő is szemrebbenés nélkül nyilatkozott az 5. hullámról és a 4. oltásról.