Oldala 12 of 98 ElsõElsõ ... 210111213142262 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 974

Topic: Ezt venném (van már vele tapasztalata valakinek?)

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Most ezzel szemezek.

http://prepplace.blogspot.com/2010/1...0mg-knife.html

Amazonon van 15 dollárért. Azt írják, hogy Svédországban gyártották, de annyiért valódi az, vagy kínai másolat? Néhányan azt írják, hogy másolat. Mennyibe kerül az ami valódi?

Az nem érdekel hogy önvédelmi szempontból mit tud, se az hogy lehet-e vele fát aprítani. Az érdekel hogy ezzel lehet-e kis ágakat faragni, vágja-e a zöldséget és gyümölcsöt, élesen vágja-e a kötelet, ruhaanyagot.

A Mora késekrõl mindig jókat szoktatok írni, úgyhogy gondolom hogy nem járnék rosszul ha vennék egy ilyet. Mi a véleményetek?

Nekem 2 kulonbozo Moram van, nyugodtan megveheted, az araert jo!

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Winchester Grand European-nal van valakinek tapasztalata?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

0 Not allowed!
    Ezt szebben is megfogalmazhattad volna.

De nem értek egyet, el is mondom miért:

Amazonon 800 értékelés van fent erről a késről. A 800 emberből összesen 30 adott rá 1,2 illetve 3 csillagot. 770 pedig 4 és 5 csillagot adott rá. (Majdnem mind 5-öt.)

A Neten fellelhető blogokban, boltokban, mindenhol dicsérik. Szerintem ilyen arány mellett ez valamiféle csodakés lehet. Kizárt hogy ne vegyek egyet 13 dollárért. (Főként hogy ingyen házhoz szállítás is jár mellé.)

Töröm is a fejem rajta, hogy hogy kerülhet ennyibe, ezért voltam szkeptikus az elején, hogy valódi-e a kés, vagy kínai másolat.

A lényeg hogy kicsit legyen erősebb mint egy konyhakés, jó legyen a markolata, de nem fogom kínozni az biztos. Arra van más kés. Gallyaprításra Gerber szárvágó, önvédelemre Kabar tanto és Andromeda, a kis dolgokra meg majd jó lesz a Mora.

Fox? Azt hiszem láttam egy Fox kést a múltkor, mert valaki emlegette. 200 dollár volt. Cold Steel is drága. Valóban annyira jók ezek hogy verik a 13 dolláros Mora ár-érték arányát? Nehéz elhinni.

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    A Cold Steel itthon marha drága, Amerikában már azért jobb árakon beszerezhetõek. Szeretem a márkát, a különbözõ népek fegyvereinek modern feldolgozása miatt (bumeráng, war club, barong, lándzsák stb.), az eskrima botjuk is nagyon jó (meg sajnos nagyon drága). Egyébként mind fixpengésben, mind folderben lehet a CS-nél jobb ár-érték arányú kést venni vsz. (pl. Kershaw folderek, Condor macséták). A Fox biztos jó, de ugyanez a véleményem róla. Plusz a ~ 140 dolláros "karambit" folder zára oldott gyakorlás közben ( rendeltetésszerû használat, gyakorlás- karambitos technikák). De ugyanígy becsukódhat a legdrágább karambit folder is, nem viccbõl fixpengések az eredeti indonéz, filippínó eszközök. Volt egyébként Mora kategóriás CS késem (Finn Bear), a Mora nekem jobban bejött (jobb acél, kényelmesebb markolat - a tok mindkettõnél igénytelen). Amit szeretek még, az a Cold Steel Kudu bicska. Jó formájú, igénytelen kés - sajnos itthon az árát a duplájára emelték fel (én még 2500 Ft-ért vettem).

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én most is nyüstölök egy ilyen morát! Teljesen meg vagyok elégedve vele. Hasítottam már vele fát is ütõfával.Azt is bírta használom úgy a túrákon hogy viszem a morát pulsz a fiskars x5-öst legyõzhetetlen páros Végezetül egy videó:http://bushcraft.co.hu/index.php?opt...ites&Itemid=67

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    nlkná
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Az elmúlt napokban többször kellett a földön aludnom lakásban, rendezett körülmények között. Reggelre mindig megállapítottam, hogy öreg vagyok már én ehhez. És akkor még nem is erdei körülmények közt voltam. Ezért a sátor/derékalj kombináció helyett egy tábori ágy beszerzése merült fel bennem. A súlya igen komoly 8-9 kg között van. A mérete sem túl barátságos, kb 1 m hosszú összecsukva. Túrázni nem túl praktikus, inkább õrültség. De ha kényelmesen tudnék rajta aludni és a 4. éjszaka után is ki bírok egyenesedni akkor talán megérné kitelepülésekre azt használni. Próbálta már valaki? Van valami tapasztalat?
    Hello!
    A Decathlonban nézd meg, hálózsák, felfújható derékaljjal kombinálva, ki is próbálhatod, 10-15 000 körül van. Vagy ugyanott a pecás részlegen tábori ágy, sátorral kombinálva (ilyet még én sem láttam korábban).

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló knife1 Hozzászólás megtekintése
    Hello!
    A Decathlonban nézd meg, hálózsák, felfújható derékaljjal kombinálva, ki is próbálhatod, 10-15 000 körül van. Vagy ugyanott a pecás részlegen tábori ágy, sátorral kombinálva (ilyet még én sem láttam korábban).
    Sziasztok!
    Ezt a Dechatlonos, hálózsák-derékalj kombinációt, senkinek sem ajánlom. Csak felül hálózsák, oldalról ill. alulról, csak egy vékony anyag gumizható a derékaljra. Egy nyári kajak túrán, beleszaladtunk egy 2,5c-os éjszakába. Reggelre, nagyon nem voltam boldog.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

0 Not allowed!
    Á, 13 dollárnál biztosan nem csalódom.

Én a Kínai bicskákat nem szóltam le, azokkal az a helyzet, hogy lehet velük alapdolgokat csinálni és szépek is. Fogásuk jó, lehet őket élezni. Ha valaki talál egyet 5-6 dollárért ami nagyon megtetszik neki, szerintem vegye meg. 1000 forintot ki sajnálna rá?

Senior Member Fallout11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pest megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    BW parkakról van valakinek tapasztalata?

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Ezt a cuccot ajánlgatják nekem. Hagyatékból van, semmit nem tudnak róla mire való. Nekem meg arról hogy mennyit ér. Ha valaki tud mondani érdemlegeset, kérem írja meg!
    01.jpg02.jpg
    Az elsõn egy Varioplus 8*20 125/1000m 7 fok focus 0,3m-tól végtelenig feliratozású monokuláris távcsõ van. A másodikon egy, a cuccban benne lévõ felirat nélküli negatív nagyító van, amire a távcsõ ráilleszthetõ. Így az asztal felületén lévõ dolgoknál mikroszkópként használható. Erre még a gazda nem jött rá...
    A cucc tetszik, de fogalmam sincsen, hogy mennyit ajánljak érte, s mennyi legyen a plafon. Egyébkén teljesen sérülés mentes, az optika nem gombás, csak zsíros kéznyomok vannak a felületén.