0
De én érdeklődésnek vettem, mert azt firtattad hogy engem milyen SHTF érintett vagy nem érintett. Az érdeklődést pedig illik megköszönni.
Viszont ha már így beszélgetünk, engem is érdekelne hogy miért vagy biztos benne, hogy a gabona nem jut el Afrikába, és emiatt már most is milliók éheznek ott? Nem követem az eseményeket, de anno úgy hallottam hogy nyitva hagytak valami folyosót Ukrajnának, ahol mehet az áruszállítás.
Azt pedig nem értem hogy miért gondolod, hogy az oroszok feltétlenül civil földművesekre lövöldöznének.
Ill. tudnál adni hiteles forrást akár egyetlen aláaknásított búzamezőről?
A bónusz kérdésem: Afrikában ugyebár régóta komoly probléma az éhezés. Mivel magyarázható, hogy az ott élők látják hogy nincs élelmiszer, és mégis futószalagon népesedil túl a kontinens?Ha már annyira sajnáljuk őket.
Last edited by P. Dude; 07-07-2022 at 04:56 AM.
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 142 |
Szia,
Nem tudom, ki az, akinek hiszel.
Pl. Nepszava? "Hadihajókkal blokád alatt tartják a békeidőben gabonaexportra használt fekete-tengeri ukrán kikötőket. Katonai szempontból értéktelen célpontokra, például silókra, műtrágya raktárakra, termőföldekre és agrárlétesítményekre mérnek csapásokat. ... Ukrajna ezközben mindössze 1 millió tonna gabonát tudott külföldre szállítani májusban, harmadannyit, mint tavaly ilyenkor. Kijevben úgy számolnak, hogy alternatív útvonalakon - közúton, vasúton, illetve a Dunán - havi 2 millió tonnára növelhetik a kivitelt, de a logisztikai nehézségek miatt nincs esély visszaállni a háború előtti 3-4 millió tonnás szintre."
Vagy csak a papa? "A katolikus egyházfő kijelentette, „nagy aggodalmat” kelt az ukrajnai búzaexportot sújtó blokád, amelytől több millió ember függ, mindenekelőtt a szegényebb országokban."
Tehat az oroszok keptelenek elzarni minden utvonalat, de igy is a valosagban 1/3-ra, elmeletben 2/3-ra csokkentik az ukran exportot.
"Ukrajna aknamezői | Földművelés a háború idején"
Bel
Last edited by bel; 07-07-2022 at 06:00 PM.
Senkinek sem "hiszek" arról, hogy éppen mi történik a háborúban Ukrajnában. Főleg nem a Népszavának, és legfőképpenkülönösenhatványozottan nem a pápa elvtársnak. Ami persze nem jelenti hogy konkrétan ebben a kérdésben ne mondhatnának éppen igazat.
Engem szimplán a pontos valóság érdekelne, amit véleményem szerint 2022-ben, egy háború idején sajnos nem fogunk megtudni sem a hazai/nemzetközi médiából, sem az olyan főfa..októl mint a pápa. Ill. ahogy mondtam, lehet hogy egy-egy kérdésben pont a valóságot közlik (legalábbis nagyjából), de az is mindegy mert innen Magyarországról úgysem tudunk leellenőrizni semmit. Azt tudjuk hogy háború van és lövik egymást. Többet nem nagyon.
Az biztos hogy ha tényleg itt fog dörömbölni a határon fél Afrika, akkor helytálló volt a közlés. Aminek egyébként I. Ferenc kifejezetten örvendene.
| Thumbs Up |
| Received: 88 Given: 35 |
Sok ellentmondás van a hírekben. Nyilvánvalóan az oroszok kihasználnak minden lehetőséget, hogy Nyugatnak kellemetlenkedjenek. Nyugatnak pedig sokkal jobban fáj az energiaválság, mint az afrikai éhezés. Persze megy szöveg, hogy jaj szegény afrikaiak éhen halnak Putyin miatt, de félévszázada ez megy Afrikában. Sem a Nyugat, sem az Afrikai országok nem azon voltak, hogy a kontinens élelmiszerszempontból önellátó legyen.
