Oldala 32 of 32 ElsõElsõ ... 22303132
Eredmény 311 to 317 of 317

Topic: Digitális pénz

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

1 Not allowed!
    A kriptók 99,9%-a átverés. Mire számítottál? A baj az, hogy alapvetően nem nagyon lehet az ilyenek mögé tenni semmit, ami miatt tartaná az értékét. A bitcoin a matematika és a fizika törvényei alapján működik, ezért kell valódi energia a létrehozásához, és ezzel lehet garantálni a valódi pénzként való használhatóságot, ez van mögötte. A másolatok nem egy jobb pénzt akarnak az embereknek, hanem előre kibocsátott pénzt sajt maguknak.

Ha esetleg érdekel, hogy valójában mi is történt itt, ebben az ügyben, ebből az illusztrációból kiderül:

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 504
    Given: 934

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Rozsomák Hozzászólás megtekintése
    Hááát eddig sem toltam hevesen, volt egy próbálkozásom, de befulladt Szegeddel. Korrekt volt, de az elképzeléseink nem egyeztek. Hááát van pár konzervem, egy két ismerősöm, egy elektromos bringám, meg a tudásom a kézügyességem. pld. egy szélmalmot összehozni szemétből egy késsel meg egy baltával nekem nem okoz gondot. Várakozó állapotban vagyok, várom mikor jön a népirtás, (vagy a migránsháború, vagy a 3. vh Európában) esélyem nagyon kicsi a túlélésre, nagy szerencse kell hozzá, jókor jó helyen lenni. ha tűlélem, akkor szerintem jön a jólét, egy jó darabig, és kb mire meghalok kezd nagyon szar lenni a világ a csicskáknak.
    Ez amúgy az egyik legjobb hozzászólás, amit olvastam ezen a fórumon. Tetszik a hozzáállásod, tanultam belőle.

MPF támogató coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 176
    Given: 352

0 Not allowed!
    Miért ez a nagy szívózás?
    Loco en el coco

Member grindrise86's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2025
    Lakhely
    Magyarország, Komárom-Esztergom
    Thumbs Up
    Received: 37
    Given: 8

1 Not allowed!
    A téma indítójának kérdéseire reflektálva, szerintem nem lesz készpénzmentes világ. Egyre kisebb százalékban ugyan de velünk marad a kp. Én inkább pénzmentes világot mondanék. Ha valóban beüt a gebasz akkor vissza a cserekereskedelemhez és kész. Nagyon mást nem tudok elképzelni ezzel kapcsolatban.

A véleményem arról, hogy nagyobb arányban történik digitális fizetés évről évre alapvetően negatív mert drágábbá teszik a mindennapokat és érik megkülönböztetések az embert itt-ott ami nem normális. Például ha el szeretnél menni egy nagyobb rendezvényre akkor ott kizárólag valamilyen digitális módon fizethetsz, készpénzt nem fogadnak el. Ha az ember online szeretne mondjuk ételt rendelni akkor a végösszeg tartalmaz mindenféle "kényelmi" díjat amitől többet fizetsz. Napokig lehetne sorolni a példákat...

Alapjáraton az egész bankrendszer egy élősködő valami tele olyan emberekkel akik nem állítanak elő semmit csak tartják a markukat a magas fizetésekért és egyéb juttatásokért...

Alapkérdés volt még a befolyásolás. Nos, engem nem igazán befolyásol. Fizetek mindkét módon. Azonban digitális megoldással akkor élek csak, ha webáruházban vásárolok vagy pénzt kell küldjek valakinek aki messze van és segítséget kér. És persze tudjak fogadni pénzt ha valaki nekem küldene vagy fizetne. Minden más esetben a készpénzt szeretem jobban. Bárhol vasárolok fizikailag vagy adok pénzt valakinek azt kp-ban teszem. Azért mert nekem így az egyszerűbb, biztonságosabb és gyorsabb. Számomra nem jelent terhet pénzt tartani magamnál, sőt, szeretem ha van nálam.

Nem leszek álszent, jó dolog a digitális pénzezés mert ha külföldről vennék valamit akkor jó, hogy meg tudom tenni, én is használom ilyen formában. Hazai webáruháztól is így vásárolok majdnem mindig mert a készpénzes utánvételért persze többet kell fizetni...

NEM reklám! Jómagam a digitális pénzezéshez a Wise-t használom lassan 10 éve. Tökéletesen kiszolgált eddig mindenben. Több országban, több pénznemben bizonyított. És nem kevés pénzt spóroltam vele egy "hagyományos" banki számlacsomaghoz képest.

Magát a digitális fizetést pedig digitális bankkártyával végzem amit a Wise alkalmazásában lehet igényelni így talán minimális a kockázat csalásokra meg adathalászatra. Minden más esetben készpénz.

Member grindrise86's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2025
    Lakhely
    Magyarország, Komárom-Esztergom
    Thumbs Up
    Received: 37
    Given: 8

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló coco Hozzászólás megtekintése
    Zajlik az államosítás. Ezt is kisajátítja a rezsim magának. Egyetlen cég a "validátor" és véletlenül kormányközeli, na ne vicceljünk már. Micsoda véletlen... Nekem hab a tortán, hogy annak a cégnek a vezetőit (Vesszős testvérek) jómagam személyesen is ismerem...

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 504
    Given: 934

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló coco Hozzászólás megtekintése
    Itt a vége a legális magyar kriptózásnak – legalábbis egy időre

Lejár az utolsó határidő, és mindenki kockáztat, aki kriptót ad el, vagy vesz, és főleg, ha ilyen kereskedelmi szolgáltatást nyújt.

"Miért rontott rá a magyar kormány a becslések szerint akár 500-600 ezer hazai kriptótulajdonosra? Nem lehet tudni. Talán visszaéléseket tapasztaltak, esetleg attól féltek a döntéshozók, hogy átláthatatlan pénzmozgások (akár valamilyen politikai finanszírozás) zajlik vele, vagy csak nem szeretik azt, ha bármilyen részterületen nem 'nemzeti' a kontroll. Sok olyan ágazat volt, ahol a kormány meghirdette a 'magyarítást', bankok, biztosítók, építőipar, élelmiszer-kereskedelem, távközlés – hol kisebb, hol nagyobb sikerrel, de ezek az ágazatok azért működőképesek maradtak.

Mindenesetre elvileg 2026-tól Btk-s bűncselekményt követhet el, aki kriptóval kereskedik, akár kriptót kriptóra cserél (kivéve, ha önmagával teszi), akár hagyományos pénzen vesz, pénzért elad ilyen eszközt, amennyiben a kriptoplatformja, ahol a tranzakció zajlik, nem szerződött le validátorral. A meglevő kriptók további megtartása nem bűncselekmény, vagyis magánembereknek az megoldás lehet, hogy kivárják, amíg tisztázódik a jogi helyzet, de a kereskedők nyilván mérlegelték az ezzel járó kockázatokat és költségeket, aztán döntöttek – és a legtöbben jelenleg ma már nem kereskednek."

A topic keresõszavai: