Oldala 211 of 220 ElsõElsõ ... 111161201209210211212213 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 2,101 to 2,110 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 425
    Given: 752

0 Not allowed!
    "A gáz minősége is csúszik a lejtőn, valamint nemigen van sok belőle. Jó lenne egy elektromos rezsó is mindenesetre. Ha mind a gáz mind az áram gáz, azok a kis kemping-rezsók is megteszik, különösen azok, amelyek valamiféle folyékony üzemanyaggal mennek, mert azok kiválthatják egymást. Egyébként is a gáz tárolása veszélyesebb, nehézkesebb, mint a folyadékoké, meg ha kifogyott a boltokból, nincs mit tenni."

(Túlélni az argentin államcsődöt - I. rész)

Amióta ezt olvastam, azóta meg akartam már venni a kis tűzhelyet amit kinéztem. Most meg tudtam végre rendelni.

https://www.nomadsport.eu/termek-584...btuzhely-nagy/

esbit zsebbtuzhely-nagy.jpg

esbit-zsebbtuzhely-nagy.jpg

Rendeltem hozzá 3 csomag gyújtókockát is. Egy csomag 12 kocka.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 114
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    "A gáz minősége is csúszik a lejtőn, valamint nemigen van sok belőle. Jó lenne egy elektromos rezsó is mindenesetre. Ha mind a gáz mind az áram gáz, azok a kis kemping-rezsók is megteszik, különösen azok, amelyek valamiféle folyékony üzemanyaggal mennek, mert azok kiválthatják egymást. Egyébként is a gáz tárolása veszélyesebb, nehézkesebb, mint a folyadékoké, meg ha kifogyott a boltokból, nincs mit tenni."

Amióta ezt olvastam, azóta meg akartam már venni a kis tűzhelyet amit kinéztem. Most meg tudtam végre rendelni.

Áttértem a hobókályhára, pusztán egy okból:
    Minimális faanyaggal működik, azt meg kb. bárhol beszerezhető....
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 52
    Given: 131

0 Not allowed!
    Esbit
    Szia,

Jok ezek az esbitek, kulonosen turazashoz, amikor minden dkg szamit.
    De otthonra azert realisan nezve a teljesitmenyukhoz kepest eleg dragak, ahogy Vareg is irta, fatuzeles sokkal olcsobb tud lenni kozep tavon (remeljuk, hosszu tavon nem lesz szukseg egyikre se, de persze hosszu tavon is a fatuzeles olcso).

Mindenesetre gratula hozza, nekem is van.

Bel

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Jok ezek az esbitek, kulonosen turazashoz, amikor minden dkg szamit.
    De otthonra azert realisan nezve a teljesitmenyukhoz kepest eleg dragak, ahogy Vareg is irta, fatuzeles sokkal olcsobb tud lenni kozep tavon (remeljuk, hosszu tavon nem lesz szukseg egyikre se, de persze hosszu tavon is a fatuzeles olcso).

Mindenesetre gratula hozza, nekem is van.

Bel
    Köszi. Ezt végszükség esetére gondoltam, ha mondjuk egy-egy nap vagy pár napig nem lenne se villany, se gáz. A hobo kályhának nálam szerintem nem lenne hely, meg ahhoz gondolom kellenének átalakítások, amikre nincs most lóvém.

Ha meg abból indulunk ki amit az argentin srác írt, hogy ha egy városban több mint 2 hétre elmegy az áram és a gáz, akkor ott vége a dalnak és addig kell elmenekülni onnan amíg lehet, akkor úgyis mindegy. Két hetet el lehet melegítgetni otthon egy ilyen Esbit tűzhelyen is, és akkor legalább nem kell kimenni fát keresni/gyűjteni (ami egy városban nem is mindig könnyű feladat). Az Esbitet meg magaddal tudod vinni ha menekülni kell.
    Last edited by P. Dude; 01-26-2022 at 09:50 AM.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 114

0 Not allowed!
    Köszi. Ezt végszükség esetére gondoltam, ha mondjuk egy-egy nap vagy pár napig nem lenne se villany, se gáz. A hobo kályhának nálam szerintem nem lenne hely, meg ahhoz gondolom kellenének átalakítások, amikre nincs most lóvém.