Másrészt, szerintem Putyintól nagyobb eséllyel várhatnak segítséget, mert az oroszoknak van elég gabonájuk, amit eladhatnak az éhező afrikai országoknak. Az utóbbiak inkább oroszok mellé állnak, minthogy éhen haljanak.
Korábban sokszor olvastuk, hogy az oroszok mindjárt kifogynak a rakétákból, ehhez képest nekem ellentmondásosan hangzik, hogy ennek ellenére stratégiailag jelentéktelen búzamezőket, gabonasilókat rakétáznak, aknáznak alá. Mit csinálnátok, ha egy búzamezőt elakarnátok pusztítani? Rakétáznátok, meg aláaknáznátok? Vagy inkább szélfelől felgyújtanátok néhány kanna benzin, meg egy doboz gyufa segítségével? Szóval ez "az oroszok az búzamezőket ágyúzzák" elég nagy marhaságnak hangzik, kivéve persze, ha az ukrán katonák ott lapulnak a kalászok között.
Ma azt olvastam, hogy "az odesszai hatóságok arról számoltak be, hogy a régióban és a Kígyó-szigeten lévő gabonasilókat rakétákkal lőtték az oroszok". Ezen a 17 hektáros szigeten minek lennének gabonasilók? Ott tuti nem termelnek gabonát. A helyi, pár tucat lakosnak meg nem gabonát visznek ellátmányként, hanem egyből kenyeret. A gabonához malom, meg pékség is kellene. Nekem ez a hír is bűzlik.
https://index.hu/kulfold/2022/07/07/...ok-odesszanal/
Az ukránok haditengerészete megsemmisült az első napokban. Nyilván aláaknázták Odessza kikötőjét és joggal tartanak attól, hogy ha felszednék a gabonaszállító hajók előtt, akkor az orosz flotta egyből ott teremne. Valószínűleg akkor sem jutna ki gabona a Fekete-tengeren keresztül, ha az oroszok hagynák. Talán pont azért vonultak ki a Kígyó-szigetről, hogy utána rámutassanak, hogy nem rajtuk múlik.
| Thumbs Up |
| Received: 1,102 Given: 1,120 |
Náluk nem azért van sok gyerek mert van mit enni, hanem azért mert nem érdekli őket a jövő, meg az hogy a gyerek éhen hal-e vagy sem. (Amit én sose fogok megérteni...) Durva de ez van.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Azért volt sok gyerek, mert a tanulatlanság és a gyerekhalandóság miatt kevesebben érték meg a felnőttkort, és a szülők a gyerekeikre támaszkodtak öregkorukban, állami nyugdíj híján. Ez így van/volt a világ minden táján, Afrikában egyszerűen csak tovább tart a nyomor felszámolása, mert az a legelmaradottabb.
A népességcsökkenés (pontosabban a növekedés lassulása) már ott is elkezdődött, és nem a kaja vagy akármilyen eszme miatt, hanem azért, mert egyre javul az oktatás helyzete, és így a gazdaság, és így az emberek rájönnek, hogy nem kell 5+ gyereket csinálni, hacsak nem ténylegesen ezt akarják. Érdemes a humanprogress meg az ourworldindata oldalakt megnézni ezekben a témákban, meglepő (és optimizmusra okot adó) dolgokat lehet találni.
Kaja mindig is volt Afrikában, csak elég sz*r a disztribúciójuk, meg eléggé hagyják magukat függőségbe hozni.
| Thumbs Up |
| Received: 105 Given: 94 |
Meg ne felejtsünk el két dolgot, a korrupciót ami nagyon belejátszik a disztribúcióba (n+1 paramilitáris szervezet kiskirálya elég jól elvan a kastélyban amig vályogviskóban lakik a plebs), és hogy a világon kb. senkinek sem gazdasági érdeke értelmes fejlesztést/befektetést vinni Afrikába, a világ nagyobbik fele köszöni de jól elvan amig oda csak exportálni kell és ők eléldegélnek a szemetünkből (szó szerint).
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |