3
| Thumbs Up |
| Received: 269 Given: 323 |
Nekem sikerült 2x megélnem a vihart, hétfőn itthon, kedden pedig keleten rádupláztam.
Nálunk is kitört 2 fát, egyet megcsonkolt, a tűzoltók segítettek a kármentesítésben itt többünknek is kedden. Nálunk kb. 24 órán át nem volt áram, de nem okozott különösebb problémát. Ellenben itt a mobiltornyok is kaptak, mert se térerő, se mobilnet nem volt. Igazából nem volt min pánikolni, a házhoz közeli fa tökéletes irányba tört ki, ha vágjuk sem ment volna arrébb 2cm-el sem, a házban nem keletkezett kár. Furcsa volt az "elszigeteltség" de a jó szomszédság miatt a kb. 10 perces égi csetepaté után hamar találkoztunk az utcán, az utat felszabadítottuk a nagyobb ágaktól, a leszakadt távközlési kábeleket arrébb tettük és megbeszéltük mi merre a továbbiakban. A letépett villanyvezetékhez nem nyúltunk, azt ma jött a szolgáltató megoldani elvileg.
Sokan katasztrófának élték meg, ami mint természeti csapás telejsen igaz is, de alapvetően én senkin semmi pánikot nem láttam, mindenki tette a dolgát ahogy szokta, szerintem teljesen jól fogta fel a helyzetet a közelemben mindenki.
Kedden volt egy bő 600km-es utam, akkor nálunk nem volt vihar, ahová mentem ott ismét átélhettem. Alapvetően ott sem volt semmi pánik, pedig ott már hétfőn is kapták az áldást. Hazafeé menet már tiszták voltak az utak, egy helyen kellett kicsit kerülnöm, mert a tűzoltók keresztbe álltak az úton és épp egy fát daraboltak ami rádőlt az úttestre, de ez leszámítva semmi extra. A környék arra elég katasztrófa sújtottnak hatott, de a tavalyi nagyobb árvíz után engem ez már nem túlzottan hat meg, láttam sajnos rosszabbat és "hatalmasabbat" is ennél.
Persze rossz ha az ember valahol ott ragad, de annyira hatalmas fennakadás a közlekedésben sem volt, a tömegközlekedés más téma, az alapból is eléggé rottyon van, nyilván nem segített rajta a vihar, de szerintem a mindennapok megedzették már a tömegközlekedőket.
elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!