Oldala 31 of 32 ElsõElsõ ... 2129303132 UtolsóUtolsó
Eredmény 301 to 310 of 312

Topic: Digitális pénz

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 59
    Given: 71

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Köszi hogy bemutattad ezt a nézőpontot is. Érdemben hozzászólni nem tudok mert nem értek hozzá, ezért szoktam itt kérdezgetni.

Off: Egyébként te befejezted a prepperkedést, vagy mi újság?
    Hááát eddig sem toltam hevesen, volt egy próbálkozásom, de befulladt Szegeddel. Korrekt volt, de az elképzeléseink nem egyeztek. Hááát van pár konzervem, egy két ismerősöm, egy elektromos bringám, meg a tudásom a kézügyességem. pld. egy szélmalmot összehozni szemétből egy késsel meg egy baltával nekem nem okoz gondot. Várakozó állapotban vagyok, várom mikor jön a népirtás, (vagy a migránsháború, vagy a 3. vh Európában) esélyem nagyon kicsi a túlélésre, nagy szerencse kell hozzá, jókor jó helyen lenni. ha tűlélem, akkor szerintem jön a jólét, egy jó darabig, és kb mire meghalok kezd nagyon szar lenni a világ a csicskáknak.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Szegény Crypto megint megzuhant. Csúnyát esett, ezúttal bőven $18.000 alá.
    A szegény crypto ennél jóval nagyobbat esett, megint lettek projektek, amelyek földbe álltak. Ha esetleg a bitcoinra gondolsz, ez nem nagy esés, volt már többször is ennél komolyabb, az előző tizenvalahány évben. Magához fog térni, mivel a matematika és a fizika törvényei nem változtak. A bitcoin NEM egyenlő a cryptoval. Ez utóbbi gyakorlatilag szinte kizárólag piramisjátékot takar, vagy ha az usa törvényeit vesszük alapul, akkor regisztrálatlan értékpapír-kibocsátást.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,023
    Given: 1,031

0 Not allowed!
    Igaz, de mindig lefelé megy. Hol nagyot, hol közepeset, hol kicsit esik. Az előrejelzések nagyon nem ezt mutatták. Igazából nem értem a logikáját sem, mert ha erős a "pénz" akkor kéne gyengének lennie, és a dollár/euró gyengülésénél kellene erősödést mutatnia. Helyette csak együtt mozog a pénznemekkel és a tőzsdével.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Már nem azért, de te miről beszélsz?
    FdlrVYjaAAELyHM.jpg

Egyértelműen vannak lejtők, főleg a túlfűtött felugrások után. Mindig lefelé megy...
    Ez a grafikon amúgy elég vad képet mutat, mivel követi a dollár inflációját is. A bitcoin ugyanis nem a fogyasztói infláció ellen lett kitalálva, hanem a valuta leértékelése ellen, az pedig egy sokkal elnyújtottabb történet.

Így néz ki, ha összevetjük a bitcoin árfolyamát az usd M2 készletével:
    newplot.jpg
    A kép innen van: https://www.lopp.net/bitcoinflation/btc-usd-m2.php és látszik, hogy 2009-es dolláron nézve az árfolyam most nagyjából 8-9000 dollár körül lenne (szerk: tehát valójában ennyi az aktuális vásárlóereje). De ez a kép is csalóka, mert ez meg logaritmikus skálát mutat, tehát az egyes szintek 10-szeres szorzót jelentenek.

A bitcoin kibocsátási ütemét úgy határozták meg, hogy 2140-ig (még 120 évig) stabilan kövesse a kódot és az ütemtervet. Ezt a stabilitást lehet hosszú távú tervezésnek, és megbízható pénzpolitikának nevezni. Így nehéz komolyan venni a nézőpontot, hogy "de hát tavalyhoz képest mennyit esett". Nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy az unokáknak mit tud hagyni az ember.

Itt egy harmadik kép is, az eddigi éves mélypontokat mutatja:
    FIBQYvSXoBIe6CV.jpg

Bármely grafikont, táblázatot be lehet tolni egy excelbe, és kihúzni az időskálát 2140-ig. Pesszimisták megfelezhetik, elharmadolhatják a változás arányát, de akkor is egyértelműnek tűnik a helyzet. Csak nem érdemes leragadni a tőzsdei daytrade mellett, mert az csak lottózás.
    Last edited by Dream_walker; 11-09-2022 at 10:48 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Helyesbítek. Amikor a tőzsde jól megy, a criptovaluták akkor is eshetnek, mint most is.

És még nem állt meg...

"Bitcoin (BTC) is down -13.10% to $16,021.06 in the last 17 hours."

