2

Thumbs Up |
Received: 177 Given: 213 |
Motorola T72 PMR rádió jóárasítva: KATT
Érdemes behúzni, én is vettem egy párat, az átlagára 30e felett szokott lenni.
elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!
Thumbs Up |
Received: 66 Given: 36 |
Sikerült hozzájutnom ingyen egy rossz bao 5v 5r-hez. Nem tom mi baja, de szarul néz már ki.
Az antennát és akksit bontottam is, az enyémről levettem az újabbakat és a bontott cuccait használom.
Szerencsére a két cucc rendben van. A maradékot azért eltettem biztos ami biztos.
Thumbs Up |
Received: 10 Given: 49 |
De régen jártam erre, valahogy elmaradtam innen.
Most jutott eszembe a fórum, hátha van itt már nagyobb tapasztalat a Meshtastic-kal. Használja valaki?
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Nem igazán tudtam eddig rájönni, hogy mire lenne jó a Meshtastic nekem![]()
Loco en el coco
Thumbs Up |
Szöveges üzenetek küldése és fogadása. Mint régen a pager, csak itt vissza is lehet írni
Egy embernek semmire sem jó, de egy közösségnek igen. Ha kiesik az internet és mobilhálózat, ezen keresztül továbbra is lehet üzeneteket küldeni.
Küldhető címzettnek vagy csoportnak vagy mindenkinek.
Nagyon minimális az áramfelvétele, így napelemes önálló átjátszók is üzemeltethetők a lefedettség növelésére, de maguk a kliensek is átjátszók is egyben.
A készítők vészhelyzeti kommunikációra kezdték fejleszteni.
Thumbs Up |
Sokféle hardver vehető hozzá. Van amihez van kijelző, van amiben GPS is van, de mindegyik kezelhető a telefonos klienssel.
6-7e ft körül kezdődnek, de többségük csupasz panel, kell nyomtatni vagy venni házat hozzá.
Vannak készen is, csak jóval drágábbak. Én egy ilyent hordok magammal:
https://www.seeedstudio.com/SenseCAP...ic-p-5913.html
Hatótáv nagyon terepfüggő, nekem eddig 12km volt ezzel a kártyával a zsebemben. Viszont a mesh rendszernek köszönhetően a kliensek is átjátszóként üzemelnek, így maximum 7 ugrásra képesek eljutni. Nálunk még sajnos nem jó a lefedettség.
Egy térkép: https://meshtastic.liamcottle.net/?l...039063&zoom=10
Egyenlőre én is csak tesztelem, építem a hálózatot, ezért is dobtam fel a témát, hátha más is kísérletezik vele.
(Én nem raktam magam a térképre)