0
Szerintem nem kell mindent prepper szempontból nézni.Szerencsére még nem dőlt össze a világ, aránylag normális életünk van, meg kell próbálni tartalmasan élni. Te is úgy utalsz a kutyára hogy "ő", vagyis szerintem érzed hogy kutya vagy más kedvenc nem feltétlenül prepper szempontok miatt van a családban.
Ha mindent prepperként és racionálisan közelítenénk meg, akkor az emberek gyereket se vállalnának és rövid úton kihalna az emberiség - az emberiség kihalása pedig pont ellenkezik a prepper célokkal.Sőt: prepper szempontból asszony sem kellene a férfi mellé, hogy aggódni kelljen érte.
Aki ténylegesen prepper szempontból nézi a dolgokat, az például a Kamionos nevű (már nem aktív) fórumtag. Ebben a 2014-es hozzászólásában korrekt módon elmagyarázza hogy ő kész tényként kezeli a harmadik világháborút, és ezért mindent kidolgozott - és egyeztetett a családdal/rokonsággal - a Chilébe költözéshez. Neki elsőrendű a prepperkedés, vállalta az itthoni életük teljes felszámolását és Dél-Amerikát. Valószínűleg jó döntés volt, mert a nukleáris háborút lemodellező videó alapján Délkelet-Ázsia és Afrika mellett Dél-Amerika úszná meg az atomot.
Ahogy Kamionos is írta 2014-ben, az oroszok régen megmondták hogy legelső lépésként a balti államokra és Kelet-Európára mérnének atomcsapást a NATO létesítmények miatt. Most pedig 2022 van, és pont Oroszország háborúzik fél éve a velünk szomszédos államban. A háború befejezésére egyelőre nem látszanak jelek, sőt már benne van Észak-Amerika és a legtöbb uniós állam - atomcsapással kb. napi szinten fenyegetőznek. Közben pedig erősen érlelődik a világháborús helyzet Kínával is, simán lehet hogy még az idén megtámadják Tajvant.
Szóval Kamionos szerintem baromi jól tette, ha a családjával jó pár éve elment Chilébe. Még ha a háborúktól el is tekintünk, Magyarország várhatóan még ebben az évszázadban megszűnik (szó szerint teljesen kiürül), a ma születő gyerekek még megérhetik. De már sokkal korábban (mondjuk a 2030-as vagy 2040-es évekre) összeomlik és élhetetlen ország lesz, tehát kb. mint Argentína, szó szerint. Szóval aki itthon él - főleg ha van gyereke -, az szerintem nem gondolta át igazán a prepperkedést, vagy legalábbis hurráoptimista az ország közeli jövőjét illetően. Még konkrétabban: aki nem Afrikában, Délkelet-Ázsiában vagy Dél-Amerikában él, annak valószínűleg nem elsődleges a prepperkedés. Szóval ebből a szempontból sem hiszem, hogy éppen a kutya befogadását lenne érdemes prepper szempontból nézni.