0
| Thumbs Up |
| Received: 88 Given: 35 |
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Nem termesztek, csak egyszer valaki kérdezte nem-e kell, gondoltam ültetek aztán jó lesz valamire
Egy patak partjától kaptam, de nálam nem vizes környezetben él.
Itthon van egy kevés meg a kisháznál, ott most ültettem belőle még a telek végére, ahol szaporodhat szabadon.
Virághoz, paradicsomhoz használunk belőle.
Csak annyit foglalkozom vele hogy kordában tartom mert terjeszkedik főleg a szomszéd felé.
Fűzet is ültettem, hátha lesz valamikor kedvem kosarat fonni.
Papám nagyon ügyes volt, rengeteg kosarat, seprűt csinált, sajnos nem tanultam tőle, mindig volt "fontosabb" dolgom![]()
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
Én is szeretnék valami kis bambusz-sövényt ami növénytámasznak való karóval is ellát. Már nézegetem a neten az itthon elérhető, télálló fajtákat. Őszig eldöntöm mi legyen.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Állítólag rengeteg fajtája van. Egy barátom is kapott valakitől, valamilyent, az nem maradt meg.
Kaptam én is egy másik fajtát, az szerintem semmirevaló, gyorsan vastagra nő de gyenge, kinézetre a kukorica szárára hasonlít nekem.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Melyik csoport lenne az? Köszi![]()
Loco en el coco
Bambusz kedvelők
Én kiírtam csoportban, hogy honnan vagyok és ingyen elhozhatót keresek. Többen is ajánlották. Így lett bambuszom.
| Thumbs Up |
| Received: 35 Given: 12 |
Sziasztok! Fehér akác terméséből ki lehet nyomni ilyen fehér, zselé szerű anyagot. Ismerősöm mesélte, hogy ők régen sokat ették ezt a matériát, mikor a nagyapjánál voltak szabadkán. Az érdekelne, hogy ki-mit tud ennek fogyasztásáról?
| Thumbs Up |
| Received: 145 Given: 1 |
Amennyiben a fent nevezett fehér akác azonos a gledícsiával, aminek hosszú, lapos termése van, akkor annak a magjából lehet lisztet őrölni, vagy főzeléknek elkészíteni.
A fáról:
https://egeszsegter.hu/cikk/920/gled...lyes#gsc.tab=0
Egy videó a magokról:
https://www.youtube.com/watch?v=GdH16Yz6rlw
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.