Oldala 13 of 13 ElsõElsõ ... 3111213
Eredmény 121 to 129 of 129

Topic: Egészségrõl általánosságban

Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 83
    Given: 172

1 Not allowed!
    Az biztos, hogy a fűszereknek jótékony hatása van az egészségre. A cayenne bors (ami nem bors ) enyhén csípős, nem kell tőle betojni Mire akarod használni?
    Loco en el coco

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 342
    Given: 613

0 Not allowed!
    Az orvostudomány is mindig kiemeli a tudat szerepét az egészségben. Csak aztán általában semmit sem mond arról, hogy a polgár akkor tulajdonképpen mit is tud tenni a saját tudata érdekében.

Terence McKenna pedig mi másról töprengett volna ennek kapcsán, mint a pszichedelikumok adaptív előnyének természetéről.

A hallucinogén "...hatóanyagok nem aktiválják az immunrendszer működését, bár ez, mint mellékhatás előfordulhat. Inkább a tudatra, erre a különös, önreflektáló képességre van hatással, ami az emberi fajban teljesen nyilvánvaló kifejezésre jutott. Alig kétségbevonható tény, hogy a tudat, mint betegségek elleni pajzs, mélyreható adaptív előnnyel ruházza fel az azt birtokló személyt.

A 'tudatot' Günther 1966-os kiadású könyvében az 'éberség éberségének' nevezi, és számos újszerű kapcsolat jellemzi számtalan élmény alapján. A tudat egy szuperképességű, meghatározhatatlan immunválaszhoz hasonlítható. Az evolúció nem szab határt egy faj által elérhető tudat mennyiségének. Éppúgy határtalan az adaptív előny szerepe, amit a tudat megszerzése nyújt az egyénnek
    ."

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 28
    Given: 15

2 Not allowed!
    Azt tudom hogy van ingyen morfium, nem kell a patikába menni, drága vesekárosító vegyszerekért.
    Csupán jól kell érezni magad, mosolyognod, nevetned kell.
    Bolondozz, járj ösztöntáncot, vagy akármilyet, csak csak próbáld jól érezni magad.
    Nevess a szemeddel, húzd össze az arcizmaidat úgy mintha nevetnél, és máris előbújik a bolondos jókedv!
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Azt tudom hogy van ingyen morfium, nem kell a patikába menni, drága vesekárosító vegyszerekért.
    Csupán jól kell érezni magad, mosolyognod, nevetned kell.
    Bolondozz, járj ösztöntáncot, vagy akármilyet, csak csak próbáld jól érezni magad.
    Nevess a szemeddel, húzd össze az arcizmaidat úgy mintha nevetnél, és máris előbújik a bolondos jókedv!
    Ez jó, köszi.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

3 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Megnéztem a BMI-t. A súlyom végre az elfogadható határok között van. És már 10 kilót sem kell leadnom ahhoz, hogy ideális legyen. (Eddig 10-et adtam le.)
    Na eljutottam oda, hogy már nem szeretnék tovább fogyni. Lényegében az ideális súlyomon vagyok, 78-ról 61. Mehet az izomépítés. Az időzítés abból a szempontból is nagyon jó, hogy a brazil jitsut azért érdekes lenne uszkve 20 kiló túlsúllyal kezdeni...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    47
    Thumbs Up
    Received: 717
    Given: 795

1 Not allowed!
    17 kiló az igen szép teljesítmény!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    17 kiló az igen szép teljesítmény!
    Köszi szépen.

Ezt meg nem tudom hova tegyem, de kimondottan érdekes írás. Az egyik legkomolyabb bjj oldal cikke a brazil jitsu és a gandzsa kapcsolatáról:

The BJJ High: How Weed And Jiu-Jitsu Work Together
    Last edited by P. Dude; 01-05-2024 at 06:05 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    46 évesen kezdte el a bjj-t, kb. 32 kiló túlsúlyt adott le.

https://bjj-world.com/darrell-james-...t-over-70-lbs/

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Reggel bong, majd egy adag a kis üvegpipából. A legjobb gyulladáscsökkentő, amit ismerek, komolyan mondom. Múltkor toltam egy nagyon intenzív kúrát, és az megmentette a fogamat, nem kellett se húzás, se gyökérkezelés. Mondta a dokim, hogy amire legközelebb találkozunk, próbáljam levinni a gyulladást, hát én levittem... A szememmel is nem tudom mi van, de elhagytam a szemüveget, nem kell se szemüveg, se kontaktlencse meg semmi... Most meg rendbehozom vele ezt a vírust vagy mit. Múltkor amikor beteg voltam, éppen nem volt itthon. Ezúttal nem követtem el ezt a hibát, és időben megkezdtem a fitoterápiát. Nem mellesleg a 6. évad ferge - most figyeljetek - teges lesz így, már érzem...
    Na de tényleg... Durva. Egy éjjel, aztán egész nap, meg még egy éjjel volt folyamatos láz vagy hőemelkedés, nem mértem. Gyógyszert nem vettem be, az ágyból alig bírtam kikelni, meg úgy leizzadtam mintha megfürödtem volna éjjel. Mostanra elmúlt a láz és a teljes testi levertség, nem is vagyok most ágyban. Fáj a torkom, meg most második éjjel még alig aludtam, reggelre kiizzadtam magam, de határozottan jobban vagyok. Tegnap annyi erőm volt, hogy rendezzem a macsekot, és persze a gyógynövény kúra. Szóval gondolkodjunk, emberek!

Pontosság kedvéért megemlítendő, hogy a bong mellett szedtem/szedek NAC-ot és rózsagyökeret. De a bong hatásai annyira egyértelműek, legalábbis számomra, hogy már-már tényleg összeesküvés-elméletre leszek hajlamos...