Oldala 203 of 220 ElsõElsõ ... 103153193201202203204205213 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 2,021 to 2,030 of 2200

Topic: Off topic

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 463
    Given: 826

0 Not allowed!
    Én azért vagyok ritkábban mert most nem prepperkedem. Ill. de, csak "másként".

Például kb. 3 hete nem iszom kávét. Ez tekinthető prepperkedésnek? Ha arra gondolunk hogy mondjuk nem lesz pénz olyan luxuscikkekre mint a kávé, és akkor sok embernek kényszerből kell majd leszoknia róla, akkor igen. Persze már most is pénzt lehet spórolni vele.

Több korábbi próbálkozás után az edzés is mostanra állt be. Az Old Man Strength program bejött. Egy hónapja csinálom, fokozatosan megy le a fölösleg, alakul az izomzat, mozgékonyabb és hajlékonyabb vagyok.

A főzést még nem kezdtem el, de szerepel a tervek között. Viszont egészségesebben táplálkozom, ami megint meglátszik a súlyomon.

Végeztem egy kis kutatást és vitamint is váltottam, stb.

Ez annyiban prepperkedés, hogy ha például a "covid" valódi veszélyes járvány lett volna, akkor az lett volna az alap hogy a lakosság sportoljon, táplálkozzon normálisan, ne legyen elhízott, és szedjen mindenki egy jól összeállított multivitamint. És akkor nem lesz beteg attól se ha felé köhögnek.

Ez az életmód viszont drágább, és a minimálbérből nem sok marad. Azt sem hiszem hogy luxus lenne, hogy ha magamra odafigyelek akkor a macseknak is normális eledelt és almot veszek. Ami hó végére marad azt olyan luxuscikkekre kell költenem, mint például ruha vagy fogkefe.

Szóval a prepperkedés most szünetel. Bár épp most mesélte ismerősöm, hogy már tartós élelmiszerből is egyre kevesebb van a polcokon. Adott esetben már nem csak az olcsó de a drága húskonzervet se kapni, és a kereskedők is csak széttárják a kezüket, hogy valahol biztos van az a konzerv de nem náluk. Ez egy mesterségesen generált dolog lehet, visszatartják az élelmiszert, vermelik, eldugdossák valami raktárakban vagy nem tudom. Mert van az biztos, csak nem tudni hol van.

Nekem még van valamennyi készletem. Remélem hogy a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb felvesznek valahova jogászként, és akkor újra tudok gyűjtögetni.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131
    Given: 1

0 Not allowed!
    [QUOTE=P. Dude;107504...

Szóval a prepperkedés most szünetel. Bár épp most mesélte ismerősöm, hogy már tartós élelmiszerből is egyre kevesebb van a polcokon. Adott esetben már nem csak az olcsó de a drága húskonzervet se kapni, és a kereskedők is csak széttárják a kezüket, hogy valahol biztos van az a konzerv de nem náluk. Ez egy mesterségesen generált dolog lehet, visszatartják az élelmiszert, vermelik, eldugdossák valami raktárakban vagy nem tudom. Mert van az biztos, csak nem tudni hol van.

Nekem még van valamennyi készletem. Remélem hogy a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb felvesznek valahova jogászként, és akkor újra tudok gyűjtögetni.[/QUOTE]

Nem tudom, merre élsz az országban, de nálunk(megyeszékhely), minden is van a boltokban.
    Az előfordul pl. hogy 1 napig nincs cukor/liszt/olaj, de utána megint kapható.
    Ha az egyik boltban nincs, a másikban kapható.

ÉRdekes ezt olvasni...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Lidl-ben nem volt körtés ízesítésű szénsavmentes víz...
    Komolyra fordítva én se tapasztaltam, hogy bármiből is hiány lenne.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Akkor csak hülyeséget beszélt. Lehet megnézte egyetlen szokásos boltban aztán abból vont le következtetést, nem tudom. Mostanában én nem nagyon nézegettem a konzerveket stb.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Hiányt én sem tapasztaltam, csak drágaságot. Konzerv, lőszer, üzemanyag - mind durván drágult

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 62

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Lidl-ben nem volt körtés ízesítésű szénsavmentes víz...
    Komolyra fordítva én se tapasztaltam, hogy bármiből is hiány lenne.
    Én az utóbbi 2 hónapban kb. heti 2x voltam lidl-ben, cukor 1x volt a raklapon 14kg (amiből 2-t el is vittem). Szombathely.
    Az elején liszt is hiány volt, de már mindig van.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Én az utóbbi 2 hónapban kb. heti 2x voltam lidl-ben, cukor 1x volt a raklapon 14kg (amiből 2-t el is vittem). Szombathely.
    Az elején liszt is hiány volt, de már mindig van.
    Erről jut eszembe, hogy egy másik ismerős meg arról számolt be a napokban, hogy alig talál kristálycukrot. Ő egy kisebb településen lakik, de be szokott járni vásárolni a megyeszékhelyre. Úgy látszik ezek ilyen időszakos vagy egy-egy helyre aktuálisan jellemző hiányok. Ezt sem figyeltem mert van otthon valami 5 kiló cukor (bár most már kerülöm de anno megvettem és úgyis örökké tart a szavatossága, elfér). De ennek is például mi lehet az oka? Mégis miért nem lehet valahol cukrot kapni?

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 62

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Mégis miért nem lehet valahol cukrot kapni?
    Lehet a nyomott áron veszteséges nekik és így csak pl. naponta egyszer tesznek ki egy raklappal, hogy a hatóság ne tudjon belekötni hogy nem árulnak?
    Ha jól emlékszem 10kg/fő a korlát, Eco Family-ben 2kg.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    A legfelsőbb bíróság bíráinak a háza előtt tüntetnek, az abortuszért. Szivárványos zászlóval. Magyarázza már el nekem valaki hogy egy leszbikus vagy 2 férfi meleg párnak ez a téma miért annyira fontos... A leszbikusok nem ejtik egymást teherbe, ahogy a meleg férfiak sem lesznek terhesek. Nem bunkóságból mondom, csak a tüntetős szivárvány-zászlós fotó kapcsán jutott eszembe...

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    A legfelsőbb bíróság bíráinak a háza előtt tüntetnek, az abortuszért. Szivárványos zászlóval. Magyarázza már el nekem valaki hogy egy leszbikus vagy 2 férfi meleg párnak ez a téma miért annyira fontos... A leszbikusok egymást teherbe, ahogy a meleg férfiak sem lesznek terhesek. Nem bunkóságból mondom, csak a tüntetős szivárvány-zászlós fotó kapcsán jutott eszembe...
    "Minden publicitás jó, kivéve a nekrológot"
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.