Oldala 22 of 23 ElsõElsõ ... 1220212223 UtolsóUtolsó
Eredmény 211 to 220 of 229

Topic: Nukleáris katasztrófa után

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Hamar meghalni, hogy ne sokáig szenvedve kelljen meghalni?
    Jól nézd meg, mert ilyet többet nem látsz!

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Vajon a sok atomerőmű rajongó most már elgondolkodik kicsit, hogy a nagyon biztonságos atomerőmű azért nem minden körülmények között az?
    Európában a környezeti katasztrófának talán kicsi az esélye, de az emberi tényezőket nem lehet teljesen kiiktatni.
    Terrortámadásnak mindig ott a kockázata plusz egy háború esetén akarva vagy akaratlanul is megsérülhet. A nemrég lezuhant drón is azt csinált volna pakson ott amit akar.
    Azért vicc hogy ilyen felfokozott helyzetben is gond nélkül röpködött az országban.

Tényleg, ilyen erőműveket nem lehet mélyen a föld alá telepíteni hogy nagyobb védelme legyen?
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 934
    Given: 975

0 Not allowed!
    Igaz, de ha azt nézzük hogy mi történt a vízerőművel Kínában, elég volt egy baleset és a víz elvitte az egész hóbelebancot és 200.000 halott lett. És van még néhány olyan vízerőmű amit csak a szentlélek tart. Azt hiszem hogy Indiában van most egy ami bármelyik pillanatban átszakadhat és városokat vihet el. Elég stresszes lehet ott élni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Vajon a sok atomerőmű rajongó most már elgondolkodik kicsit, hogy a nagyon biztonságos atomerőmű azért nem minden körülmények között az?
    Európában a környezeti katasztrófának talán kicsi az esélye, de az emberi tényezőket nem lehet teljesen kiiktatni.
    Terrortámadásnak mindig ott a kockázata plusz egy háború esetén akarva vagy akaratlanul is megsérülhet. A nemrég lezuhant drón is azt csinált volna pakson ott amit akar.
    Azért vicc hogy ilyen felfokozott helyzetben is gond nélkül röpködött az országban.

Tényleg, ilyen erőműveket nem lehet mélyen a föld alá telepíteni hogy nagyobb védelme legyen?
    Ha így haladnak a dolgok, megnyugodhatunk. Szerintem csak idő kérdése és Paks II. is a kukába kerül, mert amint a nyugati barátaink megoldják a saját energiaproblémájukat, onnantól kezdve rákényszerítik a magyar kormányt, hogy állítsa le az oroszokkal való együttműködést.

Egyébként - ha jól tudom - az atomerőművek egy utasszállító becsapódását is ki kellene bírják. Paks II-t már biztos így tervezték. Egy olyan kis drón aligha tudott volna komolyabb károkat okozni. Szerintem.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Igaz, de ha azt nézzük hogy mi történt a vízerőművel Kínában, elég volt egy baleset és a víz elvitte az egész hóbelebancot és 200.000 halott lett. És van még néhány olyan vízerőmű amit csak a szentlélek tart. Azt hiszem hogy Indiában van most egy ami bármelyik pillanatban átszakadhat és városokat vihet el. Elég stresszes lehet ott élni.
    igaz, de ilyen "csak" helyi katasztrófát okoz szerencsére.

Családban és a környezetemben sokan haltak meg rákos megbetegedésben. Ki tudja nem volt-e köze a csernobili szennyezésnek amit erre fújt a szél.
    Gyerekként én is legeltem a kertben mosás nélkül a sóskát.
    Ha azonnal tud az ember a dologról azért ha nem nagy a szennyezés tud valamennyire vigyázni, de a politika most sem működik másképp.

Most akadtam bele épp, de lehet csak ijesztegetés ez is: Kiszedték a horvátok a rejtélyes drón fekete dobozát: a repülőgépen robbanószerkezet volt

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Ha így haladnak a dolgok, megnyugodhatunk. Szerintem csak idő kérdése és Paks II. is a kukába kerül, mert amint a nyugati barátaink megoldják a saját energiaproblémájukat, onnantól kezdve rákényszerítik a magyar kormányt, hogy állítsa le az oroszokkal való együttműködést.

Egyébként - ha jól tudom - az atomerőművek egy utasszállító becsapódását is ki kellene bírják. Paks II-t már biztos így tervezték. Egy olyan kis drón aligha tudott volna komolyabb károkat okozni. Szerintem.
    Így legyen!

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Altalaban a vegyi uzemek sokkal veszelyesebbek, megis van egy halom beloluk.

