0

Ó, visszatért az oldal! Továbbra is lehet szállítási költség nélkül Temptations jutifalit rendelni Magyarországra!
https://www.ebay.com/sch/here4yu/m.h...1&_ipg=&_from=
Kitűnő oldal, kötelező olvasmány!
catinfo.org
Nem baj, mert én pont ugyanúgy szarom le az inkompetens és teljesen lényegtelen véleményedet, mint ahogyan leszartam az elmúlt két és fél évben is minden egészségügyi kérdésben. És milyen jól tettem!
De ha feltétlenül ugatni van kedved, előbb olvasd el a belinkelt állatorvosi forrást te bohóc.
Thumbs Up |
Received: 848 Given: 888 |
Az ilyen balhézást inkább hanyagoljátok.
A veszettség oltásnak a mi cicánknál azért nincs értelme, mert ő soha nem megy ki, nem csak azért mert nem engedjük, hanem azért mert nem is akar kimenni.
2 cicánk van ami kimegy, főleg az egyik, nála ésszerűbb lett volna az oltás, de neki fel sem ajánlották mikor annak idején állatorvoshoz vittük.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Senki sem írta, hogy ne oltassuk a macskát veszettség ellen.
Amit írtam, hogy minden épeszű érv a Purevax 3 éves rekombináns vakcinája mellett szól - a macskát ritkábban kell vele oltani, így értelemszerűen kisebb a szarkóma kockázata. Pláne mert rekombináns, ami összességében talán a legbiztonságosabb. Elölt vírusos oltást pedig semmilyen körülmények között ne engedj beadni.
Plusz ami minden vakcinánál hivatalos előírás, hogy kizárólag egészséges macskának adható be. Tehát ezt minden esetben egyedileg mérlegelni kell. Ha pedig beadják - bármilyen vakcinát -, akkor lehetőség szerint végtagba kell adni, minél lejjebb. Ez is hivatalos része az állatgyógyászati protokollnak - más kérdés hogy sok helyen nem tartják be, ami miatt macskák haltak meg.
Körülbelül ennyit írtam. Bővebben a veszettség elleni oltásról macskák esetében a korábban linkelt írásnak ebben a részében olvashatsz:
https://catinfo.org/vaccines-for-cat...ecommendations
Ha a macsek soha nem megy ki, erkélyre sem megy ki, és biztos vagy abban hogy biztosítottad a házat denevér bejutása ellen, akkor természetesen nem szükséges a veszettség elleni vakcina. Ahogy ezt a linkelt írás szerzője - olyan 50 éve praktizáló állatorvos - a saját macskái esetében is megerősítheti.
Aksurv kábé minden hozzászólásában idiótázik, ami személy szerint nekem már kicsit unalmas. Illendő lenne több szerénységet és visszafogottságot tanúsítania, hiszen az elmúlt két és fél évben egyetlen paranoiás állítása sem vált valóra.Mindegyiket részletesen kifejtettem forrásokkal a vonatkozó topicokban. Személyes kedvencem, amikor a szintén gyépés patológus haverjával röhögcséltek azon, hogy minden "oltatlan" a boncasztalra kerül. Ezek szerint én most a túlvilágról írok.
Veszettség ellen és a féregtelenítéssel magadat véded, minden más oltással a kutyát és macskát.
A macska veszteség pedig különösen veszélyes, mert jellemzően a macska támadasok a felsőtestet és a fejet érik, tehát még az utólagos vakcinazasoknak is rosszabbak az esélyei. Itthon az utolsó veszettség miatti haláleset is macskaharapás miatt volt.
Ha kialakul a veszettség tünetei akkor onnantól game over, mert gyógyíthatatlan.
Annyira nem bonyolultabb utána nézni, mint hülyeséget elhinni.
Ahol pedig a főnök van ott pedig nem játék, mert mint denevérek mint a mosómedvék hordozzák.
Ha macska összefut velük akkor haza hozhatja.
Nem aranyárban van az oltás, nem érdemes kockáztatni.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....
