Oldala 157 of 162 ElsõElsõ ... 57107147155156157158159 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,561 to 1,570 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 814

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    Én most a víztisztítás kérdésére koncentráltam. (...)
    Az igen! Komoly arzenál. Én nemrég LifeStraw Mission tisztítón gondolkodtam, de aztán inkább több kisebb dolgot vásároltam. Most nézem: január végén 5 literes már nem volt, csak 12 literes. Most már 12 literes sincs, úgyhogy abból is csak pár darab lehetett, vagy talán az volt nekik az utolsó.

Viszont végre lecserélem a fürdőszobai gázbojlert elektromosra. A kiba..ott orosz-ukrán cirkusz miatt amúgy sem árt, de már a kéményseprő is javasolta, hogy 2 éven belül cseréljem le. Hol forró hol hideg, nehezen kezelhető, és ilyenkor aztán egy idő után meg is adhatja magát a gázbojler.

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Az igen! Komoly arzenál. Én nemrég LifeStraw Mission tisztítón gondolkodtam, de aztán inkább több kisebb dolgot vásároltam. Most nézem: január végén 5 literes már nem volt, csak 12 literes. Most már 12 literes sincs, úgyhogy abból is csak pár darab lehetett, vagy talán az volt nekik az utolsó.

Viszont végre lecserélem a fürdőszobai gázbojlert elektromosra. A kiba..ott orosz-ukrán cirkusz miatt amúgy sem árt, de már a kéményseprő is javasolta, hogy 2 éven belül cseréljem le. Hol forró hol hideg, nehezen kezelhető, és ilyenkor aztán egy idő után meg is adhatja magát a gázbojler.
    Köszönöm! Úgy gondoltam - mivel a tiszta víz az egyik legfontosabb dolog - legyenek tartalék megoldások, ha esetleg valami nem működne. A villanybojler azért is jó ötlet, mert ha megszűnne a vezetékes vízellátás, a bojlerben lévő víz akkor is ott marad, és van 100-120 l tartalékod (attól függően, mekkora a bojler).

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    Köszönöm! Úgy gondoltam - mivel a tiszta víz az egyik legfontosabb dolog - legyenek tartalék megoldások, ha esetleg valami nem működne. A villanybojler azért is jó ötlet, mert ha megszűnne a vezetékes vízellátás, a bojlerben lévő víz akkor is ott marad, és van 100-120 l tartalékod (attól függően, mekkora a bojler).
    80 liter, nincsenek nagy igényeim. De igazad van, erre is jó. Van amúgy egy kis ásott kút is, csak ahhoz azért kellene majd valami víztisztító. (De jó drágák...)

Már nagyon várom az új bojlert, mert már tényleg idegesítő volt így zuhanyozni. Pillanatok alatt vagy forró volt a víz vagy teljesen hideg, és alig lehetett szabályozni. Ismerős mesélte, hogy ugyanezt csinálta az ő gázbojlerük is, aztán egyik napról a másikra végleg tönkre is ment.
    Last edited by P. Dude; 02-24-2022 at 10:33 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 31
    Given: 12

0 Not allowed!
    Én épp most vettem egy gyümölcsöst esztergom mellett. Reméltem, hogy nem lóhalálában kell megcsinálnom mindent, de ez úgy láttszik nem fog összejönni...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló darxide21 Hozzászólás megtekintése
    Én épp most vettem egy gyümölcsöst esztergom mellett. Reméltem, hogy nem lóhalálában kell megcsinálnom mindent, de ez úgy láttszik nem fog összejönni...
    Mi nem fog összejönni? A vásárlás, vagy a BOL építés?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 31
    Given: 12

0 Not allowed!
    Hogy nem kell kapkodni, illetve az, hogy épeszű áron rendbe tudom hozni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Én is pont ezen izgulok: tavaly belevágtam egy hasonló projektbe, már lejárt a kifüggesztés ideje, de még várok a hivatal határozatára.

Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 130
    Given: 259

0 Not allowed!
    Egy barátom is két hete vett telket, szóval hasonló cipőben jár. Mindkettőtöknek sok sikert a projekthez, menni fog!
    Loco en el coco

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megjött az elektromos bojler, már csak be kell üzemelni.

Feltankoltam 3 havi macskaeledel konzervet.

Vettem 20 konzervfőzeléket abból, amiben a legtöbb kalória van.

Meg vettem multivitamint és D-vitamint.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Végre üzemel az új bojler. Az utóbbi napokban már akkor is alig jött meleg víz a gázbojlerrel, ha feltettem maxra.

Vettem még 5 hónapra elegendő macska száraz eledelt.