Es ahogy TMIB is irta, messze tobben haltak meg vizeromutol, mint atomeromutol.

Bel

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    az atomerőművek egy utasszállító becsapódását is ki kellene bírják. Paks II-t már biztos így tervezték. Egy olyan kis drón aligha tudott volna komolyabb károkat okozni. Szerintem.
    Szia,

Egyreszt igen, igazad van: a reaktort megvedte volna a vasbeton szerkezete (persze a kisegito berendezeseket nem, vagyis az aramtermeles leallt volna).

Masreszt amirol szo van, ez a "kis dron"-t a 70-es evekben terveztek a Szovjetunioban.

Szoval mikozben a jelenlegi szabalyozas 120 gramm alatt nem teszi kotelezove a hatosagnal a dronok regisztraciojat, ez nem 120 gramm, nem is 120 kg, hanem kb. 5 tonna.

Bel

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 817

0 Not allowed!

Cikkben is olvasható rövidebben (bár a videó is csak 25 perc):

Atomháború?

Nem nagyon követem a háború eseményeit. A fenti videóban Bogár László említi hogy az ukrán haderő már kétszer belőtt a Krímbe, ráadásul ott komoly orosz támaszpontokat semmisített meg lőszerkészlettel együtt. Tette mindezt ugye a nagy hatótávolságú amerikai rakétákkal. Teszem hozzá: a videó kiválóan vázolja fel hogy ez már egyértelműen világháború. És hogy természetesen nem Oroszország és "Ukrajna", hanem Oroszország és a háttérhatalom által futtatott qrva, vagyis az USA között zajlik (ahol a demokraták és a republikánusok egymást licitálják túl a háború támogatásában, és hol van még a novemberi választás...).

A lényeg: az oroszok korábban már világossá tették (talán Medvegyev nyilatkozta), hogy ha Ukrajna akár csak belő a Krímbe, arra atomcsapás lesz a válasz.

Emellett az ukránok nemrég török gyártású és Törökország által Ukrajnába szállított drónokkal támadták Szevasztopolban az orosz tengerészeti központot.

Szóval úgy néz ki most van a történelemben az eddigi legnagyobb esély az atomháborúra, és az esély folyamatosan növekszik. Ahogyan Amerika kiprovokálta a háborút, most megpróbálja kiprovokálni az atomháborút. Bogár László rámutat, hogy még a hidegháború legkeményebb időszakában sem volt olyan hogy tudatosan lerombolták volna a legalapvetőbb diplomáciai csatornákat. (Hiszen pont akkor jött létre a forródrót.) Ehhez képest most az USA-ban a republikánusok követelik hogy Észak-Korea, Kuba, Irán és Szíria mellett Oroszországot is minősítsék latorállammá, stb.

Persze ezzel nem mondom hogy atomháború lesz, mert én más tényezőket is figyelembe veszek (és nem, nem a Bogár László által említett "egyetemes szeretet létenergiáját"), de a lehetősége megvan az biztos. Eddig ezt nem láttam ennyire, mert ahogy mondtam nem követtem a háború eseményeit. Azt persze eddig is tudtam (sokan nem tudják), hogy az atomfegyverkezést egészen pontosan a világ elpusztításának konkrét és tudatos céljával hozta létre a háttérhatalom, és ugyanezzel a céllal hozta létre eredetileg is az atomháborús veszélyhelyzetet. Azt is sejtettem hogy "a háttérhatalom háttere" miért engedhetné meg magának a nukleáris apokalipszist anélkül hogy a saját épségéért aggódnia kellene. De azt nem gondoltam hogy ezt tényleg megpróbálják most az amerikai-orosz háborúval.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 817

0 Not allowed!
    Alakul ez... Vajon "hivatalosan" is elkezdődik a világháború? Az nem lenne jó, mert Amerikát és Oroszországot valószínűleg nem sok minden tartaná vissza egymással szemben a nukleáris fegyverek alkalmazásától.

Vékony vonal választja el az Egyesült Államokat a háborúba való belépéstől

Az orosz külügyminisztérium azt állítja, hogy az Egyesült Államokat vékony vonal választja el attól, hogy az Ukrajna elleni háború részesévé váljon – írja az Ukrajinszka Pravda.

Többször figyelmeztettük az Egyesült Államokat tetteik következményeire. Kijev fegyverrel való ellátásával és az egyéb támogatási formákkal az Egyesült Államok közel áll ahhoz, hogy valódi részese legyen a konfliktusnak

– mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

Hozzátette, hogy Oroszország használhat nukleáris fegyvereket is, ha az orosz állam léte kerül veszélybe, mivel "az orosz katonai doktrínában ez meg van írva".