Oldala 63 of 66 ElsõElsõ ... 13536162636465 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 621 to 630 of 658

Topic: Időjárás (hosszú és rövidtávú)

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 76
    Given: 8

0 Not allowed!
    En Canadaban elek es elmeletileg itt meg metrikus rendszer van, de mindenki az amerikai angol szasz rendszert hasznalja. Es ha hozzaszoksz nem egy ordongosseg megszokni ezeket a mertekegysegeket. En hutokamion vezettem es ott allandoan Farenheitben adtak meg az ertekeket, meg itt Canadaban is.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,020
    Given: 1,029

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló DerWolf Hozzászólás megtekintése

Hát azért ha már ennyire átálltál az angolszász mértékegységekre több tekintetben is akkor menne ott szerintem a Fahrenheit leolvasása is mert végül is ugyanaz csak más mértékegységben jelölve
    Nekem egyébként egyáltalán nem megy sem magasság, sem a súly, sem a hosszúság leolvasása angolszász mértékegységben
    Dehát ugye közép kelet Európában itt más világ van teljesen Amerikához képest minden téren
    Egyébként érdekes, hogy például a kokaint már az amerikaiak is európai grammban mérik vagy kilóban (vagy inkább tonnában ha reálisak akarunk lenni ) nem pedig amerikai lbs alapon
    Az is érdekes, hogy náluk miért csak 12AM/PM óraleolvasás van az USA-ban a normál 24 óra helyett
    Az lb azért nem annyira rossz, mert 2 lbs majdnem egy kiló.

Sok amerikai nem tudja leolvasni az analóg óránál a délutáni időt. A hadsereg használja a 24 órás leolvasást, de az átlagnak csak délelőtt 12 van meg délután 12. Nem tudom miért bonyolult nekik annyira. Pedig logikusabb mint a Farenheit.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Anyám említette hogy 1968-ban komoly aszály volt. Rákerestem, valóban, a '68-as Népszava is ír róla, igaz fizetős, tehát csak egy részletét látom Google-ban.

Illetve ezeket a dátumokat találtam:

"de jelentős aszályok ebben az időszakban is voltak (1961, 1962, 1968, 1976)"

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

1 Not allowed!
    FayCrEIXEAAShVF.jpg

Még nem olvastam ennek annyira utána, de ebből a grafikonból valami olyasmi szűrhető le, hogy az atmoszféránkban elképesztő mértékben hiány van a szén-dioxidból.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Szerintem túl nagy időintervallumot fog át, ahhoz, hogy értékelni lehessen. Az utolsó 150 millió évben fokozatosan csökkent, de az ember 315 ezer évvel ezelőtt jelent meg. 500 millió (!!!) évvel ezelőtt teljesen más volt a flóra és a fauna. Szerintem az ember által okozott CO2 szint emelkedést 2-300 évnél nagyobb intervallumra nem érdemes vizsgálni, de ezen a skálán ilyen időtáv csak egy légypiszok.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    A lényeg az, hogy az ember által okozott co2 emelkedés önmagában egy légypiszok a historikus adatok fényében. A másik lényeg meg az, hogy a co2 emelkedése kimutathatóan növekvő erdősüléshez vezet már évtizedek óta, a több erdő pedig kiegyenlítettebb, barátságosabb klímát, kevesebb aszályt, így jobb emberi életszínvonalat eredményez.

Ha pedig az emberi eredetű emelkedést 2-300 évre vizsgálja valaki, akkor az a tévképzet születhet meg, hogy a 200 ppm-ről 350-ig emelkedés egy masszív 75%-os felugrás, amely drámai. De ha csak a dinoszauruszokig megyünk vissza, amely földtörténetileg nem is túl nagy időtáv, és ahol egy kifejezetten kellemes trópusi klíma volt megfigyelhető az egész bolygón, virágzó növényzettel, akkor az átlag 2000 ppm-ről estünk idáig vissza. A bolygón pedig most hatalmas élettelen sivatagok húzódnak, meg jégben áll a sarkvidék, és az aszály minden kontinentális területen (ez a szárazföld nagyobb része) gondokat okoz.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Találtam rövidebb időtávról is számokat.

FbCnkXBaUAYUnrp.jpg

Azt látjuk, hogy krvára hideg van.

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 474
    Given: 866

1 Not allowed!
    Amióta elkezdődött az ukrajnai háború, márciustól októberig szó szerint naponta olvastam az összes létező híroldalon, hogy az évszázad tele jön, rekordokat dönt majd a hideg, mindhalálrafagyunk. Holnapután vége az évnek, és most arról cikkeznek, hogy milyen hatásai vannak a szokatlanul enyhe télnek... Az eddigi leghidegebb nap is maximum egy keményebb őszi napnak felelt meg, karácsonykor meg inkább kora tavasz volt. Ezek a fizetett médiamunkások hogy tudnak tükörbe nézni? Hosszú hónapokon át leadták ugyanazt a műsort a brutális télről (meg az atomháborúról), mint amit előtte leadtak a "brutális pandémiáról".

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Na ja, eddig nálunk sincs semmi. Vagy 1 hete kaptuk a vészjelzést a telefonra, mindjárt jön a hóvihar, hóhurrikán, fagy, jég minden. Hát, lehet hogy lecsapott az országra és New Yorkban 3-4 tucat ember is meghalt, de mi csak egy enyhe szellőt éreztünk belőle meg pár hópelyhet. Sőt, a meleg is visszajött, ma 8 fok volt. És jövő csütörtökig nem lesz hideg. Persze ezzel nincs gondom. Legyen 2 hét nagyon hideg, a többi meg enyhe. (A nagyon hideg is csak azért, hogy a hangyák nagy része elpusztuljon, mert ha túl enyhe a tél akkor 1 milliárd hangya helyett 10 milliárd lesz a ház körül. A kicsikkel meg elvagyunk, de a nagy hangyák szeretik rágni a fát, és faháznál az nem túl optimális helyzet.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    1 milliárd hangya helyett 10 milliárd lesz a ház körül. A kicsikkel meg elvagyunk, de a nagy hangyák szeretik rágni a fát, és faháznál az nem túl optimális helyzet.
    Van valami gombamicéliumos kezelőanyag, a hangyák azt hiszik, hogy kaja, beviszik a bojba a királynőhöz is, és elpusztul az egész kolónia, mert megfertőzi a testüket, azt használja táptalajnak. A fának meg az emlősöknek nem árt, és asszem pont amcsi szabadalma van a dolognak, szerintem ott lehet kapni. Ha gondolod, megkereshetem, hogy hol olvastam róla, és mi a neve a cuccnak, ha jól emlékszem a termeszeket meg a tűzhangyákat is elrendezi.