Oldala 206 of 220 ElsõElsõ ... 106156196204205206207208216 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 2,051 to 2,060 of 2200

Topic: Off topic

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    szöged arra utalt szerintem hogy csak pár hete csatlakoztál a fórumhoz, de lassan már minden aktív taggal össze vagy veszve. Ami sajnos igaz.

Senior Member szöged's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    Hódmezõvásárhely
    Thumbs Up
    Received: 13
    Given: 5

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    szöged arra utalt szerintem hogy csak pár hete csatlakoztál a fórumhoz, de lassan már minden aktív taggal össze vagy veszve. Ami sajnos igaz.
    hát ja

és ennek annyi csupán az oka, hogy a kommunikáció egy speciális formája tárult elénk az utóbbi időben: az agitáció...témától függetlenül
    ezért is javasoltam a politikai páylát

ott ez előny

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2022
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 25

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Mondjuk ez engem hol érdekel, hogy hány embernek nem vagyok szimpatikus azt is kérdezd meg
    Én több éve nézem a videóidat a neten enélkül a fórum nélkül is egyébként csak most csatlakoztam
    Egyébként aki eddig normál hangnemben beszélt velem azzal én is normál hangnemben beszéltem csak úgy megjegyzem
    Ebből volt 1 darab akivel normálisan tudtam beszélni a jelenlegi 15-ből aki csak állíandóan engem kóstolgat és megmar állandóan
    De itt egyenlőre úgy tűnik én vagyok a rossz meg "személyeskedek" amíg mások úgy szólogatnak be ahogy akarnak az nem gond

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 463
    Given: 826

1 Not allowed!
    Ma egy ember maszkban csodásította magát a munkahelyen. Augusztus közepe van, olyankor még a sima influenzának sincs szezonja, nem? Ráadásul az épületben nem volt sok ember, nem volt nyüzsgés, kényelmesen lehetett távolságot tartani. És képes volt 40 fokban elhordani azt a maszkot, és abban beszélgetni...

Senior Member szöged's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    Hódmezõvásárhely
    Thumbs Up
    Received: 13
    Given: 5

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Ma egy ember maszkban csodásította magát a munkahelyen. Augusztus közepe van, olyankor még a sima influenzának sincs szezonja, nem? Ráadásul az épületben nem volt sok ember, nem volt nyüzsgés, kényelmesen lehetett távolságot tartani. És képes volt 40 fokban elhordani azt a maszkot, és abban beszélgetni...
    és ez neked miért fáj?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló szöged Hozzászólás megtekintése
    és ez neked miért fáj?
    Hm, ezt a kérdést azt hiszem nem értem pontosan.

Igazából csak láttam egy furcsa dolgot amit viccesnek találtam, aztán gondoltam megosztom itt az offtopicban. Ha valaki banánnak öltözve jött volna be a munkahelyre, azt is ebbe a topicba írtam volna. De mondom, nem értem pontosan hogy mit kérdezel.
    Last edited by P. Dude; 08-18-2022 at 04:21 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Hm, ezt a kérdést azt hiszem nem értem pontosan.

Igazából csak láttam egy furcsa dolgot amit viccesnek találtam, aztán gondoltam megosztom itt az offtopicban. Ha valaki banánnak öltözve jött volna be a munkahelyre, azt is ebbe a topicba írtam volna. De mondom, nem értem pontosan hogy mit kérdezel.
    Update: ja már sejtem mire gondolsz. Erre az elmúlt két és fél év oltás/nem oltás, maszk/nem maszk témájára. Ne aggódj tőlem hordhat maszkot a manus, nem szedtem le róla. Nem "fáj" semmi, néha őszintén fel is nevetek magamban, ha oda nem illő helyzetben látok szédölögni maszkos embert. Van hogy tényleg komikus hatást kelt.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

3 Not allowed!
    A maszkról már a spanyolnátha után kiderítették a hozzáértők, hogy egészen pontosan nulla a hatékonysága. Ezeket a cikkeket viszonylag sűrűn lehetett is olvasni, rendes forrásokkal, nagyjából még azelőtt, hogy megérkezett a politikai utasítás, hogy akkor most irány az arctakarás. Utána már azonnal megtörtént a frissítés az agytekervényekben is, hogy megváltozott a tudomány, és most már működik a maszk. De nem is arról szólt, hanem a kontrollról.

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

3 Not allowed!
    Én azt sem értettem meg értem a mai napig sem, hogy honnan jött egyáltalán, hogy a maszkviselőt védené a maszk? Sok helyen ázsiában a népsűrűség miatt eddig is "divat" volt maszkot hordani, de akkor ha te vagy beteg, mert másokat védesz a köhögésed meg tüsszögésed és hasonlók ellen. Ebben van logika szerintem, ennek van értelme. Ha viszont magadat akarnád védeni akkor az arcod/tested 99%-a ugyanugy ki van téve mindennek, teljesen hiába hordod.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sőt: még a covidcirkusz elején is az volt Magyarországon a hivatalos kormányzati ajánlás, hogy ne hordjunk maszkot. Ugyanez volt az országos tiszti főorvos ajánlása is a h1n1 cirkusz idején (amiről az EU utólag hivatalosan elismerte hogy nem volt pandémia).

Nekem még megvan elmentve a kormány 2020-as tájékoztató anyaga a maszkról. Ahogy Falus Ferenc h1n1-es maszk-nyilatkozata is a mai napig elérhető a neten. Szintén elérhető az EP közleménye arról, hogy a h1n1 kamu-pandémia volt.

Aztán a magyar kormány is hamar beállt a great reset vezénylői mögé. Ahogy Dream_walker írja, nyilvánvalóan a kontrollról szólt az egész maszkozás. Pontosabban volt egy mögöttes pszichológiai hadviselés is ami az arctalanságot, elidegenítést, félelmet volt hivatott előmozdítani - a másfél méter távolságtartás mantrázásával meg a boltokban felfestett vonalakkal együtt. (Ahogy a névválasztás sem véletlen: az egész koronavírus-cirkusz egy tudat alatt ható támadás volt a koronacsakra ellen, félelem/bizonytalanság/stressz generálásával. De ez itt most hosszú lenne.)

A kontroll része pedig elment a szó szerinti csicskáztatásig: a cél jól láthatóan annak letesztelése volt hogy rávehető-e a lakosság arra, hogy ha negyedévente indokolás nélkül azt mondják neki hogy most kötelező a maszk akkor fölveszi, aztán amikor szintén indokolás nélkül azt mondják hogy most nem kell akkor leveszi, és ezt néhány havonta váltogatva tetszőlegesen meg lehet-e vele tenni. Miután a legelején nagy nyilvánosság előtt elmondták és leírták, hogy a maszk nem kell és nem javasolt. És igen, abba sem sokan gondoltak bele amit sukran4fish ír: hogy ha a maszk tényleg kellene, akkor kellene védőszemüveg is stb.