Azért nem számít az hogy mennyi volt eddig a legalacsonyabb állás, akár év szerint, mivel a Facebook is megzuhant és elég esélytelen hogy kilábaljon belőle. Nincs 100%-os biztosíték arra hogy mi marad meg és mi megy a levesbe. Nekem 15 dollárom volt Bitcoinban, ami most már inkább csak $8. Szerencsére nem tartottam benne sok ezer dollárt. Persze nem mondom hogy nem kaphat majd erőre.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Összekevered a piaci árfolyam és a használati cél lényegét. Egy egyszerű példa: a fészi megzuhant. Mégis használod valamire, sőt, kétmilliárdan vagytok. Vagy tegnap törölted magad róla, mert megzuhant a részvényárfolyama? Próbáld meg összerakni a képet.

Amúgy lemehet még ennél is jobban, és akkor még több ember kapna esélyt rá, hogy alacsonyabb áron tudjon váltani. Persze nem 100%, hogy így fog történni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Facebook is attól függ hogy hány embert érdekel. A META részéről kiderült hogy senkit nem érdekel, az alap FB meg egyre kevesebb embert. Mindenki helyett egyre inkább nyugdíjasok anyázós politikai hadszínterévé válik. És ha ez a helyzet, akkor hiába van több milliárd regisztráció, aminek a fele "pótreg meg bot", a valós felhasználók számítanak, akik szerintem inkább már sokkal kevesebben vannak és egyre fogyatkoznak.

A kérdés hogy a Crypto-nál most mi a helyzet. Most miért esett megint és folyamatosan miért csökken az értéke az ilyen-olyan valutáknak. Szerintem a közelgő ünnepek nem befolyásolják. Esetleg a Fekete péntek miatt sokan kivették belőle a pénzüket hogy vásároljanak? A gazdaság nem lett jobb, az infláció meg főleg nem. A választások után esett egy nagyot. Talán az befolyásolhatta ennyire negatívan? A Crypto-t a bizalom, az érdeklődés és az ebből adódó befektetési kör határozza meg. Talán ezzel van most gond? Bár csak tippelgetni lehet, mert speciális kritós negatív hírt nem láttam mostanában.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A kriptó azért esik, mert a bitcoin esik. A tenger a bitcoin, a felszínen lebegő sz*r pedig a sok különböző kriptopénz. Mikor a tenger emelkedik, a sz*r is emelkedik, mikor pedig a vízszint lecsökken, vele csökken a sz*r is, végül pedig egyszerűen elmerül.

A bitcoin azért esik, mert lehet, hogy ez új információ, de a tőzsdéken a BTC-vel ugyanazok az emberek kereskednek, akik a részvényekkel meg a többi cuccal is. Ez az oka a korrelációnak. Mikor valaki elad, akkor mindenből elad. Azért adják el a népek a BTC-t, mert éppen bedőlt egy nagy tőzsde (FTX), akik a jelek szerint ellophatták a felhasználók pénzét, és most úgy néz ki, hogy a drágán vett tőzsdei tokenek (a vizen lebegő sz*r, ahogy már említettem) most körülbelül 0 dollárt érnek. Akik pedig a tőzsdén lottóznak, azok most be vannak ijedve, hogy az ő pénzükkel, nyitott pozícióikkal mi történhet. Ugyanaz történhet, mint a lottószelvényekkel, nem biztos, hogy nyertes számok lesznek rajta, és akkor kidobott pénz.

Nulla ember vesztett pénzt azok közül, aki nem kereskedik, nem tőzsdézik, nem vesz szirsz*r tokeneket, nem ad el két hét után, és nem tartja centralizált tárcában a bitcoinját. Nulla. Azok vesztenek, akik kockázatot vállalnak.

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 475
    Given: 866

0 Not allowed!
    Csak egy oldalt kell visszalapozni ahhoz hogy lássuk: Dream_walker júliusban még mereven elutasított bármiféle kapcsolatot a bitcoin ingadozása és a tőzsde között. Nem meglepő módon ugyanezzel a magabiztossággal.
    Last edited by P. Dude; 11-10-2022 at 02:46 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy ideje nem néztem hogy hogy állnak a valuták. Most ez jött velem szembe:

A Cryptocurrency Named After The Fictional Money In Star Trek Is ‘Worthless’ And ‘A Scam,’ New Lawsuit Alleges

The complaint says the Bitcoin Latinum founder lured an investor in with the promise that the producers of Star Trek had already invested $20 million.

https://www.msn.com/en-us/money/comp...es/ar-AA14Kziq

Újabb átverés. Elég szomorú...

Pedig jó lett volna ha valami van mögötte ami miatt tartotta volna az értékét. Így sajnos egy sima lehúzás volt.

A topic keresõszavai: