Én most a víztisztítás kérdésére koncentráltam. Beszereztem egy Katadyn Combi Plus vízszűrőt (230 Euro). A készülék előnye, hogy duplán szűr: a beáramló víz átmegy egy 0,2 um pórusméretű, ezüsttel impregnált kerámiaszűrőn, majd egy aktív szenes szűrőn. (Emellett a bevezető csőnek van egy előszűrője is, hogy a nagyobb részecskék ne jussanak be.) A kerámiaszűrő élettartama a gyártó szerint 50 000 l, vízminőségtől függően. Az aktív szenet 200 literenként ajánlott cserélni. A szűrőben van egy henger formájú elem, ide kell az aktív szén granulátumot tölteni. A szűrő aktív szén nélkül is használható. Egy percnyi pumpálással kb. 1 liter tiszta vízhez juthatunk. A szűrőhöz jár egy kiegészítő készlet is, amivel vízcsaphoz lehet csatlakoztatni, ha pl. a vízhálózat szennyeződne, vagy a csapvíz valamilyen okból nem megbízható minőségű.
Emellett beszereztem harmonika alakban összehajtható, 20 literes víztároló kannákat is. Vettem továbbá kávéfőzőhöz való szűrőpapírt: ha esetleg szűrő nélkül, kémiai úton (pl. Neomagnollal vagy Micropur tablettával) kellene vizet fertőtlenítenem, akkor ezt használnám előszűrésre. Van még egy LifeStraw Family szűrő is még korábbról, és gondolkodom egy UV-fénnyel működő SteriPen beszerzésén.