Ha meg abból indulunk ki amit az argentin srác írt, hogy ha egy városban több mint 2 hétre elmegy az áram és a gáz, akkor ott vége a dalnak és addig kell elmenekülni onnan amíg lehet, akkor úgyis mindegy. Két hetet el lehet melegítgetni otthon egy ilyen Esbit tűzhelyen is, és akkor legalább nem kell kimenni fát keresni/gyűjteni (ami egy városban nem is mindig könnyű feladat). Az Esbitet meg magaddal tudod vinni ha menekülni kell.
    Az esbitnek általam tapasztalt hátrányai:
    -drága
    -egy kocka, egy darab konzerv, vagy egy kávé/tea vízmennyiségének felforralására elegendő.

Ehelyett inkább vegyél egy olccsó gázégő fejet, menetes csatival, és egy 210 grammos gázpalackot.
    Vagy denszeszes főzőt, kis állvánnyal.

Ezek elzárhatóak és nem sokkal nehezebbek, mint egy esbit szett.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4

0 Not allowed!
    Screenshot_20220128-135755_Chrome.jpg

En erre a 2 gaztuzhelyre szavazok.
    Van mindketto, a nagyobbik csaladi kempingezeshez a kicsi meg csak ha egyedul megyek.

Ezek mindketto az olcsobbik butan gazzal megy, az also kepen lathato 8 palack kerul 13 fontba. Ez az olcsobbik gaz, a masik fajta ami a markasabb tura gaz fozokhoz kell azok kb 5font per palack.

1 palack gaz kb 8-12 fozesre eleg, attol fuggoen miket sutsz.

Az esbittel nekem 2 nagy bajom van.
    Iszonyat budos es rettentoen kormol, ami edenyt esbit fole teszel az csupa korom lesz, azt nehez elpakolni mert mindent osszefog, ha turazaskor haszndlod.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Jé, adtak hozzá pluszban még egy 12-es csomag gyújtókockát.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up
    Received: 9
    Given: 43

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Mostani telefonom (Asus Zenfone 2 Laser ZE550KL) nagyon belassult, fagy, újraindul, már válogatnom kell milyen alkalmazások legyenek fent, mert hely is kevés rajta. Céges email sem mûködik, mert minimum 7es android kellene...
    Kinéztem új telefont, esetleg van valakinek tapasztalata róla?
    https://napidroid.hu/igy-mukodik-fli...efone-armor-9/
    Ami miatt ezt néztem ki a flir és strapa kivitel.
    Vagy van jobb vétel ilyen képességekkel? Több pénzt nem szánok egy telefonra, ezt is sokallom már

Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Az ulefone-ról egy dologban hallottam és tapasztaltam rosszat, az a hangminõség.
    Dobozhang, és sokszor nem hallani, mit mondasz bele.

Egy Samsung A32-est vettem, eddig 2 hónap alatt teljesen jól viselkedik.
    A strapa kivitel elérhetõ tokkal is már
    A FLIR-t nem ismerem telefonos közegben, csak kameraként...
    Végül az újabb verziója lett (Armor 12), mert a 9-es nem volt már sehol.
    Kövér és nehéz, de nem érzem rajta a strapabírást. A keret elég vastag de a hátlap nagyon vékonynak tűnik.
    Az új android miatt nekem nagyon hiányzik az automata hívásrögzítés, sokszor jól jött, nagyon szétszórt, feledékeny vagyok.
    Hangja nekem tetszik, a túloldalon nem tudom milyen, de még nem panaszkodtak.
    A hőkamerát meg élvezem

photo_2022-01-31_21-33-27.jpgphoto_2022-01-31_21-33-45.jpgphoto_2022-01-31_21-34-04.jpg
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Elkezdtem frissíteni a készletek listáját. Rendeltem a kutyusnak új nyakörvet. A mostani még április elejéig biztosan jó, de inkább legyen itthon, ráadásul találtam egy nagyon jó akciót úgyhogy jó áron tudtam megvenni. Rendeltem egy kiló C-vitamint, szinbiotikumot, fél kiló kamillavirágzatot. Átnéztem a gyógyszereket és leadtam egy viszonylag nagyobb rendelést. Szerencsére egy általam ismert patika szállít házhoz (az új jogszabály a legtöbb gyógyszertárnál ezt megszüntette), és egy értékhatár felett nincs szállítási díj. Egyeztettem a fegyverbolttal, elvileg hamarosan mennek Pestre, akkor meg tudom csináltatni az Onesta és az Omerta új tanúsítványát. Feltankoltam D-vitaminból is.

Így átolvasva jobb ötlet volt most több dologra költeni, mint megvenni a víztisztítót. Ja és boldog tulajdonosa lettem a Zombi túlélő kézikönyv utolsó elérhető nyomtatott példányának.
    Last edited by P. Dude; 02-07-2022 at 02:45 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy digitális infra hőmérőt vettem, az még belefért a februári keretbe.