Oldala 202 of 220 ElsõElsõ ... 102152192200201202203204212 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 2,011 to 2,020 of 2200

Topic: Off topic

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 1

0 Not allowed!
    Észrevettétek hogy a google keresővel nem lehet megtalálni a fórumot?Régebben ha beírtam hogy magyar prepper fórum,az első találatokban benne volt a fórum címe,most meg vagy 10 oldalt megnyitottam mire találtam egy működő hivatkozást.Pedig tudtam hogy mit keresek.Szerintem ezért van kevesebb új tag mostanában.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Hm... Igazad van, én is rákerestem, nem ad ki találatot a fórumra.

Ami érdekes hogy DuckDuckGo keresővel az első találat a fórum linkje. Vajon a Google-nak mi baja a "velünk"?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Az a baj hogy Magyarországon az emberek 90%-a google keresőt használja,pedig jó lenne ha többen rátalálnának a fórumra.Ennyi év alatt szerintem elég sok tapasztalat és tudásanyag felhalmozódott itt,ráadásul Magyar nyelven,és nagyrészt a helyi viszonyokhoz igazodva.Hasonlóról nem tudok.Bushcraft meg túlélés persze van dögivel,ami pár dologban átfedi egymást a prepperkedéssel,de elég távol áll tőle.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A folyamatos domain név csere is okolható érte, viszont a megújítás nagyon sokba kerül. Most hosszabb időre vettem meg, de most meg úgy tűnik hogy a Google nem akarja sehová se kitenni. Hiába van sok hozzászólás a nyitott részen, azokat nem teszi a Google a találatok közé.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Írom mi történt:

Apám árulja a kocsiját, erre mondja tegnap hogy van egy email amit le kéne hogy fordítsak neki.

Kérdem micsoda, azt válaszolta hogy egy horvát nő akarja megvenni a kocsit.

Lefordítom neki az emailt, de egyre gyanúsabb.

Egy bank mondja hogy náluk van a vételár, de apám utaljon át 350ezer forintot az autó-szállító cégnek. És a bank akkor utalja át a pénzt a kocsiért.

Aha...

Na kicsit nyomozni kezdtem.

Először is, a bank nem horvát bank, hanem cseh. Tovább nézem, az email egy részét egy random weboldalról másolták be. További vizsgálódás, a bank email címe hamis. Az email amiről érkezett az a bank neve (kukac) ingyenes emailszolgáltató . valami.

Jó, akkor ez totál gyanús. Nézzük a szállítócéget! Ja, az sem horvát. De nem is cseh. Az egy írországi cég.

Ügy lezárva.

1 személy kiadja magát vevőnek, majd banki átutalós emailt hamisít és elküldi az eladónak. Az email elsőre hivatalosnak tűnik, tehát az átlagembernek szemet sem szúrna. Az email azt írja hogy utaljon át eladó 350ezer Ft-ot egy fals, autószállító cégnek, majd küldjön róla bizonylatot ugyanarra az email címre. Ha elküldi a pénzt, törli az emailcímet a csaló és örökre eltűnik. Az állítólagos vevő sosem létezett, a bank sem létezett, csak egy cég van ami pénzt kapott, de sok ezer kilométerrel odébb, tehát a rendőrségi feljelentés nem fog érni semmit. Valószínűleg ott csak egy üres iroda van, semmi más.

Közbeléptem és apám nem küldött nekik pénzt, viszont előtte rengeteg személyes adatát igen, a banki adataival együtt együtt.

Ja, és ugye ott volt öcsém, néhány éve, akit nagyon hasonló módszerrel akartak lehúzni, csak ő a motorját árulta. Ott nem horvát nő volt, hanem német, és nála nigériába kellett volna szállíttatni a filléres motort. Szerintem azt a sztorit is leírtam ide valahová.

Mindenki legyen óvatos...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem sok hozzászólás van mostanában, gondolom itt az uborkaszezon.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Nem sok hozzászólás van mostanában, gondolom itt az uborkaszezon.
    Mindenki nyaral, itt a fesztiválszezon stb...

Az utóbbi időben inkább olvasó-üzemmódban vagyok, mert telefonról nem szeretek gépelni.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 62

0 Not allowed!
    Én rendszeresen idenézek, de mivel nincs téma, nincs mihez hozzászólni
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na igen, a háború téma lejárt lemez, a Covid is, a majomkór úgy tűnik hogy nem lesz akkora világjárvány mint amennyire beharangozták. Az infláción lehetne keseregni, csak nem érdemes. Csak azon matekozhatunk hogy mi lesz a következő dolog a világban.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Utálom a focit, de most nézem hogy a múltkor ugye győztek a magyarok az angolok ellen. Betudtam annak hogy mázlijuk volt. De most meg 4-0-ra verték a magyarok az térdepelőket. Itt már azért én is elismerem azt hogy jogos lehet az a győzelem.

https://www.nemzetisport.hu/magyar_v...orszag-2897809