Oldala 207 of 220 ElsõElsõ ... 107157197205206207208209217 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 2,061 to 2,070 of 2200

Topic: Off topic

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    Egyébként tényleg ennyi bot van errefelé? Majdnem 100 ember online, ebből kb. 4 ha be van lépve, maradék ~96 mind vendég. Vagy nem nagyon szoktatok belépni?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    A vendégek közt sok a bot, Google, Youtube ami felrakja a fórum nyitott topicjait, illetve a vendégek közt sok az aki csak olvasgat, mert rátalált a fórumra a böngészőben. A botok regelni nem tudnak, mert lezártam a fórumreget (a negatívum, hogy új tagok sem jönnek, de naponta már 50-100 új hamis reg volt, sőt, már privát üzeneteket keztek írni, úgyhogy tarthatatlan volt a helyzet és lépni kellett.). Az aktív fórumozók a tagok közt 40-50-en vannak, jelenleg a probléma megoldódott és nincs semmi gond.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    A botok regelni nem tudnak, mert lezártam a fórumreget
    Mármint jelenleg egyáltalán nem lehet regisztrálni? Valami módszer azért jó lenne rá, talán egy szimpla fapados "küldj e-mailt az alábbi cimre" regisztráció? Ez egyébként az ősöreg motor miatt is lehet, nem gondolkodtál rajta, hogy 5-ösre kellene frissiteni a vbulletint? Ha jól látom a 4.x már 3 éve nem kap frissitéseket.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az 5-ös borzalmasan néz ki, ha újítanék rajta, nem lenne kedvem fórumozni. 5-ös már akkor is létezett amikor elindult a fórum 2013-ban, de direkt nem akartam azt használni.

A 4-eshez vannak modok, az előző tárhelynél feltettem egyet, egy speciális belépési akadály modot, hogy a botok ne tudjanak beregelni. Valami olyasmi volt hogy mennyi háromszor három. Egész tűrhetően kiszűrte a robotokat. Lehet hogy újra fel kéne tegyem, csak mindig tartok az olyasmitől mert bele kell nyúlni hozzá a PHP kódba.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Valami olyasmi volt hogy mennyi háromszor három. Egész tűrhetően kiszűrte a robotokat. Lehet hogy újra fel kéne tegyem
    Én csak drupalt üzemeltettem, ott a captcha modult be lehetett állitani, hogy kizárólag regisztrációnál kérjen valamit, belépésnél/posztolásnál ne zavarja az embert, szerintem az megfelelő ha akár egy elég bonyolult (mármint zajositott, különböző fontokkal, stb) captcha van de kizárólag regisztrációkor. Egyszer bizonyitja, hogy ember, elég az a tömeges bot-problémákra szerintem.

Nem lehet témákkal átszabni az 5-öst? Nyilván a te döntésed, meg ez egy elég kis hely, de érdemes azért általában a legfrissebbet használni ilyesmikből, a sok wordpress feltörés is azért szokott lenni, mert elévült verziókat használnak publikus weboldalakon, nem azért mert alapból is annyira problémás lenne maga a motor.

Pl. ha megnézed ebben a listában, a legdurvább sebezhetőségek mind 4.x és alatti verziókra vannak.

Edit: Mondjuk úgy látom nem is adják ingyen az új vbulletin-t, akkor meg valószinüleg migrálnod kellene az egészet phpbb-re vagy hasonlóra ami elég nagy szivás lehet.
    Last edited by sukran4fish; 08-24-2022 at 08:11 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A 4-es legkésőbbi verziója fut, ahogy nézem a sebezehetőségi listán a korai verziók vannak fent. 8 és fél év alatt nem volt gond, mindig figyelem a dolgokat, a vBulletin meg küldhet hírlevelet ha valami fontos frissítés szükséges.

Régen sem ingyen volt, 400 dollárt kellett kifizetnem érte. A PHPBB ingyenes, meg jó is, csak az pont olyan ami csúnya feltöréseket szenvedett annak idején. Úgyhogy azt már nem tartom megbízhatónak.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Ja értem, valószinüleg te tudod jobban, én csak hirtelen mindenféle hireket találtam róla, pl. ezt ami alapján én úgy láttam, hogy nem támogatják évek óta.

Mondjuk nem gondoltam volna, hogy beleraktál 400 ropit. Mindig azt hittem, hogy a vbulletin is ingyenes rendszer.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha jól emlékszem 250 volt a fórummotor és +150 a tárhely és a domain az első 2 évre.

Senior Member szöged's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    Hódmezõvásárhely
    Thumbs Up
    Received: 13
    Given: 5

0 Not allowed!
    Ha jól emlékszem 250 volt a fórummotor és +150 a tárhely és a domain az első 2 évre.
    én azért szeretném, ha az itt felhalmozott tudás megmaradna a zutókornak, és mivel nem letölthető valami emberi formátumban, ezért hajlandó vagyok beszállni a buliba

mennyit utaljak a hova?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló szöged Hozzászólás megtekintése
    én azért szeretném, ha az itt felhalmozott tudás megmaradna a zutókornak, és mivel nem letölthető valami emberi formátumban, ezért hajlandó vagyok beszállni a buliba

mennyit utaljak a hova?
    Bármennyit küldhetsz, minden segítség jól jön a fenntartáshoz. Itt a PayPal:

https://magyarprepperforum.us/donati...akozas_MPF.htm

Donate-re kattintasz és megjelenik.