Oldala 17 of 162 ElsõElsõ ... 715161718192767117 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 161 to 170 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Az eltett vízrõl ugrott be.
    Almási László amikor a sivatagon keresztül kísérte a németeket (eredményesen), azt hiszem három éve bespájzolt vizeket használt a sivatagban. Nem az "Angol beteg" a forrás, hanem a könyve. Egyébként ezért a tettéért csináltak majdnem háborús bûnöst belõle...

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    En azon vacilalok hogy milyen soretest vegyek magamnak karacsonyi ajandeknak. 200 font alatt, hasznalt. De nem birom eldonteni hogy O/U legyen vagy pumpas, felautomata mar van... Abszolut prepper fegyvernek kell, strapabiro, egyszeru, nem erdekel a gravirozas, meg a famunka. Szerszamnak tekintem, nem fetisnek . A Baikalokat skubizom a neten....
    Last edited by mossberg-operator; 10-28-2013 at 12:33 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bögre Hozzászólás megtekintése
    Vegyél saiga gázelvételes kalasnyikovsörétest! Szerintem kicsit drágább lessz 200 fontnál bár nemtudom.
    Csöletörös is joféle bár nem lehet vele rambozni a lötéren mint a pumpással de egy életen át használhatod. Vannak olcson egymás alatti csöelrendezésü orosz sörétesek.
    Vagy ugye a hires rem 870 vagy mosberg puskák.
    Golyos puska esetleg? Egy kis 22es mondjuk olcso pontos lehet vele rambozni ha félautomata.
    Maroklöfegyvert vehetsz?
    Maroklofegyver tiltva van, s csak soretesre van engedelyem. A jovoben szeretnek majd golyosra is (nehezebb), itt egy Ruger 10-22 illetve egy Lee-Enfield MK 4 a tavlati cel/alom. Az altalad emlitett Saigahoz van linked?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem egy saiga az álomfegyverem a colt pyton és Mosin Nagant után!
    Kb ugy néz ki mint egy kalasnyikov nemtudom menyibe kerülhet 12 kaliberü, gázelvételi pont álithato tehát szinte mindenel üzembiztosan müködik kezdve a madársörétöl a bernekéig! Lehet rá dobtárat is rakni de az alap kivitel szekrénytáras. Láttam rolla pár videot akadni nemigazán akad. Kb kalasnyikov szerü laza illesztésü tehát prepper szempontbol tökéletes.
    Saiga 12 a becsületes neve ugy tudsz rákeresni.
    És mi a helyzet a betétcsövekkel? Azokat használhatsz?
    Youtubon van fenn egy video amin egy 12 löszer paramétereire esztergált vas "löszert" használnak amit középpen 6mm es excentritásu 5,6mm átm furat van benne töltényür kiképezve 22 löszernek. Tehát egy 12-es löszer alaku 22-es kaliberü csö. Tehát egy 12 es puska igy bármikor használható 22 löszerrel. Gondolom más kaliberben is van. Mentudom ilyet gyártanak e hivatalosan eddig csak betétcsövekröl hallotam ez nemtudom minek minösül.
    Section 2 engedellyel (ez van nekem) csak 2+1 loszer lehet a fegyverben, nem lehet kiveheto tar, s csak soretet lohetsz belole, tehat a betetcso illegalis, ebben nem vagyok 100%, de a torvenyt en igy ertelmeztem. A betetcsoben van huzagolas? A torveny szerint csak huzagolatlan csovel lohetek.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Section 2 engedellyel (ez van nekem) csak 2+1 loszer lehet a fegyverben, nem lehet kiveheto tar, s csak soretet lohetsz belole, tehat a betetcso illegalis, ebben nem vagyok 100%, de a torvenyt en igy ertelmeztem. A betetcsoben van huzagolas? A torveny szerint csak huzagolatlan csovel lohetek.
    + ezzel az engedellyel golyos loszert sem vasarolhatok, birtokolhatok.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kozben utananeztem, section 1-el (FAC) lehet Saigat szituacios loveszetre, de csak rogzitett tussal, s minimum 61cm-es csohosszal. Nalunk mindennek legalabb 1m hosszunak kell lennie, hogy ne tudd ruhazatban elrejteni. Ezert van a rogzitett valltamasz is.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,111
    Given: 1,128

0 Not allowed!
    Section 2 engedellyel (ez van nekem) csak 2+1 loszer lehet a fegyverben, nem lehet kiveheto tar
    Akkor a Saiga kilőve. 2+1 lőszerért nem érdemes, ráadásul a tár is kivehető.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Akkor triplacsövü csöletörös! Gyorsabb tárazni mint egy pumpálost 3 löszerrel sokkal üzembiztosabb olcsobb de sajna nagyon ritka bár én egyszer már láttam olyat.
    Egy ismerõsnek volt, csak annak a 3. csöve golyós volt.
    Pumpálóshoz/öntöltõhöz csak vadászaton kötelezõ a tárreduktor vagy lõtéren is?

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Nekem egy saiga az álomfegyverem a colt pyton és Mosin Nagant után!
    Kb ugy néz ki mint egy kalasnyikov nemtudom menyibe kerülhet 12 kaliberü, gázelvételi pont álithato tehát szinte mindenel üzembiztosan müködik kezdve a madársörétöl a bernekéig! Lehet rá dobtárat is rakni de az alap kivitel szekrénytáras. Láttam rolla pár videot akadni nemigazán akad. Kb kalasnyikov szerü laza illesztésü tehát prepper szempontbol tökéletes.
    Saiga 12 a becsületes neve ugy tudsz rákeresni.

És mi a helyzet a betétcsövekkel? Azokat használhatsz?
    Youtubon van fenn egy video amin egy 12 löszer paramétereire esztergált vas "löszert" használnak amit középpen 6mm es excentritásu 5,6mm átm furat van benne töltényür kiképezve 22 löszernek. Tehát egy 12-es löszer alaku 22-es kaliberü csö. Tehát egy 12 es puska igy bármikor használható 22 löszerrel. Gondolom más kaliberben is van. Mentudom ilyet gyártanak e hivatalosan eddig csak betétcsövekröl hallotam ez nemtudom minek minösül.
    Én löttem saigaval.
    EO holo irányzék, csõszájfék fullextrás.
    Baromi jó volt, az eotech irányzékkal komoly erõfeszítés kell, hogy mellé lõj. De nem javaslom prepper fegyvernek, olyan vele lõni, mintha egy raklapra csövet szerelnének, baromi nagy.
    Egyáltalán nem javaslok félauto fegyver, mert nagyon lõszer érzékenyek. Láttam olyat, hogy ilyen fegyver csak harmadik tipusú lõszerrel volt hajlandó mûködni.
    Addig a tulaj haját tépte.
    Mindenképpen pumpás sörétes. Rem 870, mint a fõnök fegyvere. Messze ez a legjobb választás prepper célra.

http://portal.zmne.hu/download/bjkmk...l_zoltanne.pdf
    Ezt meg érdemes elolvasni.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Egy ismerõsnek volt, csak annak a 3. csöve golyós volt.
    Pumpálóshoz/öntöltõhöz csak vadászaton kötelezõ a tárreduktor vagy lõtéren is?
    Mindenhol.