Öt kérdés, amiknek a megválaszolása nélkül nem tudjuk folytatni a témát:
1. Elolvastad-e az általam linkelt írást?
2. Ha nem, akkor elolvastad-e a külön linkelt, veszettségről szóló részt?
3. Ha a kettő közül valamelyiket elolvastad, mit tartasz benne "hülyeségnek/idiótaságnak", és miért?
4. Mi az ami szerinted a linkelt írásban hit alapú? Tehát mi az amiről azt gondolod, hogy el kell "hinni" vagy nem kell "elhinni" belőle? Ezt azért kérdezem, mert a nevét vállaló, ellenőrizhető, fél évszázada praktizáló állatorvos írta. A vonatkozó szakirodalom forrásait az írásban megtalálod. A doki saját ill. gondozott macskáival kapcsolatos x évtizedes tapasztalatainak a leírását szintén.
Ezzel szemben te a nevedet/végzettségedet/munkádat nem vállalva, források megadása nélkül teszel kijelentéseket egy online fórumon. Továbbá - ez feltételezés, javíts ki ha tévedek - nincs és sosem volt macskád, ill. nem gondoztál macskát. Vagyis a témában nincs személyes tapasztalatod. Nekünk az elmúlt 40 évben általában voltak macskáink, sokszor egyszerre több is. Sajnos anno kinti macskák voltak, de tudomásom szerint még ők se kaptak el soha veszettséget. Most pedig már felelős gazdaként benti macskám van. (Egyébként sehol sem írtam, hogy nem kapott oltást veszettség ellen.)
5. Ha egy macska soha nem megy ki; az erkélyre sem megy ki; bent nincs másik állat; ill. a ház/lakás/erkély tudatosan biztosított denevér bejutása ellen, akkor mi indokolja a veszettség elleni oltást? És különösen mi indokolja évente, amikor 3 évente is be lehet adni egy viszonylag megbízható rekombináns vakcinával? Az 5. pontban taglalt esetben a veszettség kockázata elhanyagolható százalékú az oltás által okozott szarkóma kockázatával szemben. Tudniillik az oltás áráról csak te beszéltél, én nem arról beszéltem.
Végezetül még mindig nem tudom hogy egyáltalán mire reagáltál, mivel kapcsolatban szólítottál meg. Mert magamat ismételve: senki sem írt olyan általános kijelentést, hogy a macskákat ne kellene veszettség ellen oltani. Se én nem írtam, se az általam hivatkozott források nem írták. De ha szerinted igen, akkor idézd be és beszélgetünk róla.
Amúgy félreértés ne legyen: én elhiszem neked hogy ilyen dolgokról tanultál. A "hibát" ott követed el - és ez prepperként nem jósol nagy jövőt -, hogy amikor az életnek nevezett valami mást mutat mint amit a könyvekben olvastál vagy a híradóban mondtak, akkor nem tudod átállítani magad. Kötöttek az idegpályáid.
Általam sokat említett példa a covid, és az utólag törölt hozzászólásod, hogy a patológus haveroddal vihorásztatok azon hogy minden "oltatlan/oltásellenes/oltástagadó" a boncasztalra kerül. Ez egy jó példa arra - és most ugyanezt képviseled a macskákkal kapcsolatban is - amikor ragaszkodtok egy koncepcióhoz, nem meritek elengedni, és ez blokkolja hogy reagálni tudjatok a zajló életre/valóságra. Közben én itt vagyok 40 évesen, némi túlsúllyal, soha egy napot nem bohóckodtam "home office-ban" meg online vizsgákon se, és egyetlen oltást sem kaptam. Sok esetben maszkot sem hordtam a munkahelyen, akkor sem amikor kötelező volt. Több mint 2,5 év, és 5 egyre erősebb hullám alatt kizárt hogy ne találkoztam volna a vírussal, méghozzá többször is. De ezt sosem vettem észre, tesztet soha nem csináltattam, és nem tudok róla hogy bárkinek átadtam volna a vírust.
De ugyanezt elmondhatom például a munkahelyen a nyugdíjas takarító néniről is. Aki a vécéket pucolja meg az egész "járvány" alatt nem hordott maszkot, miközben a lezárásokat fel sem fogva napi szinten összemászkálta a várost, nyilvános vécét meg mindent.És nem faluról vagy kisvárosról van szó, tehát ha a takarító néni nem találkozott volna a vírussal jó néhány alkalommal, akkor senki. És ő a hivatalos narratíva szerint veszélyeztetett korosztály.