Oldala 81 of 84 ElsõElsõ ... 31717980818283 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 801 to 810 of 833

Topic: Elemlámpák, lámpák, világító alkalmatosságok

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Örülök, hogy hasznosnak találtad
    Most ismét előtérbe kerültek a prepper dolgok picikét, ezért lesznek hamarosan írások AAA elemmel/akkuval üzemelőfejlámpákról is egyébként, csak mivel épp egyéb "bajaim" is vannak, ezért nem vagyok most túlságosan elengedve pénzügyileg. Szóval elemmel (is) üzemelő lámpa tesztek lesznek idén, ha nem cikk, akkor poszt formájában, ezeket ide is le fogom írni természetesen. Mivel a lítium akku töltése ha nincs áram elég macera, az alkáli elemek pedig már simán elállnak 10 évet is ha "normális" gyártótól származnak, ezért erőltetni fogom ezt a vonalat is AA és AAA elemmel működő rúd és fejlámpákkal.
    Egyébként lehet velük "élni", de azért a lítium akkus lámpákat míg minden adott nem szabad figyelmen kívül hagyni.
    Jelenleg az alábbi párossal túráztam éjszaka: Black Diamond ReVolt 350 fejlámpa (sajnos nem tudok én sem olcsó és kedvezményt adó beszerzési forrásról) + Fenix E20 v2.0 (kuponnal -10% elérhető) rúdlámpa párossal.
    Tapasztalatom szerint a fejlámpa egészen korrekten működik, teljesen más kategória, mint a piacos/kínai boltos verziók. Bátran állítom, hogy ez a fejlámpa már alkalmas biztonságos közlekedésre nehéz terepen is, márpedig ezzel kapcsolatban igencsak szkeptikus voltam. Amit még szeretnék beszerezni AAA elemes/lítium akkus fejlámpát a "nagyobb" teszthez, hogy a kb. 20e Ft-os kategóriában AAA elemmel is üzemelő, de akkus fejlámpákból mit érdemes választani: Petzl Actik Core és Nitecore UT27. Szándékosan erre a 3 darabra szűkítettem le a kört: Petzl-ből ez tudja a közel 100 méteres távolságot nyújtani ebben az árban és ezzel a kettős áramforrással megspékelve, a Nitecore palettáján pedig ez az újdonság kecsegtet nagyon jó paraméterekkel. Ledlenser nincs ebben az árban, a Fenix fejlámpája pedig elég alacsony hatótávval rendelkezik, mást pedig nem nagyon találtam ami elérhető lenne bárki számára ezeken kívül. Szóval a fejlámpákból ezeket tervezem, és valószínűleg meg is fogom őket tartani a saját (családi) felszerelésembe.
    A rúdlámpa kérdés picit nehézkesebb, már írtam a Maglite Mini Pro+-ról, vele még nem voltam kint ezzel a fejlámpával, illetve a Nitecore MT22A van még nekem 2x AA elemes lámpából, amit meg is tartottam, vele szintén nem próbáltam ki az elemes fejlámpa párosítást. Nehéz a helyzet, mert a kínálat radikálisan lecsökkent ebben a kategóriában, de án azt látom, hogy az 1x AA elemes lámpák jelentősen rövidebb üzemidő mellett tudnak sokkal kisebb hatótávot is, míg a 2x AA elemes piac beszűkült, nem nagyon van mit venni, ami szerintem megbízható lenne.
    hali
    en 2 fejlampat hasznalok, a nitecore pipalampat amit te ajanlottal, miota normalis toltot es akkut hasznalok hozza azota teljesen meg vagyokvele elegedve. ez egyebkent nekem egy nagy negativ meglepetes volt, hogy meg az akkukra es a toltore is extraba kellet koltenem mert nem mindegy hogy milyet hasznalok.
    a nitecore elott tobbnyire aaa elemes dolgaim voltak, meg most is van jo par. ami fejlampat akartam emliteni aaa elemes kategoriaban az az energizer vision, szerintem szuper ar erteku termek, egy 350 lumenes van belole kb 3 eve, hiba nelkul mukodik es olcso volt, most lattam, hogy kijott a 450 lumenes modell is, abbol is veszek egyet. szerintem egy posztot ez is megerne, ha meg nem volt es lesz ra idod.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 252
    Given: 297

0 Not allowed!
    Olight Obulb MC hangulatfény/vészeseti világítás tesztem a blogon megjelent.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

0 Not allowed!
    A napokban a Media Markt-ban megláttem egy Ledlenser H5R Core fejlámpát, és nem tudtam otthagyni... Az eddigi fejlámpáimhoz képest elég komoly darabnak látszik. Felpróbálva úgy érzem, kényelmes viselni, védettsége IP 67 minősítésű (teljes védelem a por behatolása ellen, védelem az eső, ráömlő víz, néhány másodperces hideg víz alá merítés ellen). Előnynek tartom a folyamatosan állítható fényerőt, és a mágneses töltőrendszert. A fényerősség 15 és 300 Lumen között változtatható, "boost" fényerőssége 500 Lumen.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem akarok belevau, de igazából jobb lett volna ha ellenállsz és egy kérdést feldobsz ide, hátha valaki segít, akár én is. Szerintem ebben az árkategóriában van sokkal de sokkal jobb fejlámpa is. Ettől függetlenül remélem jól fogod tudni hasznosítani a jövőben

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem akarok belevau, de igazából jobb lett volna ha ellenállsz és egy kérdést feldobsz ide, hátha valaki segít, akár én is. Szerintem ebben az árkategóriában van sokkal de sokkal jobb fejlámpa is. Ettől függetlenül remélem jól fogod tudni hasznosítani a jövőben
    Mit ajánlanál?

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    NEBO lámpákkal van valakinek tapasztalata? Olight Perun 2-t érdemes-e venni?

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A blogomon elég terjedelmes ismereteket szerezhetsz elemlámpa/fejlámpa ügyben is. Sajnos nincs időm mostanság a blogolásra, de attól független "aktív" vagyok, a lámpáim aktívan használom is.
    Az Olight szerintem jobb választás mint a ledlenser, ettől független arról is tudnod kell, hogy elég speckó akkut használ, prepper szempontból kevésbé előnyös dolog ez. Manapság már egészen nehéz olyan fejlámpát beszerezni, ami valami miatt nem igényel valami speciális, pl. nagyáramú akkut, vagy egyedi akkut, esetleg még elemmel is képes üzemelni. Jelenleg azt mondom, hogy a Nitecore HC65 v2 az egyik legjobb fejlámpa a piacon, egészen reális az ára, a képességei szerintem elég jók, a kezelése sem ördögtől való, bár van akinek problémás még ez is. Ez nem jelenti azt, hogy más teljesen jó termék ne lenne a piacon, de én nem találkoztam vele, nem próbáltam még ki, vagy nem láttam használat közben. Fenix, Nitecore, Olight palettáját tudom ajánlani, a reális amit várhatsz egy fejlámpától az a stabil 7-800 lumen környéki fényáram, a felette lévő értékek csak rövid időre állnak rendelkezésre. Érdemes azt megnézni, hogy milyen fokozatok vannak a menüben, mert alap esetben az alsóbb fokozatokkal fogod használni a fejlámpát, hacsak nem igényled a nappali világosságot menet közben, de akkor az üzemidőd már drasztikusan le fog csökkenni.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A blogomon elég terjedelmes ismereteket szerezhetsz elemlámpa/fejlámpa ügyben is. Sajnos nincs időm mostanság a blogolásra, de attól független "aktív" vagyok, a lámpáim aktívan használom is.
    Az Olight szerintem jobb választás mint a ledlenser, ettől független arról is tudnod kell, hogy elég speckó akkut használ, prepper szempontból kevésbé előnyös dolog ez. Manapság már egészen nehéz olyan fejlámpát beszerezni, ami valami miatt nem igényel valami speciális, pl. nagyáramú akkut, vagy egyedi akkut, esetleg még elemmel is képes üzemelni. Jelenleg azt mondom, hogy a Nitecore HC65 v2 az egyik legjobb fejlámpa a piacon, egészen reális az ára, a képességei szerintem elég jók, a kezelése sem ördögtől való, bár van akinek problémás még ez is. Ez nem jelenti azt, hogy más teljesen jó termék ne lenne a piacon, de én nem találkoztam vele, nem próbáltam még ki, vagy nem láttam használat közben. Fenix, Nitecore, Olight palettáját tudom ajánlani, a reális amit várhatsz egy fejlámpától az a stabil 7-800 lumen környéki fényáram, a felette lévő értékek csak rövid időre állnak rendelkezésre. Érdemes azt megnézni, hogy milyen fokozatok vannak a menüben, mert alap esetben az alsóbb fokozatokkal fogod használni a fejlámpát, hacsak nem igényled a nappali világosságot menet közben, de akkor az üzemidőd már drasztikusan le fog csökkenni.
    Nagyon köszönöm a választ!

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jó hírem van a Fenix fanoknak:

Sikerült a kronium.hu oldal üzemeltetőjétől, a kronium-tól 10%-os kupont szereznem. A kupon minden Fenix termékre használható 2022.06.30-ig bezárólag.
    Szállítás packeta csomagponra 15000Ft felett ingyenes, DPD 30000Ft felett ingyenes, a GLS pedig 55000Ft rendelési érték felett ingyenes.
    Garancia 5 év, bármi gond van packeta ingyen viszi vissza a kroniumnak a hibás terméket, amit javítás/csere után szintén ingyenesen juttatnak vissza a feladónak.

Kuponkód: LAMPABLOG10

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 492
    Given: 910

0 Not allowed!
    Szia WestBam, talán ezt a topicot előbb olvasod. Szeretném néhány dologban a tanácsodat kérni.

Először is azt szeretném kérdezni, hogy milyen lámpákat ajánlanál? Sima elemes zseblámpára, és újratölthető elemesre is gondoltam. Első körben tegyük fel, hogy nem néznénk az árat. Csak azt hogy szerinted melyikek a legjobbak.

A másik dolog: elképzelhető hogy lakásvásárlás előtt állok, bár ez még csak elméleti lehetőség. Arra most nem térnék ki hogy a ház vagy a lakás jobb-e prepper szempontból. Az én helyzetemben egy saját lakás jobb lenne prepper szempontból mint a mostani lakhelyem, ennyi a lényeg.

Ha jól tudom te lakásban élsz, és nagyon komoly tapasztalatod van a "lakás-prepperkedés" témájában. Konkrétan minden érdekelne. Mi az ami nálatok tartósan bevált, mit gondolnál a legjobb befektetésnek eszközök/berendezés/felszerelés terén? Miket szereznél be először egy lakásba?

Például olvastam a szobai fűtésről szóló topicban, hogy kipróbáltad a szieszta kályhát és használhatatlan volt. Ez is hasznos információ volt nekem, mert nézegettem én is a sziesztát. Akkor 2015-ben Zibro petróleumkályhán gondolkodtál. Végül megvetted? Ha igen, bevált?

Előre is köszi ha tudsz időt szakítani a válaszra!

A topic keresõszavai: